Suomen Agilityliitto SAGI

SAGI logo

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa.

Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu.

SAGI on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry:n (VALO) kumppanuusjäsen.

Suomen Agilityliiton kanssa yhteistyössä

RC_webHurtta_webRacinell_webAptus_webAgimet-logo

Vuoden 2017 SM-kilpailujen ja maajoukkuekarsintojen järjestäjät valittu.

Vuoden 2017 Suomenmestaruudet tullaan ratkomaan Lappeenrannassa 17.- 18.6.2017, kun Lappeenrannan Agilityurheilijat ry. valittiin kilpailujärjestäjäksi.

Vuoden 2017 maajoukkuekarsinnat järjestää Turun Seudun Agilityurheilijat ry. Liedossa 1.-2.7.2017.

Kilpailuiden tuomarit tullaan ilmoittamaan myöhemmin.

JSP-SM osallistumisoikeuksia vuodelle 2015 on tarkennettu

Tänä vuonna yksi ohjaaja voi saman koiran kanssa osallistua vain joko junnu-, sennu- tai para-SM kisaan, mikäli kaikki kolme SM-kilpailua järjetetään samana päivänä. Eri koiran kanssa ohjaaja voi osallistua toiseen kilpailukokonaisuuteen, sillä yksi koira voi osallistua vain yhteen kilpailuluokkaan päivän aikana. Päätös rajata ohjaajan sekä koiran osallistumista perustuu eläinsuojelulliseen näkökulmiin sekä pyrkimykseen järkeistää kisapäivän järjestelyjä.

Koirakon tulosvaatimus on rajattu edellisen vuoden kilpailun ilmoittautumisen umpeutumisen jäleisestä päivästä kuluvan vuoden kilpailun viimeiseen ilmoittautumispäivään eli ajalle 2.9.2014 – 2.8.2015. Viime vuoden tapaan osallistumiseen oikeuttavaksi tulokseksi käy mikä tahansa muu paitsi HYL-tulos junior ja senior SM-kisoihin. Para-SM kisaan myös HYL-tulos on osallistumiseen oikeuttava tulos.

Agilitya harrastaville nuorille oma Facebook-ryhmä

Suomen Agilityliiton nuorisotyöryhmä on luonut agilitya harrastaville nuorille oman Facebook-ryhmän. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki nuorisoagilitysta kiinnostuneet ikään katsomatta. Tarkoituksena on koota agilitya harrastavat nuoret yhteen ja samalla luoda yksinkertainen ja nopea tiedotuskanava erityisesti nuorille suunnatuille agilitytapahtumille.

Ryhmän julkaisun kunniaksi järjestämme myös nimikilpailun uudelle Facebook-ryhmällemme! Nimiehdotuksen voi käydä jättämässä uuteen ryhmäämme ja voittaja palkitaan tuotepalkinnolla. Uusi nimi vahvistetaan 4.6. SAGIn hallituksen kokouksessa.

Ryhmään löydät täältä tai syöttämällä Facebookissa hakukenttään ”SAGIn nuoret”

SM-kilpailujen ilmoittautuminen auki 1.6. asti

SM-kilpailujen ilmoittautuminen on avattu. Ilmoittautumaan pääset SAGIn kilpailukalenterin kautta maanantaihin 1.6. asti. SM-kilpailut järjestetään Oulussa 13.-14.6.2015 Active Dogs ry:n toimesta. Tänä vuonna osallistumisoikeuden pääset nollalistan sijaan tarkastamaan hakuominaisuudella, joka löytyy tästä. Tulokset päivitetään hakuun kerran vuorokaudessa ja se sisältää Agilityliiton käsittelemät tulokset. Osallistumiskriteerit löytyvät täältä. Jos osallistumisoikeus SM-kisoihin on saavutettu, mutta tuloksiasi ei löydy järjestelmästä, voit silti ilmoittautua kilpailuihin ja toimittaa kopion kilpailukirjan sivuista kisajärjestäjälle. Yhteystiedot löydät sähköisestä ilmoittautumisesta.

Lisätietoja: toimisto (at) agilityliitto.fi

ParAgility World Cup 2015 ilmoittautuminen avattu

Vuoden 2015 ParAgility World Cup (PAWC) käydään Traunissa, Itävallassa 27.-30.8.2015.

