Viimeiset EO-paikat jaettiin viikonloppuna

Kolmannet agilityn EO-karsinnat käytiin viikonloppuna Torniossa. Joka säkäluokan parhaille koirakoille on tarjolla paikka Suomen joukkueessa ensi kesän EO-kilpailuissa.

Makseissa joukkuepaikan saa neljä parasta ja muissa säkäluokissa kolme parasta koirakkoa. Lisäksi joka säkäluokasta kahdeksan parasta koirakkoa saa automaattisesti paikan heinäkuun alussa pidettäviin maajoukkuekarsintoihin. Jos koirakko on saanut paikan aiemmissa EO-karsinnoissa, paikka siirtyy tuloksissa seuraavana olleelle.

Medeissä EO-lipun lunastivat Otto Niinikoski ja kooikerhondje Rooney (JAU), Päivi Männistö-Rahunen ja shetlanninlammaskoira Kisu (PIRKU) sekä Mika Kangas ja espanjanvesikoira Börje (OKK).

Mineissä karsintojen voiton veivät Sari Puusaari ja parson Sulo (RIMA). Kakkossija meni samaan perheeseen Timo Puusaarelle ja parson Freelle (RIMA). Kolmanneksi sijoittuivat Hanna-Lena Väätäjä ja borderterrieri Lisbet (TORKK).

Timo Puusaari ja Hanna-Lena Väätäjä tekivät tasaisen varmaa työtä ja saivat pisteitä jokaiselta kolmelta karsintaradalta. Medeissä Otto Niinikoski ja Rooney tekivät kolme nollaa. Lopputulokseen kuitenkin laskettiin kahden parhaan radan pisteet.

Makseissa EO-paikkoja oli jaossa neljä, ja neljän kärki venytti pienen kaulan seuraaviin koirakoihin. Ykkössijan veivät Timo Sutinen ja bordercollie Diego (ACE). Kakkossijalle ylsivät Niina-Liina Linna ja bordercollie Thor (NAS). Kolmansiksi sijoittuivat Marianne Karjalainen ja bordercollie Tero (P-HAU). Nelossijan ja viimeisen tarjolla olleen EO-paikan pokkasivat Kim Kurkinen ja belgianpaimenkoira groenendael Zorro (RIMA).

Medeissä upeita ratoja tehteet Iina Kalliomäki ja australiankelpie Typy eivät valitettavasti ole mukana lopputuloksissa, sillä Typy mitattiin kilpailujen jälkeen maksikokoiseksi. Ohjaajalle tilanne oli luonnollisesti todella ikävä yllätys: kolme vuotta sitten Typy oli mitattu mediksi ilman kollegiokierroksia.

Takaisin