Suomen Agilityliitto SAGI

SAGI logo

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa.

Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu.

SAGI on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry:n (VALO) kumppanuusjäsen.

Suomen Agilityliiton kanssa yhteistyössä

RC_webHurtta_webRacinell_webAptus_webAgimet-logo

Arvokisojen tuomareiden ja avustavien tuomareiden vahvistuksia

SM-kilpailut:

2015 arvostelevat tuomarit Mika Moilanen, Pertti Siimes ja Jan Egil Eide (NOR), avustaviksi tuomareiksi on vahvistettu Jari Suomalainen, Jari Tienhaara ja Anne Viitanen.

2016 arvostelevat tuomarit Kari Jalonen, Jari Helin ja Lee Gibson (UK).

Maajoukkuekarsinnat:

2015 arvostelevat tuomarit Marjo Heino ja Heidi Viitaniemi, avustaviksi tuomareiksi Martti Salonen ja Salme Mujunen.

2016 arvostelevat tuomarit Jari Suomalainen ja Anne Viitanen.

Valtakunnallinen paragilitykoulutus 2015

Valtakunnallinen paragilitykoulutus järjestetään Kuopiossa Musti ja Mirri -Areenalla 11.-12.4.2015, kouluttajana toimii Harri Katainen.

Osallistujalla tulee olla vähintään C-harrastuslisenssi.  Ohjaajalla tulee olla joko para-erityislupa tai lääkärintodistus, josta käy ilmi parakilpailuun osallistumisen kriteerit täyttävä diagnoosi.

Ensisijaisesti koulutukseen pääsevät ilmoittautuneet yhdellä koiralla. Jos paikkoja jää, voidaan ottaa mukaan saman ohjaajan toinenkin koira.

Paikkoja on enintään 16 koirakolle, päivän kesto riippuu osallistujien määrästä, kuitenkin enintään 8 tuntia.

Hinta on 25€/koira/päivä

Ilmoittautumaan pääsee tästä linkistä. Ilmoittautumiset viimeistään 3.3.2015 mennessä.

Lisätietoja paragility@agilityliitto.fi

Ongelmia sisäänkirjautumisessa hakulomakkeelle?

Sähköisen hakulomakkeen käyttäjätunnuksena toimii kunkin ohjaajan henkilökohtainen Sportti-ID eli lisenssinumero. Salasana on Sporttirekisterin oma salasana, joka eroaa kilpailuihin ilmoittauduttaessa käytettävästä KITU-järjestelmän salasanasta. Mikäli et muista sporttirekisterin salasanaasi, pyydä Sporttirekisteristä uusi salasana painamalla kirjautumissivun oikeassa alalaidassa sijaitsevaa “unohditko salasanasi” -linkkiä. Järjestelmä lähettää sinulle välittömästi uuden salasanan lisenssitiedoissasi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli et saa uutta salasanaa sähköpostiisi, se saattaa johtua siitä, että sähköpostiosoitteesi on vaihtunut lisenssin lunastamisen jälkeen tai että olet lisenssiä lunastaessasi näppäillyt sähköpostiosoitteesi väärin. Tässä tapauksessa lähetä asiasta korjauspyyntö osoitteeseen toimisto@agilityliitto.fi, niin sähköpostiosoitteesi korjataan Sporttirekisteriin.

Tulossa kysely KV-sääntöjen kehittämisestä

Kansainvälisiä agilitysääntöjä päivitetään noin viiden vuoden välein. Nykyiset kv-säännöt tulivat voimaan 1.1.2012 ja uudet kv-sääntöjen tulevat voimaan tämän hetken tiedon mukaan 1.1.2017. Kansainväliset agilitysäännöt vahvistaa FCI:n hallitus ja niiden päivittämisestä vastaa FCI:n nimeämä agilitydelegaatio. Suomen FCI-delegaatti on Risto Ojanperä ja hän vie Suomen ehdotukset agilitydelegaation kokoukseen.

KV-sääntöjä päivitettäessä jokaisella maalla on mahdollisuus esittää oma hyvin perusteltu ehdotuksensa agilityn kehittämiseksi. Etukäteen on jo tiedossa, että mahdollisuudet kansainvälisten sääntöjen kehittämiseen ovat rajalliset, sillä eri maiden ehdotuksia tulee olemaan runsaasti ja ne ovat osin myös ristiriitaisia keskenään.