PAWC on tarkoitettu henkilöille, joilla on mikä tahansa fyysinen vika/vamma/haitta/vajaatoiminta tai lievä henkinen rajoite (kehitysvamma, mielenterveyden ongelma). PAWC kilpailijoiden määrää ei rajoiteta maakohtaisesti.

PAWC ilmoittautuminen on auki 18.5.2015 asti ja ilmoittautumislomakkeen löydät täältä. Joukkue vahvistetaan toukokuun lopussa.

Lisätietoja PAWC:sta löydät täältä ja tapahtuman nettisivuilta: http://imca-pawc2015.at/

JSP SM 2017 infoa

Liiton kevätkokouksen käsittelyyn 26.4.2015 oli tuotu JSP 2017 SM- kilpailujen ajankohta, koska oleellisia kysymyksiä kilpailujen tulevaisuutta mietittäessä on muun muassa, halutaanko kaikki kolme kilpailua pitää yhdessä vai eriytetäänkö ne eri ajankohtiin ja mikä ajankohta vuodessa voisi olla soveltuvin ajatellen seuraavia kansainvälisiä arvokilpailuja.

Kevätkokouksen päätöksen mukaisesti JSP 2017 SM-kilpailut järjestetään yhtenä kokonaisuutena ja ajankohta on tammikuu-maaliskuu 2017. Muutoksesta johtuen kilpailujen hakuaikaa jatketaan toukokuun 2015 loppuun saakka.

Seurat voivat hakea arvokisojen järjestäjiksi täyttämällä ohessa olevan kaavakkeen. Haku on avoinna 31.5.2015 asti. Lähetä täytetty kaavake kilpailutoimikunnalle osoitteeseen kilpailu-tmk@agilityliitto.fi.

Arvokilpailuiden hakukaavake löytyy täältä.

Lisätietoja: Kilpailutoimikunta kilpailu-tmk (at) agilityliitto.fi tai toimisto (at) agilityliitto.fi

Hyvä koiranpito agilityharjoituksissa ja -kilpailuissa

Suomen Agilityliitto ry ja Agilityliiton jäsenyhdistykset ovat sitoutuneet edistämään hyvää koiranpitoa ja –käyttöä Suomen Kennelliiton ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Jokainen harrastaja, kouluttaja, tuomari ja muutoin agilityn parissa toimiva henkilö on omalta osaltaan velvollinen huolehtimaan, että koiria kohdellaan asianmukaisesti ja koirien hyvinvointi otetaan huomioon kaikessa lajin yhteydessä tapahtuvassa toiminnassa.

Tänään sunnuntaina 26.4.15 kokoontunut Agilityliiton kevätkokous hyväksyi ohjeet hyvästä koiranpitotavasta agilityssa. Ohjeen tavoitteena on edistää koirien asianmukaista kohtelua kaikessa agilityyn liittyvässä toiminnassa liiton arvojen mukaisesti. Kaikessa agilitytoiminnassa tulee huomioida agilityn koiralle asettamat vaatimukset ja käytettävät koulutusmenetelmät tulee valita niin, että harjoitus tai kilpailusuoritus on turvallinen. Koulutusvälineitä, varusteita tai apuvälineitä ei tule käyttää tavalla, joka voi vaarantaa koiran hyvinvoinnin tai aiheuttaa koiralle tarpeetonta kärsimystä.

Ohje kokonaisuudessaan on luettavissa täältä.

Muistutus 2017 SM-kisojen, maajoukkuekarsintojen ja JSP-SM-kisojen järjestäjähaku on avoinna 30.4.2015 asti!!

Vuosittain pidettäviin kotimaisiin arvokisoihin kuuluvat agilityn SM-kisat, maajoukkueen karsinnat sekä junioreiden, senioreiden ja para-agilitaajien SM-kisat. SM-kisat järjestetään ennen juhannusta viikolla 24 ja maajoukkueen karsinnat viikko juhannuksen jälkeen viikolla 26. Junioreiden, senioreiden ja para-agilitaajien SM-kisojen osalta järjestäjä voi itse päättää, milloin kyseiset kisat haluaa järjestää. Vuodelle 2017 haetaan SM-kisojen, maajoukkuekarsintojen ja JSP-SM –kisojen järjestäjää.

Seurat voivat hakea arvokisojen järjestäjiksi täyttämällä ohessa olevan kaavakkeen. Haku on avoinna 30.4.2015 asti. Lähetä täytetty kaavake kilpailutoimikunnalle osoitteeseen kilpailu-tmk@agilityliitto.fi.

