Suomen edustusjoukkue MM-kilpailuissa 2014 Luxemburgissa
Suomen edustusjoukkue MM-kilpailuissa 2014 Luxemburgissa

Maajoukkueen sekä kaikkien muiden edustusjoukkueiden jäsenet tulevat edellisvuoden tapaan solmimaan Suomen Agilityliiton kanssa urheilijasopimuksen, jossa sovitaan yhteisistä toimintatavoista ja pelisäännöistä agilityn maajoukkueen toiminnassa.

Maajoukkueeseen ja muihin edustusjoukkueisiin pyrkivien ohjaajien on hyvä etukäteen tietää urheilijasopimuksen sisällöstä ja joukkueen jäsenen velvollisuuksista seuraavat pääkohdat.

Sopimuskausi

Urheilijasopimus alkaa, kun urheilijan pääsy joukkueeseen on vahvistettu ja päättyy seuravan vuoden vastaava joukkue on valittu.

Sopimuksen tarkoitus

Sopimuksessa sovitaan yhteisistä toimintavoista ja pelisäännöistä agilityn maajoukkueen toiminnassa. Toiminnan perustana on ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen sekä hyvän koiranpitotavan ja koiran kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen.

Sopimuksen mukaisessa toiminnassa noudatetaan liikunnan eettisiä arvoja ja urheilun reilun pelin periaatteita sekä edistetään tasa-arvoa. Toiminnassa noudatetaan puhtaan urheilun periaatetta sekä ohjaajien että koirien kohdalla.