Risto Ojanperälle halutaan antaa Suomesta mahdollisimman hyvät eväät edustaa maatamme neuvotteluissa. Tätä varten on tarpeen koota palautetta lisenssinhaltijoilta, agilitytuomareilta ja agilityseuroilta.

Lisenssihaltijoille laaditaan kysely, joka avautuu maaliskuun puolen välin jälkeen ja jonka vastausaika on 10.4. saakka. Agilitytuomareilta pyydetään erikseen ja ryhmänä kv-säännöistä palautetta sähköpostitse.

Lisenssinhaltijoilta ja tuomareilta saatu palaute käydään läpi SAGIn seuratoimijaseminaarin yhteydessä järjestettävässä keskustelutilaisuudessa. Tämän jälkeen agilityseuroilla on vielä mahdollisuus antaa palautetta. Aikarajat tarkentuvat kevään kuluessa.

Agilityliiton sääntötyöryhmä vastaa kv-sääntöjen kehittämiseen liittyvän kyselyn laatimisesta sekä palautteen keräämisestä ja koostamisesta.

Sääntötyöryhmän puheenjohtaja

Merja Suomalainen merja.suomalainen@agilityliitto.fi


Kuun vaihteessa sulkeutuvat ilmoittautumiset ja kyselyt

31.1.2015 sulkeutuvat seuraavat ilmoittautumiset ja kyselyt:

EO 2015 joukkueeseen haku tiedot löydät täältä

Junior EO-2015 joukkueeseen ja joukkueenjohtajan haku tiedot löydät täältä

Junioritoimintakysely tiedot löydät täältä

Starttimaksut ja jäsenyhdistysten yhteystietojen päivittäminen Sporttirekisteriin

Jäsenyhdistysten kuten myös harrastajien yhteys– ja lisenssitiedot tarkistetaan Sporttirekisteristä. Tästä syystä on erittäin tärkeää, että jäsenyhdistykset päivittävät yhteystietonsa heti, kun muutoksia tulee, jotta laskut menevät oikeaan osoitteeseen

Jokaiselle yhdistykselle on nimetty Sporttirekisterin pääkäyttäjä, joka pääsee päivittämään yhdistyksen tietoja rekisteriin. Tietojen päivittämiseen kuuluvat mm. puheenjohtajan, agility-yhteyshenkilön, laskutusosoitteen, Sporttirekisterin pääkäyttäjän ja seuran harrastajamäärien päivittäminen. Yhdistysten on huolehdittava, että kaikki tarvittavat tiedot ovat ajan tasalle.

Sporttirekisterin sisäänkirjautumisosoite on https://rekisteri.sportti.fi/

Rekisteriin liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa voitte laittaa postia osoitteeseen sami.suominen(at)agilityliitto.fi

Tilaa Putkeen! - Suomen Agilityliiton uusi agilitylehti

Putkeen! on uusi, agilitymaailmaa valottava harrastelehti, jota julkaisee Suomen Agilityliitto. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä lehti jaetaan ilmaiseksi kaikkiin liiton jäsenseuroihin ja lisäksi sitä on mahdollista tilata myös kotitalouksiin. Pysy mukana koiraurheilun uusissa tuulissa ja tilaa lehti itsellesi! Ensimmäisen numeron teema on agilityharrastuksen aloittaminen ja lehti ilmestyy maaliskuussa 2015.

Suomen Agilityliiton lehti on nelivärinen, laadukas ja tuhti lukupaketti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Se on paitsi lajiliiton tiedotuskanava, myös agilityharrastuksen, liikunnallisen elämän sekä hyvän ja vastuullisen koiranpitotavan äänenkannattaja. Jokainen numero keskittyy tietyn teeman ympärille. Ensimmäisessä lehdessä käydään läpi agilityharrastuksen aloittaminen: missä ja miten harrastukseen pääsee mukaan ja mitä siihen tarvitaan.

Agilitylehden hinta (vuosikerta, 4 lehteä, kestotilaus) on lisenssinhaltijoille 35 euroa ja muille 45 euroa. Määräaikaistilaukset ovat 5 euroa kalliimpia.

Tilaa Putkeen! -agilitylehti
Ilmoita Putkeen! -lehdessä, lataa mediakortti (pdf)

Juttuvinkit ja mielipidepalsta: toimitus@agilityliitto.fi. Mielipidepalstalla julkaistaan lukijoiden kommentteja lehden kirjoituksiin tai muihin ajankohtaisiin agilityaiheisiin. Toimitus valitsee julkaistavat kirjoitukset sekä otsikoi, muokkaa ja tarvittaessa lyhentää niitä. Kirjoituksia ei julkaista nimimerkillä.