Arvokilpailuiden hakukaavake löytyy täältä.

Lisätietoja: Kilpailutoimikunta kilpailu-tmk (at) agilityliitto.fi tai toimisto (at) agilityliitto.fi

Alustavia tuloksia KV-sääntökyselystä

Kyselyyn kansainvälisen agilitysäännön muutostarpeista tuli yli 350 vastausta (lisenssinhaltijoiden määrä vuonna 2014 oli 5812). Kiitos kaikille osallistuneille! Tuloksia käydään läpi ja niistä keskustellaan seuratoimijaseminaarissa 25.4.2015 jonka jälkeen seuroille ja tuomareille lähtee vielä erikseen näiden perusteella tehtävät muutoehdotukset kommentoitavaksi.

Vaihtoehtokysymysten vastauksista on laadittu kooste joka löytyy täältä. Myös avoimiin kysymyksiin saatiin runsaasti vastauksia ja niiden läpikäynti on vielä kesken.

Lisätietoja saannot (at) agilityliitto.fi

Agilityliiton kevätkokous ja seuratoimijaseminaari 25.-26.4.2015

Suomen Agilityliiton seuratoimijaseminaari järjestetään lauantaina 25.4.2015 ja kevätkokous sunnuntaina 26.4.2015 Helsingissä, Satakuntatalon Kiltasalissa, os. Lapinrinne 1.

Lauantain seuratoimijaseminaarissa on mm. mahdollisuus keskustella kv-sääntömuutoksista Merja Suomalaisen johdolla. Liiton puheenjohtaja Petteri Kerminen kertoo miten nykysääntö on muuttanut kisatoimiston tehtäviä sekä Kennelliiton sähköisen rajapinnan tuomista muutoksista anomuksiin ja tulosten toimittamiseen. Eläinlääkäri Simona Lilius-Lappalainen eläinlääkäriasema Univetista luennoi urheilukoirien vammoista ja Timo Hämäläinen Pohjanmaan Liikunnasta ja urheilusta opastaa jäsenseuroja EU-tukien hakemisessa. Sari Parviainen alustaa agilityrankingista ja seminaarin päätteeksi osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä liiton hallitukselle.

Seuratoimijaseminaariin on vapaa pääsy kaikilla agilityliiton jäsenseurojen jäsenillä. Lounaat ovat omakustanteisia. Seuratoimijaseminaarin ohjelma

Liiton kevätkokous pidetään sunnuntaina 26.4.15. klo 11.00 alkaen. Valtakirjojen tarkastaminen aloitetaan klo 10.00. Kevätkokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä esityslistalle (täydennetty 21.4.2015) merkityt muut asiat.

Esityslistan liitteinä:

Ilmoittautua voit tästä linkistä

Suomen Agilityliitto hakee TopTeamin lajivalmentajia

Oletko se SINÄ? Tai sinun kokoamasi ryhmä?

Paljon positiivista palautetta saanut TopTeam jatkuu ensi syksynä ja nyt haemme useampaa henkilöä tekemään seuraavasta TopTeamistä vieläkin paremman!

Mukaan tähän työhön tarvitsemme lajivalmentajia tai kokonaisen lajivalmennusryhmän. Lajivalmentajat toimivat osana TopTeam-valmennustiimiä, johon kuuluvat lisäksi Top Team -koordinaattori, fysiikkavalmentaja ja mentaalivalmentaja. Valmennustiimi suunnittelee ja vastaa kokonaisvaltaisesti Top Team -joukkueen valmennuksesta. Tiimi valmistelee Top Team -valintakriteereitä sekä valitsee TopTeam-osallistujat yhteistyössä SAGIn koulutustoimikunnan kanssa. Tiimi osallistuu kokonaisuutena Top Team -valintatilaisuuteen sekä leireille.

Yksittäiset lajivalmentajat:

Lajivalmentaja suunnittelee ja vastaa yhdessä TopTeam-valmennustiimin kanssa TopTeam-joukkueen valmennuksesta, toimii yhteistyössä koulutustoimikunnan kanssa, on mukana laatimassa TopTeam-valintakriteereitä sekä valitsemassa osallistujat yhteistyössä TopTeam-valmentajatiimin ja SAGIn koulutustoimikunnan kanssa. Lajivalmentaja osallistuu TopTeam-valintatilaisuuteen sekä leireille.

