Vuoden 2016 tulosvaatimukset SM-kilpailuihin ja maajoukkuekarsintoihin

Yksilö SM-kilpailujen 2016 tulosvaatimukset

Tulosvaatimukset ovat koirakkokohtaisia. Koirakon (ohjaaja ja koira) tulee täyttää joku seuraavista kriteereistä:

  • Vuoden 2015 suomenmestari,
  • Hallitseva piirinmestari nollatuloksella SAGIn ohjeistuksen mukaisesti järjestetyistä piirinmestaruus kilpailuista (lisätietoa aiheesta...), tai
  • Koirakon tulee olla saavuttanut 2.6.2015 – 6.6.2016 välisenä aikana kolmosluokassa vähintään seitsemän (7) nollatulosta. Nollatuloksista kaksi (2) saa olla hyppyradalta. Seitsemän nollatuloksen pitää sisältää vähintään yksi (1) tuplanollatulos*. Nollatuloksia pitää olla saatu vähintään kolmelta (3) eri tuomarilta.

Maajoukkuekarsintojen 2016 tulosvaatimus

Tulosvaatimukset ovat koirakkokohtaisia. Koirakon (ohjaaja ja koira) tulee täyttää jompikumpi seuraavista kriteereistä:

  • Vuoden 2016 suomenmestari tai
  • Koirakon tulee olla saavuttanut 16.6.2015 – 20.6.2016 välisenä aikana kolmosluokassa vähintään seitsemän (7) nollatulosta. Nollatuloksista kaksi (2) saa olla hyppyradalta. Seitsemän nollatuloksen pitää sisältää vähintään yksi (1) nollavoitto ja kaksi (2) tuplanollatulosta*. Nollatuloksia pitää olla saatu vähintään kolmelta (3) eri tuomarilta.

Ulkomailta saavutetut nollatulokset lasketaan yksittäisinä nollatuloksina eli ulkomailla saavutettuja voitto- ja tuplanollia ei voi käyttää voitto- tai tuplanollina.

Koira, joka on osallistunut FCI arvokilpailuun, osallistuu jatkossa FCI arvokilpailujen ja PM-kisojen karsintakilpailuun FCIn mittauksen perusteella vahvistetussa kokoluokassa siitä huolimatta, että koiran kokoluokkaa olisi kansallisesti muutettu. Karsintakriteerit on saavutettava koiran kansallisesti vahvistetussa kokoluokassa.

Arvokisojen käytännön mukaisesti maajoukkuekarsinnat pyritään järjestämään niin, että koirakolla on rajattu aika (15 s) aloittaa suorituksensa sen jälkeen, kun tuomari on antanut lähtöluvan. 

Yhdistyksiä ja koetoimitsijoita suositellaan tutustumaan tarkentuneisiin ohjeistuksiin kilpailuiden järjestämisestä ja tulosten toimittamisesta (lue lisää...)

*) Tuplanolla: Suomessa samalla paikkakunnalla, samana päivänä, kunkin koiran peräkkäisissä kolmosluokan kilpailuissa tehdyt nollatulokset, tuplanollan nollista vain toinen saa olla hyppyradalta. Tuplanollan molemmat nollat kelpaavat vaadittujen seitsemän (7) kpl:n nollien lukumäärään. Tuplanollat tullaan todentamaan SAGI:n tulostietokannasta, joten tuplanollia ei tarvitse varmentaa koiran kilpailukirjaan.

Esimerkki: Jos paikkakunnalla on kolme starttia, tuplanolla toteutuu mikäli koirakko tekee nollatuloksen ensimmäisessä kilpailussa, on poissa toisesta kilpailusta ja tekee nollan kolmannessa kilpailussa (koiran peräkkäiset startit). Tuplanolla ei toteudu, mikäli kolmesta startista keskimmäisen tulos ei ole nolla.

Kilpailut, joissa kilpailukirjaan merkittävä tulos muodostuu kahdesta osasuorituksesta (SM-kilpailut, maajoukkueen karsintakilpailu) eivät kelpaa ns. tuplanollaksi, koska kyseessä katsotaan olevan vain yksi kilpailu.

//karsintojen suomenmestari korjattu 2016:sta

Takaisin