Nimeämiskilpailun ja arvonnan tulokset

Agilitylehden nimen valitsivat suomalaiset agilityharrastajat. Nimeämiskilpailuun saapui 97 ehdotusta. Suurimmassa osassa ehdotuksia oli mukana kirjainyhdistelmä “agi” tai lajin nimi jossakin muodossa. Jonkin verran ehdotettiin myös erilaisten ohjausten nimiä tai englanninkielisiä nimiä. SAGIn viestintätoimikunta valitsi nimien loppukilpailuun neljä ehdotusta: Putkeen!, Agiliito, Agilitaaja ja Aksa. Putkeen! oli äänestäjien ehdoton suosikki – se sai lähes puolet kaikista äänistä. Ääniä äänestyksessä annettiin huikeat 770kpl. Tervetuloa lehden lukijoiksi kaikki äänestäneet!

Voitokasta Putkeen! -nimeä lehdelle ehdotti kaksi henkilöä: Kirsi Kiljander-Aronen sekä kilpailuun pelkällä etunimellä osallistunut Eeva. Suuret kiitokset molemmille sekä kaikille osallistujille uuden lajilehtemme nimeämisestä! Kirsi ja Eeva voittavat ehdotuksillaan Putkeen! -lehden vuosikerran 2015.

Lisäksi kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin seuraavat SAGIn yhteistyökumppaneiden palkinnot:

  • Hurtta 30€ lahjakortti: Hanna Valkila
  • Racinel 12kg koiranruokalahjakortti: Eila Metsävainio
  • Hurtta-valjaat: Tarja Särkkä, Anniina Ahvenainen
  • Hurtta-putkihuivi: Anne-Mari Tenhovalo, Carina Frönäs, Tua Kyrklund, Amanda Pöntynen

Otamme voittajiin yhteyttä lähipäivinä!

Parhain terveisin,

Suomen Agilityliiton toiminnanjohtaja
ja Putkeen! -lehden päätoimittaja

Sirpa Sippola

Agilityliiton tietojärjestelmien kehittäjäksi valittu Comia Software Oy

Tietojärjestelmien kehitystyö on aloitettu vuoden alussa ja tämän myötä voi tulla odottamattomia teknisiä ongelmia ja toivommekin, että tällaisen sattuessa lähetätte sähköpostia asiasta osoitteeseen toimisto@agilityliitto.fi

TopTeam kehittyy!

SAGI esitteli syyskokouksessa vuoden 2015 toimintasuunnitelman yhteydessä TopTeamin uuden konseptin. Aikaisemmat TopTeam-kaudet on selkeästi suunnattu jo huipuilla kisaaville, osaaville koirakoille. Heitäkään ei jatkossa unohdeta, mutta huippujen lisäksi TopTeamiin kerätään jatkossa joukko potentiaalisia koirakoita eri puolilta Suomea. Vuoden 2015-2016 TopTeam koostuu siis niin huipulla kisaavista kuin huipulle pyrkivistäkin koirakoista. Näin TopTeam toimii sekä huippukoirakoiden valmennuksena kuin myös ponnahduslautana seuratason potentiaalisille koirakoille kohti Suomen huippua!

TopTeamin koirakot pyritään valitsemaan aiempaa laajemmalta maantieteelliseltä alueelta. Ensi vuonna käynnistyvän alueellisen valmennuksen kaudella mukana olevat koirakot voivat saada lisäpisteitä hakiessaan mukaan TopTeamiin, ja lisenssimäärien kautta taas jaetaan maakunnille kiintiöpaikat. Seurat voivat suositella omista harrastajistaan potentiaalisimpia koirakoita mukaan TopTeamiin.

TopTeamin tarkoituksena on myös aiempaa enemmän tuoda lisää koulutus- ja valmennusosaamista seuroihin. TopTeamiläisten jakaantuminen ympäri Suomen vie omalta osaltaan osaamista myös seuroihin, ja jokaiselle TopTeam-leirille on tarjolla kuunteluoppilaspaikkoja niin järjestävän seuran kuin naapuriseurojenkin kouluttajille ja seuratoimijoille.

TopTeam siis käynnistyy jälleen syksyllä 2015!