Lajivalmentajan hakulomake: http://bit.ly/TopTeam_lajivalmentaja_haku

Lajivalmennusryhmä:

Aikaisemmista kausista poiketen haemme yksittäisten lajivalmentajien vaihtoehtona myös lajivalmentajaryhmää. Ryhmän kokoa ei ole määritelty, vaan odotamme kiinnostuneiden ryhmien määrittelevän sen itse. Ryhmä vastaa TopTeam-joukkueen lajikohtaisesta valmennuksesta yhdessä TopTeam-valmennustiimin kanssa, toimii yhteistyössä koulutustoimikunnan kanssa, on mukana laatimassa TopTeam-valintakriteereitä sekä valitsemassa TopTeam-osallistujat yhteistyössä TopTeam-valmentajatiimin ja SAGIn koulutustoimikunnan kanssa. Lajivalmennusryhmä osallistuu TopTeam-valintatilaisuuteen sekä leireille.

Lajivalmennusryhmän haku: http://bit.ly/TopTeam_lajivalmennusryhmän_haku

Lisätietoja lajivalmentajien/ryhmän hausta: koulutus-tmk (at) agilityliitto.fi

Uudet TopTeam leiripaikkakunnat!

TopTeam-leiripaikkakunnat kaudelle 2015-2016 ovat:

●        Valintatilaisuus järjestetään 29. tai 30.8.2015 Turussa

●        1. leiri 17.-18.10.2015 MAH Mikkeli

●        2. leiri 28.-29.11.2015 ATT Turku

●        3. leiri 13.-14.2.2016 LAGU Seinäjoki

●        4. leiri 9.-10.4.2016 LÄGI Lohja

Kiitos kaikille leiripaikkakunta-anomuksen lähettäneille kiinnostuksesta TopTeam-kauteen 2015-2016.  Odotamme kauden 2015-2016 leiripaikkakuntien isäntäseuroilta tiivistä ja toimivaa yhteistyötä leirijärjestelyiden osalta.

Oletko kiinnostunut osallistumaan TopTeamiin?

Aikaisemmat TopTeam-kaudet suunattiin jo huipuilla kisaaville, osaaville koirakoille. Heitäkään ei jatkossa unohdeta, mutta huippujen lisäksi TopTeamiin kerätään jatkossa joukko potentiaalisia koirakoita eri puolilta Suomea. Vuoden 2015-2016 TopTeam koostuu siis niin huipulla kisaavista kuin huipulle pyrkivistäkin koirakoista. Koirakoita on saman verran kuin kuluvanakin vuonna, 36, mutta puolet heistä on jo osaavampia huippukoirakoita, ja toinen puoli potentiaalisia, huipulle tähtääviä koirakoita. 36 koirakkopaikkaan on varattuna 2 paragilitaajan ja 2-4 nuorisojäsenen paikkaa. TopTeamiin valitaan myös yhteensä 12 varakoirakkoa, joiden ohjaajat saavat osallistua sekä fysiikka- että mentaalivalmennukseen jokaisella leirillä riippumatta siitä, ovatko saaneet koirakkopaikan vai eivät.

TopTeam osallistujien paikat tulevat hakuun 15.6 – 15.7.2015 ja osallistujien valintatilaisuus järjestetään 29 tai 30.8.2015. Lisätietoja TopTeamista julkaisemme toukokuun lopulla.

Lisätiedot: koulutus-tmk (at) agilityliitto.fi

KV-kilpailujen vahvistamiseen liittyvä käsittelyvirhe

KV-kilpailuiden hakemusten käsittelyssä tapahtuneen virheen johdosta Tampereella 11.5.2013 ja Janakkalassa 5.7.2014 järjestettyjä KV-kilpailuita ei koskaan vahvistettu KV-kilpailuksi. Tämän seurauksena k.o. kilpailut on ilmoituksista poiketen käyty ainoastaan kansallisina kilpailuina ja kilpailuissa myönnettyjä CACIAGeja ei voida vahvistaa.

Kaikki Suomessa järjestettävät KV-kilpailut myöntää FCI Kennelliiton hakemuksesta. Hakemus KV-agilitykilpailun järjestämiseksi toimitetaan SAGIin, joka tarkistaa, että hakemuksessa on tarvittavat tiedot ja kilpailun myöntämiselle ei kansallisten sääntöjen perusteella ole estettä. Valmiit hakemukset toimitetaan Kennelliittoon, joka huolehtii hakemuksen toimittamisesta FCI:lle.

