Suomeen kaksi PM-kultaa

Taina Airaksinen ja keskikokoinen villakoira Tuua voittivat eilen agilityn Pohjoismaiden mestaruuden mediluokassa.

PM-kullan kohtalo ratkottiin kolmen radan yhteistuloksen perusteella. Ensimmäisen päivän agilityradalla Airaksinen ja Tuua olivat kolmansia, hyppyradalla neljänsiä. Sunnuntain finaaliradan yhdeksänneksi nopein nollatulos takasi heille mestaruuden.

Vain kolme koirakkoa teki nollan kaikilla kolmella radalla. Norjan Monica Skjold ja Indi sekä Mari Westersund ja Izzi kuitenkin hävisivät ajassa Taina Airaksiselle ja Tuualle.

Mediluokassa myös joukkuekilpailu oli Suomen juhlaa. Suomen joukkue johti ensimmäisen päivän jälkeen ja onnistui säilyttämään kärkipaikan. Suomen joukkueessa olivat Jade Erkko ja espanjanvesikoira Esso, Sanni Kariniemi sekä shetlanninlammaskoirat Stig ja Goa, Jonna Keskitalo ja shetlanninlammaskoira Kuura sekä Elisa Nuutinen ja espanjanvesikoira Kiki.

Miniluokan joukkuekilpailussa Suomi otti PM-hopeaa. Maksien joukkuekilpailussa Suomi oli kolmas. Maksien yksilökilpailussa mitalit jäivät niukasti saamatta: Pasi Kangas ja bordercollie Wiu olivat neljänsiä, Kim Kurkinen ja belgianpaimenkoira groenendael Zorro viidensiä sekä Sari Vähäniitty ja bordercollie Uri kuudensia.

Agilityn Pohjoismaiden mestaruuskilpailut järjestettiin viikonloppuna Ruotsissa.

Takaisin