Haemme kaudelle 2015-2016 TopTeam-leiripaikkakuntia!

TopTeam aikataulu:

- valintatilaisuus elokuun lopulla 29.8. tai 30.8.2015
- 1. leiri 17.-18.10.2015
- 2. leiri 28.-29.11.2015
- 3. leiri 13.-14.2.2016
- 4. leiri 9.-10.4.2016

Haemme järjestäjiä sekä valintatilaisuudelle että leireille! Toivomme seuroilta kiinnostusta hakea TopTeam-leirin isännyyttä. Tätä kautta yhdistyksellä on loistava tilaisuus saada huippuosaamista omalle paikkakunnalle sekä uutta oppia kouluttajilleen Leiri-isäntäseura saa isännöimälleen leirille 5-10 omaa kouluttajaa ilmaiseksi kuunteluoppilaiksi seuraamaan yleistä opetusta (poislukien mahdolliset yksityiset sessiot esim. mentaalivalmentajan kanssa).

Suomen Agilityliitto (SAGI) tarjoaa jäsenyhdistyksilleen mahdollisuuden toimia isäntinä TopTeam-leireillä. Yhdistyksen tulee hakemuksessaan esittää agilitykoulutustilan käyttömahdollisuudet, luentotilat, pienryhmätilat, fysiikkavalmennuksen mahdollisuudet ja lähialueen majoitusmahdollisuudet. Yhdistyksellä on mahdollisuus lähettää 5-10 omaa kouluttajaansa kuunteluoppilaaksi seuraamaan TopTeam-leirien laji- ja fysiikkakoulutuksia. Mentaalivalmennuksen ryhmiin osallistumisesta sovitaan erikseen leirikohtaisesti.

Hakulomake:
https://docs.google.com/forms/d/16YeheoHra6oz7UyQdqKwaU1XAfDxLget63pUYXDGmno/viewform

Hakulomakkeen löydät yltä – mikäli sinulla on kysyttävää seuraisännyyteen liittyen ota yhteyttä: koulutus-tmk@agilityliitto.fi

Nordic Agility Championships 2015 in Lieto, Finland

Welcome to Finland to the Nordic Agility Championships 2015!

Welcome to Finland to the Nordic Agility Championships 2015!

(Tiedote suomeksi alempana)

The Nordic Agility Championships 2015 will be held on August 15th to 16th in Lieto, Finland. The event is hosted by Finnish Agility Association and organized by Agility-Team Turku.

The Nordic Agility Championships (NAC) will be held as stated in the new NAC rules accepted by the Nordic Kennel Union in February 2014. According to the new rules the championships are now divided over two days and the team championships are competed on separate courses from the individual championships. The first day consists of two individual courses, agility and jumping course, and a jumping course for the teams. The championship finals for individuals as well as team are competed on agility courses on the second day.

Our head judge Luís Narciso comes from Portugal. He has been judging nationally and internationally since the 1990’s. In recent years he has been seen also as a competitor in the WAC and EO with his Shetland sheepdog. Our assisting judge Henri Luomala comes from Finland. He has started agility in the 1990’s and he became a judge in 2009. Luomala has competed with his Belgian shepherds and represented Finland in the WAC team and the FMBB team in agility.

The NAC competitions are held indoors on a rubber infilled artificial turf surface at ATT-Areena, Lieto, which is located about 10 km from Turku.

Information about the venue, competitions, judges and traveling can be found from the event’s website.

All competitors and audience are warmly welcome to Lieto in August 2015!

Agilityn Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 2015 Liedossa

Agilityn Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 2015 pidetään 15.-16. elokuuta 2015 Liedossa. Kilpailuja isännöi Suomen Agilityliitto ja järjestäjänä toimii Agility-Team Turku ry.

Kilpailut pidetään Pohjoismaiden Kennelunionin helmikuussa 2014 hyväksymien uusien sääntöjen mukaan. Kilpailut ovat jatkossa kaksipäiväiset ja joukkuemestaruudet ratkotaan eri radoilla kuin yksilömestaruudet. Ensimmäinen päivä koostuu kahdesta yksilöradasta eli agility- ja hyppyradasta sekä joukkuehyppyradasta. Toisen päivän finaaleissa ratkotaan yksilö- ja joukkuemestaruudet agilityradoilla.