Alkuvuodesta 2015 kävi ilmi, että SAGI:n Kennelliittoon lähettämät Tampereella 11.5.2013 (anomus lähetetty Kennelliittoon syyskuussa 2012) ja Janakkalassa 5.7.2014 (anomus lähetetty Kennelliittoon syyskuussa 2013) järjestettyjä kilpailuja koskevat hakemukset eivät koskaan olleet saapuneet perille Kennelliittoon. Hakemukset eivät näin ollen edenneet FCI:n käsiteltäväksi eikä kilpailuja missään vaiheessa vahvistettu KV-kilpailuiksi. Kilpailun vahvistamisesta KV-kilpailuksi ei tähän mennessä ole toimitettu tietoa SAGI:lle, joten asia tuli ilmi vasta kun FCI ei vahvistanut kilpailussa myönnettyä CACIAGia. SAGI:n pyrkimyksistä huolimatta kilpailuille ei ollut mahdollista saada KV-kilpailun statusta jälkikäteisesti.

Tapauksen johdosta SAGI on siirtynyt käytäntöön, että kaikkien vireillä olevien KV-kilpailuanomuksien tilaa seurataan kisojen vahvistamiseen saakka, jotta mahdollisiin häiriöihin pystytään reagoimaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Olemme erittäin pahoillamme tapahtuneesta ja sen aiheuttamasta harmista niin osallistujille kuin kilpailujen järjestäjille.

Suomen Agilityliiton hallitus

Putkeen! 1/2015 on ilmestynyt - nyt myös näköislehtenä

putkeen1

Agilityliiton julkaisema, innolla odotettu aikakauslehti Putkeen! on ilmestynyt ensimmäistä kertaa. Numero 1/2015 on jo kolahtanut paperilehtenä tilaajien postilaatikkoihin, ja nyt se julkaistaan myös maksuttomana näyteversiona verkossa. Sähköiseen näköislehteen pääset tutustumaan täällä: Putkeen! 1/2015 (tai voit ladata sen itsellesi pdf-versiona).

Jos näytelehti herätti kiinnostuksesi ja haluat kiinnostavan, monipuolisen ja värikkään agilitypaketin kotiisi neljä kertaa vuodessa, pääset tilaamaan sen itsellesi täältä: Lehden tilauslomake

Lehden palaute ja reklamaatiot

Toimitus toivoo Putkeen! -lehden lukijoilta runsaasti palautetta ensimmäisestä numerosta, sillä vain palautteen avulla pystymme kehittämään lehdestä kaikkia lukijoitaan hyvin palvelevan, aina yhtä odotetun lukukokemuksen. Kommentteja pääset kirjoittamaan täällä: Lehden palautelomake

Jos paperilehden saapuminen on viivästynyt, paperilehti on jäänyt kokonaan tulematta tai lehden kunto on kärsinyt postissa, asiasta tulee ilmoittaa Suomen Agilityliiton toimistolle: toimisto (at) agilityliitto.fi

Jäsenyhdistysten lehdet kiertoon!

Jäsenyhdistysten puheenjohtajat ja agilityvastaavat: muistattehan antaa yhdistykselle saapuneen paperilehden jäsenistönne luettavaksi viemällä sen esimerkiksi treenihallille tai -kentälle?

Ensimmäinen Spotify-soittolista julkaistu

Putkeen! 1/2015 esittelee muun sisältönsä ohessa henkiseen valmentautumiseen liittyvän vakiopalstan. Jokaisessa lehdessä yksi musiikkia kilpailusuoritukseensa valmistautumisessa hyödyntävä kilpailija kertoo omat suosikkikappaleensa. Ensimmäisen soittolistan on tehnyt suomalaisten minikoiraohjaajien kirkkaimpaan kärkeen vuosia kuulunut Anni Komulainen ja se löytyy täältä: SAGIn Spotify-tili

Kevät etenee ja agilityn harrastamistahti kiihtyy taas: tule siis vauhdilla putkeen!