Arvostelevana tuomarina toimii Luís Narciso Portugalista. Hän on tuomaroinut kansallisissa ja kansainvälisissä kisoissa 1990-luvulta lähtien. Hän on myös viime vuosina ottanut osaa kilpailijana MM- ja EO-kisoihin shetlanninlammaskoiransa kanssa. Avustavana tuomarina toimii Henri Luomala Suomesta. Hän on aloittanut agilityn 1990-luvulla ja pätevöityi tuomariksi vuonna 2008. Luomala on kilpaillut belgianpaimenkoirillaan edustaen Suomea MM-joukkueessa ja FMBB-joukkueessa. Tuomarina hän on toiminut vuodesta 2009 lähtien.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut käydään sisätiloissa kumirouhetäytteisellä tekonurmipinnalla ATT-areenalla.

Tietoa kilpailuista, tuomareista sekä matkustamisesta löytyy tapahtuman kotisivuilta.

Toivotamme kaikki kilpailijat ja katsojat lämpimästi tervetulleiksi Lietoon elokuussa 2015!

Junioritoimintakysely Suomen Agilityliiton jäsenyhdistyksille

Suomen Agilityliiton juniorityöryhmä kerää yhdistyksiltä tietoa junioritoiminnasta. Tietojen kerääminen toteutetaan kyselyllä, johon vastaamiseen toivomme jokaisen jäsenyhdistyksen käyttävän hetken aikaa. Kyselyssä kerättävien tietojen pohjalta pyritään hahmottamaan agilitya harrastavien junioreiden määrää yhdistyksissä sekä kartoittamaan junioreiden valtakunnallista sijoittumista. Tietoja käytetään myös junioreiden alueellista valmennusta kehitettäessä. Lisäksi pyritään hahmottamaan mitä toiveita jäsenyhdistyksillä on junioritoiminnan kehittämisen osalta.

Junioritoimintakysely toteutetaan sähköisesti. Vastausaikaa kyselyyn on sunnuntaihin 31.1.2015 asti. Kutsu kyselyyn tullaan toimittamaan kaikille jäsenseuroille. Kysely löytyy tästä.

Lisätietoja ja kysymykset: juniori-tr@agilityliitto.fi

Hae EO-2015 joukkueeseen

European Open on vuosittainen FCI:n järjestämä kaikille koirakoille avoin agilitykilpailu. Viikonlopun aikana kilpaillaan yksilö- ja joukkuemestaruuksista. Kilpailuun voivat osallistua kaikkien tasoluokkien koirat, ja se on avoin myös sekarotuisille koirille. Koirien tulee olla rekisteröity Suomen Kennelliiton rotukoira- tai koirarekisteriin. European Open 2015 kilpailu järjestetään 23.–26.7.2015 Riedenissä, Saksassa.

Haku joukkueeseen on auki 31.1.2015 asti, lisätietoa ja hakulomakkeen löydät täältä.

Vuoden 2017 SM-kisojen, maajoukkuekarsintojen ja JSP-SM -kisojen järjestäjien haku on alkanut!

Vuosittain pidettäviin kotimaisiin arvokisoihin kuuluvat agilityn SM-kisat, maajoukkueen karsinnat sekä junioreiden, senioreiden ja para-agilitaajien SM-kisat. SM-kisat järjestetään ennen juhannusta viikolla 24 ja maajoukkueen karsinnat viikko juhannuksen jälkeen viikolla 26. Junioreiden, senioreiden ja para-agilitaajien SM-kisojen osalta järjestäjä voi itse päättää, milloin kyseiset kisat haluaa järjestää. Vuodelle 2017 haetaan SM-kisojen, maajoukkuekarsintojen ja JSP-SM –kisojen järjestäjää.

Seurat voivat hakea arvokisojen järjestäjiksi täyttämällä ohessa olevan kaavakkeen. Haku on avoinna 30.4.2015 asti. Lähetä täytetty kaavake kilpailutoimikunnan puheenjohtajalle osoitteeseen esa.lehdisto@agilityliitto.fi.

Arvokilpailuiden hakukaavake löytyy täältä.

Lisätietoja: Esa Lehdistö tai Marielle Wikman-Karstunen, etunimi.sukunimi@agilityliitto.fi

Liiton toimisto suljettuna 22.12.2014 - 1.1.2015

Liiton toimisto suljettuna 22.12.2014 – 1.1.2015

Kiireellisissä asioissa voi olla yhteydessä

Sirpa Sippola

045 122 6300

toiminnanjohtaja (at) agilityliitto.fi

2015 Lisenssien osto on taas mahdollista

Tekniset onglmat on nyt saatu ratkaistua ja 2015 lisenssien osto on auki.