Mediakortti

Suomen Agilityliiton julkaisema, innolla odotettu aikakauslehti Putkeen! on ilmestynyt ensimmäistä kertaa. Numero 1/2015 on jo kolahtanut paperilehtenä tilaajien postilaatikkoihin, ja nyt se julkaistaan myös maksuttomana näyteversiona verkossa. Sähköiseen näköislehteen pääset tutustumaan täällä: Putkeen! 1/2015
Jos näytelehti herätti kiinnostuksesi ja haluat kiinnostavan, monipuolisen ja värikkään agilitypaketin kotiisi neljä kertaa vuodessa, pääset tilaamaan sen itsellesi täältä: Lehden tilauslomake https://docs.google.com/forms/d/1xMWEaydgd5NID1yPeoetpGz-yr3ZA9jTWEC1Dzs-0S8/viewform
Lehden palaute ja reklamaatiot
Toimitus toivoo Putkeen! -lehden lukijoilta runsaasti palautetta ensimmäisestä numerosta, sillä vain palautteen avulla pystymme kehittämään lehdestä kaikkia lukijoitaan hyvin palvelevan, aina yhtä odotetun lukukokemuksen. Kommentteja pääset kirjoittamaan täällä: Lehden palautelomake https://docs.google.com/forms/d/1bdJhvJ1vmc-MN5hZeS4xLchxZZU3Uezr9g4uy42NQQc/viewform
Jos paperilehden saapuminen on viivästynyt, paperilehti on jäänyt kokonaan tulematta tai lehden kunto on kärsinyt postissa, asiasta tulee ilmoittaa Suomen Agilityliiton toimistolle: toimisto@agilityliitto.fi
Jäsenyhdistysten lehdet kiertoon!
Jäsenyhdistysten puheenjohtajat ja agilityvastaavat: muistattehan antaa yhdistykselle saapuneen paperilehden jäsenistönne luettavaksi viemällä sen esimerkiksi treenihallille tai -kentälle?
Ensimmäinen Spotify-soittolista julkaistu
Putkeen! 1/2015 esittelee muun sisältönsä ohessa henkiseen valmentautumiseen liittyvän vakiopalstan. Jokaisessa lehdessä yksi musiikkia kilpailusuoritukseensa valmistautumisessa hyödyntävä kilpailija kertoo omat suosikkikappaleensa. Ensimmäisen soittolistan on tehnyt suomalaisten minikoiraohjaajien kirkkaimpaan kärkeen vuosia kuulunut Anni Komulainen ja se löytyy täältä: SAGIn Spotify-tili https://play.spotify.com/user/agilityliitto
Kevät etenee ja agilityn harrastamistahti kiihtyy taas: tule siis vauhdilla putkeenSuomen Agilityliiton julkaisema, innolla odotettu aikakauslehti Putkeen! on ilmestynyt ensimmäistä kertaa. Numero 1/2015 on jo kolahtanut paperilehtenä tilaajien postilaatikkoihin, ja nyt se julkaistaan myös maksuttomana näyteversiona verkossa. Sähköiseen näköislehteen pääset tutustumaan täällä: Putkeen! 1/2015
Jos näytelehti herätti kiinnostuksesi ja haluat kiinnostavan, monipuolisen ja värikkään agilitypaketin kotiisi neljä kertaa vuodessa, pääset tilaamaan sen itsellesi täältä: Lehden tilauslomake https://docs.google.com/forms/d/1xMWEaydgd5NID1yPeoetpGz-yr3ZA9jTWEC1Dzs-0S8/viewform
Lehden palaute ja reklamaatiot
Toimitus toivoo Putkeen! -lehden lukijoilta runsaasti palautetta ensimmäisestä numerosta, sillä vain palautteen avulla pystymme kehittämään lehdestä kaikkia lukijoitaan hyvin palvelevan, aina yhtä odotetun lukukokemuksen. Kommentteja pääset kirjoittamaan täällä: Lehden palautelomake https://docs.google.com/forms/d/1bdJhvJ1vmc-MN5hZeS4xLchxZZU3Uezr9g4uy42NQQc/viewform
Jos paperilehden saapuminen on viivästynyt, paperilehti on jäänyt kokonaan tulematta tai lehden kunto on kärsinyt postissa, asiasta tulee ilmoittaa Suomen Agilityliiton toimistolle: toimisto@agilityliitto.fi
Jäsenyhdistysten lehdet kiertoon!
Jäsenyhdistysten puheenjohtajat ja agilityvastaavat: muistattehan antaa yhdistykselle saapuneen paperilehden jäsenistönne luettavaksi viemällä sen esimerkiksi treenihallille tai -kentälle?
Ensimmäinen Spotify-soittolista julkaistu
Putkeen! 1/2015 esittelee muun sisältönsä ohessa henkiseen valmentautumiseen liittyvän vakiopalstan. Jokaisessa lehdessä yksi musiikkia kilpailusuoritukseensa valmistautumisessa hyödyntävä kilpailija kertoo omat suosikkikappaleensa. Ensimmäisen soittolistan on tehnyt suomalaisten minikoiraohjaajien kirkkaimpaan kärkeen vuosia kuulunut Anni Komulainen ja se löytyy täältä: SAGIn Spotify-tili https://play.spotify.com/user/agilityliitto
Kevät etenee ja agilityn harrastamistahti kiihtyy taas: tule siis vauhdilla putkeen!