2015 Lisenssien myynti suljettu

Lisenssitiedoissa havaitun virheen takia lisenssien myynti on suljettu.

Lisenssien myynnin odotetaan aukeavan torstain aikana.

Jo ostetuille lisensseille toimitetaan päivitykset.

Junior EO-2015 joukkueen ja joukkueenjohtajan haku auki 1.1.2015-31.1.2015

Junior EO2015 järjestetään 10.-12.7.2015 Rožnov pod Radhoštěmissa, Tsekin tasavallassa . Junior European Open on FCI:n vuosittain järjestämä lapsille (vuonna 2001 ja myöhemmin syntyneet) ja junioreille (1997-2000 syntyneille) avoin agilitykilpailu. Viikonlopun aikana kilpaillaan yksilö- ja joukkuemestaruuksista. Kilpailu on avoin myös x-rotuisille koirille. Koirien tulee olla rekisteröity Suomen Kennelliiton rotukoira- tai koirarekisteriin.

SAGI valitsee kilpailuun lähetettävän joukkueen. Junior EO2015 –joukkueeseen valitaan maksimissaan 12 koirakkoa, joista enintään puolet voi olla makseja. Vuoden 2015 joukkuevalinnassa huomioidaan koirakoiden 1.1.2014-31.1.2015 aikana tekemistä tuloksista viisi parasta. Hakija ilmoittaa tulokset hakiessaan JEO-edustusjoukkueeseen.

SAGI maksaa joukkueen osallistumismaksut. Joukkueen jäsenet vastaavat matka- ja majoituskuluistaan ja hoitavat matkajärjestelyt itse.

Ohjaajan tulee olla Suomen kansalainen ja hänellä tulee olla voimassa oleva kilpailulisenssi. Koiran tulee olla rekisteröity Kennelliiton rotukoirarekisteriin tai tunnistusmerkintärekisteriin (FIX).

Miten haku tapahtuu?

European Open –joukkueeseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Hakijalla tulee olla voimassa oleva lisenssi vuodelle 2015; lisäksi sisäänkirjautumisessa tarvitaan Sporttirekisterin salasana. Huomaathan, että lisenssin ja maksun kirjautuminen Sporttirekisteriin saattaa kestää pari päivää, joten lunastathan lisenssin hyvissä ajoin ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Hakuaika on 1.1.2015-31.1.2015.

Ongelmia sisäänkirjautumisessa hakulomakkeelle?

Sähköisen hakulomakkeen käyttäjätunnuksena toimii kunkin ohjaajan henkilökohtainen Sportti-ID. Salasana on Sporttirekisterin oma salasana, joka eroaa kilpailuihin ilmoittauduttaessa käytettävästä KITU-järjestelmän salasanasta. Mikäli et muista sporttirekisterin salasanaasi, pyydä Sporttirekisteristä uusi salasana painamalla kirjautumissivun oikeassa alalaidassa sijaitsevaa “unohditko salasanasi” -linkkiä. Järjestelmä lähettää sinulle välittömästi uuden salasanan lisenssiä lunastaessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Sporttirekisteriin salasanan pääset tilaamaan tästä: https://rekisteri.sportti.fi/

Mikäli et saa uutta salasanaa sähköpostiisi, se saattaa johtua siitä, että sähköpostiosoitteesi on vaihtunut lisenssin lunastamisen jälkeen tai että olet lisenssiä lunastaessasi näppäillyt sähköpostiosoitteesi väärin. Tässä tapauksessa lähetä asiasta korjauspyyntö osoitteeseen toimisto (at) agilityliitto.fi, niin sähköpostiosoitteesi korjataan Sporttirekisteriin.

Junior EO2015 –joukkueenjohtaja

Suomen Agilityliitto nimeää Junior EO2015 –joukkueelle joukkueenjohtajan, jonka tehtävänä on huolehtia joukkueen ilmoittamisesta kilpailuun sekä käytännönjärjestelyihin liittyvistä toimista kilpailupaikalla. Joukkueenjohtajan tulee toimittaa SAGIlle kilpailua koskeva matkaraportti kuukauden kuluessa kilpailutapahtumasta. Joukkueen jäsenet vastaavat joukkueenjohtajan kohtuullisista matkakustannuksista.

Joukkueenjohtajan tehtävästä kiinnostuneet henkilöt voivat toimittaa vapaamuotoisen hakemuksen viimeistään 31.1.2015 osoitteeseen kilpailu-tmk (ät) agilityliitto.fi.

Lisätietoja

Marielle Wikman-Karstunen, etunimi.sukunimi@agilityliitto.fi

www.eojunior2015.cz

Vuoden 2015 lisenssien osto alkaa 15.12.2014

Vuoden 2015 lisenssien lunastaminen aloitetaan maanantaina 15.12.2014. Linkin verkko-ostoon löydät tästä.

Vuoden 2014 lisenssien lunastaminen suljetaan torstaina 11.12.2014 klo 23.59. Mikäli olet aikeissa osallistua RIMA:n järjestämiin kilpailuihin Riihimäelle 20.-21.12.2014 tai VAU:n kilpailuihin Lahdessa 27.-28.12.2014, muistathan lunastaa vuoden 2014 lisenssisi viimeistään torstaina 11.12.2014!

Kun olet lunastanut vuoden 2015 lisenssin ja lisenssimaksusi on kirjautunut Sporttirekisteriin, lähetetään sähköpostiisi vahvistus lisenssin voimaantulosta.

Sähköinen lisenssikortti

Suomen Agilityliitto otti vuonna 2013 käyttöön puhelimeen ladattavan sähköisen lisenssikortin. Erillistä lisenssikorttia ei siis enää lähetetä postitse aikaisempien vuosien tapaan. Vuoden 2015 lisenssi toimitetaan valinnan mukaan joko sähköisenä mobiilisovelluksena puhelimeen tai pdf-korttina sähköpostiin. Mikäli et halua ottaa sähköistä lisenssikorttia käyttöön, niin tulostathan pdf-kortin talteen. Sähköisellä lisenssikortilla tai pdf-kortilla osoitat kilpailuoikeutesi agilitykilpailuissa ja muissa tapahtumissa.

Sähköinen lisenssikortti on puhelimeen ladattavissa oleva mobiilisovellus. Kun lisenssimaksu kirjautuu Sporttirekisteriin, toimitetaan Sinulle tekstiviesti, josta löydät linkin mobiilisovelluksen lataamiseksi. Mobiilisovelluksesta löydät lisenssitietojesi lisäksi erilaisia etuuksia ja hyödyllisiä linkkejä agilityyn liittyen – ja ne päivittyvät pitkin vuotta. Sovelluksen kautta on myös mahdollista osallistua erilaisiin kyselyihin ja kilpailuihin.

Lisenssikortin pdf-version valinneille lähetetään sähköposti lisenssimaksun kirjauduttua Sporttirekisteriin.

Sporttirekisterin tiedot

Sporttirekisteriin tallennetut omat tiedot on hyvä tarkastaa ja päivittää vuosittain. Näet omat tietosi Sporttirekisterin jäsenpalvelusta kirjautumalla Sportti-id:llä ja salasanalla osoitteessa:

https://rekisteri.sportti.fi/sso/userinfo.php

Jos salasanasi on hukassa, voit tilata uuden “Unohditko salasanasi” -painikkeesta.

Lisätietoja

Sami Suominen
Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@agilityliitto.fi

Uudet rokotusmääräykset voimaan 1.1.2015

Kennelliiton rokotusmääräykset on muutettu vastaamaan 22.9.2014 voimaan tullutta Maa- ja metsätalousministeriön uutta asetusta raivotaudin vastustamisesta. Sekä penikka- että raivotaudin osalta tuli muutoksia varoaikoihin, jotka nyt ovat kaksi viikkoa, mutta pitenevät vuoden alusta kolmeen viikkoon.

Koiran pitää olla rokotettu penikkatautia vastaan vähintään kaksi kertaa. Toisesta eli tehosterokotuksesta tulee tapahtuman hetkellä olla kulunut vähintään 21 vrk (ennen 14 vrk). Raivotaudissa koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee tapahtuman hetkellä olla kulunut vähintään 21 vrk (ennen 14 vrk).

Myös vanhentuneen penikka- ja raivotautirokotuksen varoaika pitenee kolmeen viikkoon. Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 21 vrk ennen tapahtumaa.

Luolametsästykseen ja -harjoituksiin, luolakoirien taipumuskokeeseen (LUT), luolakoirien metsästyskokeeseen (LUME) tai luonnonluolan tarkistukseen (LUO) osallistuvia koiria ei enää vaadita rokotettavaksi raivotautia vastaan vuosittain.