Muistutus kilpailuiden ja kurssien anomiskauden päättymisestä 31.3.2015

Aikavälille 1.8.-31.12.2015 anottavien kansallisten ja aikavälille 1.1.-30.4.2016 anottavien kansainvälisten kilpailuiden sekä aikavälille 1.8.-31.12.2015 anottavien kurssien anomiskausi päättyy 31.3.2015, joten anomukset voi viimeistellä valmis anomus -tilaan.

Huomioittehan, että SAGI ottaa käsiteltäväkseen vain ne kilpailu- ja kurssianomukset, jotka on merkitty valmis anomus -tilaan 31.3.2015 mennessä! Lisäksi, jotta kilpailut voidaan myöntää, tulee kilpailuja anovalla seuralla olla aikaisemmin järjestettyjen kilpailuiden tulokset toimitettuna ajallaan Agilityliittoon sekä edellisten kausien starttimaksut maksettuna.

Lisätietoja: toimisto(at)agilityliitto.fi

Peruutus

Asian aiheuttaman huomattavan palautevyöryn johdosta Suomen Agilityliitto on päättänyt peruuttaa aiemmin 26.3.2015 julkaisemansa tarjouspyynnön koskien vuoden 2015 arvokilpailuiden valokuvaamista.

Arvioimme uudelleen mahdollisuuksia vuoden 2015 arvokilpailuiden valokuvaamisen järjestämiseksi ja tiedotamme mahdollisista muutoksista asian edistymisen mukaan.

Agilityliiton seuratoimijaseminaari ja kevätkokous 25.-26.4.2015

Suomen Agilityliiton seuratoimijaseminaari järjestetään lauantaina 25.4.2015 ja kevätkokous sunnuntaina 26.4.2015 Helsingissä, Satakuntatalon Kiltasalissa, os. Lapinrinne 1.

Lauantain seuratoimijaseminaarissa on mm. mahdollisuus keskustella kv-sääntömuutoksista Merja Suomalaisen johdolla. Liiton puheenjohtaja Petteri Kerminen kertoo miten nykysääntö on muuttanut kisatoimiston tehtäviä sekä Kennelliiton sähköisen rajapinnan tuomista muutoksista anomuksiin ja tulosten toimittamiseen. Eläinlääkäri Simona Lilius-Lappalainen eläinlääkäriasema Univetista luennoi urheilukoirien vammoista ja Timo Hämäläinen Pohjanmaan Liikunnasta ja urheilusta opastaa jäsenseuroja EU-tukien hakemisessa. Sari Parviainen alustaa agilityrankingista ja seminaarin päätteeksi osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä liiton hallitukselle.

Seuratoimijaseminaariin on  vapaa pääsy kaikilla agilityliiton jäsenseurojen jäsenillä. Lounaat ovat omakustanteisia. Seuratoimijaseminaarin ohjelma

Liiton kevätkokous pidetään sunnuntaina 26.4.15. klo 11.00 alkaen. Valtakirjojen tarkastaminen aloitetaan klo 10.00. Kevätkokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja viimeistään 2 viikkoa ennen kokousta toimitettavalle esityslistalle merkityt muut asiat. Kokouskutsu

Ilmoittautua voit tästä linkistä

ParAgility World Cup 2015

Vuoden 2015 ParAgility World Cup (PAWC) käydään Itävallassa 27- 30.8.2015

PAWC on tarkoitettu henkilöille, joilla on mikä tahansa fyysinen vika/vamma/haitta/vajaatoiminta tai lievä henkinen rajoite (kehitysvamma, mielenterveyden ongelma). PAWC kilpailijoiden määrää ei rajoiteta maakohtaisesti.