Katso rokotusmääräykset täältä

Suomen Agilityliitolle valittiin uusi hallitus

Petteri Kerminen (vasemmalla) valittiin uudelleen SAGIn puheenjohtajaksi

Petteri Kerminen (vasemmalla) valittiin uudelleen SAGIn puheenjohtajaksi

Suomen Agilityliiton hallitus on valittu Helsingissä pidetyssä liiton varsinaisessa kokouksessa 30.11.2014. Petteri Kerminen jatkaa SAGIn puheenjohtajana ja Jouni Kautto teki paluun hallitukseen varapuheenjohtajan paikalle. Uutta verta hallitukseen tuo myös Marja Salomaa.

Hallitus koostuu puheenjohtajasta, varapuheenjohtajasta ja kahdeksasta varsinaisesta jäsenestä. Hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valitaan vuosittain. Hallituslaisten hallituskausi kestää kaksi vuotta.

Hallituksen yhteinen sähköpostiosoite on hallitus [ät] agilityliitto.fi


Petteri Kerminen, puheenjohtaja

0408358126

petteri.kerminen [ät] agilityliitto.fi

puheenjohtaja [ät] agilityliitto.fi


Jouni Kautto, varapuheenjohtaja

Jatkavat ja uudelleenvalitut hallituksen jäsenet:

Jessi Landen

Jari Helin

Mia Laamanen

Sari Parviainen

Taru Waldén

Veera Hart
Marika Blom

Uutena kasvona varapuheenjohtajan lisäksi Marja Salomaa.

Yhteystietoja täydennetään tälle sivulle.

Onnea ja menestystä tärkeään tehtävään kaikille valituille!

Uusi agilityn aikakauslehti - osallistu nimikilpailuun!

Screen Shot 2014-11-30 at 19.51.58

Lataa tiedote yllä olevan kuvan mukaisena pdf-muodossa

Suomen Agilityliitto alkaa julkaista uutta agilityn aikakauslehteä. Ensimmäisen lehden teema on agilityharrastuksen aloittaminen ja lehti ilmestyy maaliskuussa 2015. Suomen Agilityliitto julkistaa nyt nimikilpailun lehden nimeämiseksi.

Agilitylehti tarvitsee nimen, jolla se erottuu sekä harrastelehtien että järjestölehtien joukosta. Keksi siis naseva, agilityharrastusta kuvaava nimi ja lähetä ehdotuksesi 28.12.2014 mennessä verkkolomakkeella.

Suomen Agilityliiton viestintätoimikunta valitsee ehdotuksista parhaat ja valituista ehdotuksista järjestetään verkkoäänestys. Voittaneen ehdotuksen tekijä saa palkinnoksi lehden ensimmäisen vuosikerran ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan Suomen Agilityliiton sponsorien lahjakortteja.

Suomen Agilityliitto pidättää itsellään oikeuden olla valitsematta mitään kilpailuun tulleista ehdotuksista lehden nimeksi, jolloin pääpalkinto arvotaan kaikkien nimiehdotuksia tehneiden kesken.

Suomen Agilityliiton lehti on nelivärinen, laadukas ja tuhti lukupaketti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Se on paitsi lajiliiton tiedotuskanava, myös agilityharrastuksen, liikunnallisen elämän sekä hyvän ja vastuullisen koiranpitotavan äänenkannattaja. Jokainen numero keskittyy tietyn teeman ympärille ja ensimmäisenä teemana maaliskuussa 2015 käydään läpi agilityharrastuksen aloittaminen: missä ja miten harrastukseen pääsee mukaan ja mitä siihen tarvitaan.

Lehti on tilaus- ja mainosrahoitteinen. Sen tilaaminen on mahdollista myöhemmin, mistä SAGI tiedottaa erikseen. Lehti toimitetaan ilmaiseksi kaikille SAGIn jäsenseuroille ja ensimmäinen numero ilmestyy myös ilmaisena verkkoversiona. Lehden päätoimittajana toimii Suomen Agilityliiton toiminnanjohtaja Sirpa Sippola.

Lehden julkaisutoiminnan aloittaminen on osa Suomen Agilityliiton strategiaa. Suomen Agilityliiton syyskokous hyväksyi julkaisutoiminnan aloittamisen syyskokouksessaan 30.11.2014.