Kilpailukategoriat

Ryhmä 1: kilpailijat joilla on akkukäyttöinen ajoneuvo (kuten sähköinen pyörätuoli, skootteri)

Ryhmä 2: kilpailijat, joilla on käsin toimiva ajoneuvo (manuaalinen pyörätuoli)

Ryhmä 3: liikerajoitteiset kilpailijat, jotka voivat liikkua välttävän (kohtuullisen) nopeasti ja voivat käyttää apuvälineitä (kyynärsauvat, kävelykepit, tuet)

Ryhmä 4: vahvasti kävelyrajoitteiset kilpailijat, jotka voivat liikkua välttävän (kohtuullisen) hitaasti ja voivat käyttää apuvälineitä (kyynärsauvat, kävelykepit, tuet)

Ryhmä 5: kilpailijat, joiden liikkuminen on erittäin vahvasti rajoittunutta ja jotka voivat liikkua hyvin hitaasti ja käyttää apuvälineitä (kyynärsauvat, kävelykepit, tuet)

Ryhmä 6: kilpailijoilla ei ole liikerajoitetta vaan muu vika/vamma/haitta (kuten aistivamma tai halvaantunut käsi)

Ryhmä 7: kilpailijat, henkinen rajoite

Haku joukkueeseen

Joukkueeseen ilmoittautumisesta tulee lisätietoa huhtikuussa.

Lisätietoja

paragility (at) agilityliitto.fi sekä PAWC 2015 sivut löytyvät tästä

EO2015 -joukkueen kokoonpano

European Open on vuosittainen FCI:n järjestämä kaikille koirakoille avoin agilitykilpailu. Vuoden 2015 European Open -kilpailu järjestetään 23.-26.7.2015 Riedenissä, Saksassa. Kilpailun tuomareina toimivat Thomas Ebeling (GER), Anders Virtanen (FIN) ja Toshiyuki Oba  (JPN).

SAGIn hallitus on nimennyt joukkueeseen 10 mini-, 10 medi- ja 12 maksikoirakkoa EO 2015-rankingin mukaisessa paremmuus järjestyksessä.  Joukkueenjohtajaksi on valittu Tiia Vitikainen ja hänen avustajakseen Janne Karstunen.

Joukkueen kokoonpanon löydät täältä

Kysely kansainvälisten sääntöjen muutostarpeista

Lisenssinhaltijoille suunnattu kysely kansainvälisten sääntöjen muutostarpeista on nyt avattu. Vastaaminen edellyttää voimassa olevaa agilitylisenssiä.
Huomaattehan, että kysely koskee kansainvälisiä agilitysääntöjä (Linkki nykyisiin kv-sääntöihin: http://www.fci.be/medias/AGI-REG-en-479.pdf), minkä vuoksi siinä ei oteta kantaa esimerkiksi tasoluokkiin (1-2-3) ja niiden kansallisiin vaatimuksiin.

Aikarajat ovat tarkentuneet seuraavasti:

-        10.4. asti kysely lisenssinhaltijoille auki  - Linkki kyselyyn: 
http://goo.gl/forms/sPKB4BkzXq

-        25.4. seuratoimijaseminaari, kyselyn tulosten esittely

-        20.5. asti SAGIn jäsenseuroilla ja agilitytuomareilla on mahdollisuus antaa palautetta kyselyn perusteella
tarkentuneista sääntömuutosehdotuksista

-        4.6. SAGIn hallituksen kokous, päätös sääntömuutosesityksestä

Toivomme lisensinhaltijoilta runsasta vastausten määrää jotta voimme esitellä seuroille kentän kantaa sääntömuutoksiin.

Aikaisempi SAGIn uutinen aiheesta:
http://www.agilityliitto.fi/wordpress/?p=8421

Kilpailuiden ja kurssien anomiskausi päättyy 31.3.2015

Aikavälille 1.8.-31.12.2015 anottavien kansallisten ja aikavälille 1.1.-30.4.2016 anottavien kansainvälisten kilpailuiden sekä aikavälille 1.8.-31.12.2015 anottavien kurssien anomiskausi päättyy 31.3.2015, joten anomukset voi viimeistellä valmis anomus -tilaan.

Huomioittehan, että sagi ottaa käsiteltäväkseen vain ne kilpailu- ja kurssianomukset, jotka on merkitty valmis anomus -tilaan 31.3.2015 mennessä! Lisäksi, jotta kilpailut voidaan myöntää, tulee kilpailuja anovalla seuralla olla aikaisemmin järjestettyjen kilpailuiden tulokset toimitettuna ajallaan Agilityliittoon sekä edellisten kausien starttimaksut maksettuna.

Lisätietoja: toimisto(at)agilityliitto.fi