Suomen Agilityliitto SAGI

SAGI logo

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa.

Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu.

SAGI on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry:n (VALO) kumppanuusjäsen.

Suomen Agilityliiton kanssa yhteistyössä

RC_webHurtta_webRacinell_webAptus_webAgimet-logo

Paragilitaajille suunnattu koulutus Kuopiossa 25.-26.10.2014

SAGIn järjestämä laatuaan neljäs paragilitaajille suunnattu koulutus järjestetään Kuopiossa, Viiksi-areenalla (keinonurmipohjainen halli) 25-26.10.2014. Kouluttajana toimii Harri Katainen.
Viiksi-areenalla on jääkaappi ja kahvinkeittomahdollisuus.

Paragilitaaja on henkilö, jolla on agilityn harrastamiseen jollain tasolla vaikuttava diagnosoitu, pysyvä vamma/haitta. Hänellä on asiasta myös lääkärintodistus tai Suomen Agilityliiton antama paragilityyn liittyvä erityislupa.

Liitä ilmoittautumiseen myös koiran taitotason kuvaus sekä kouluttajan toiveista vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

1. Mitä fyysisiä rajoitteita ohjaajalla on?
2. Miten se vaikeuttaa / tekee haastellisemmaksi ohjaamista / kuvaile sitä?
3. Voiko asialle tehdä jotain?
4. Urheilulliset tavoitteesi?
5. Aiotko osallistua paragilityn arvokilpailuihin tulevaisuudessa?
6. Koirakon taitotason kuvaus.

Koulutusmaksu 20 €/koirakko/päivä.

Etusijalla on yksi koira/ohjaaja, mutta jos paikkoja jää vajaaksi, voidaan myös ohjaajan muut koirat ottaa huomioon koulutuspaikkoja jaettaessa. Kuunteluoppilaat (harrastuksen aloitusta suunnittelevat) jotka täyttävät paragilityn kriteerit voivat osallistua päiviin maksutta.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset paragility(at)agilityliitto.fi viimeistään 6.10.2014 mennessä.

Ennakkotietoa SAGIn syyskokouksesta

Suomen Kennelliitto on hyväksynyt SAGIn sääntömuutosehdotuksen kokouksessaan 28.8.2014. Mikäli Patentti- ja rekisterihallitus hyväksyy SAGIn sääntömuutoksen lokakuun loppuun mennessä, liiton syyskokous järjestetään 30.11. Helsingissä Valo-talossa.

Terveiset FCI:n agility delegation -kokouksesta Luxemburgista

Anders VirtanenLuxemburgissa 15.9.2014 pidetyssä FCI:n agility delegation- kokouksessa vahvistettiin 1.-4.10.2015 Italian Bolognassa, Casalecchio di Renossa,  pidettävien agilityn MM-kilpailuiden tuomariksi Sandra Deidda (Italia), ja valittiin toiseksi tuomariksi Sascha Grunder (Sveitsi). Kilpailupaikkana on Unipol Areena, www.unipolarena.it.

Agilityn EO- kilpailut järjestetään 24.-26.7.2015 Riedenissä, Saksassa. Paikka on monille tuttu vuoden 2010 agilityn MM-kisapaikkana. Tuomareiksi valittiin Toshiyuki Oba (Japani) ja Anders Virtanen (Suomi). Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia siitä, että suomalainen tuomari valittiin jälleen merkittävään kansainväliseen agilitytuomarointitehtävään. Andersin valinta kertoo luottamuksesta suomalaiseen tuomarityöhön, ja tämä luottamus on ansaittu koko tuomarikentän erinomaisella ja näkyvällä työllä kansallisissa ja kansainvälisissä agilitytapahtumissa. Toivotamme onnea ja menestystä Andersille tulevaan tehtävään ja kiireiseen agilityvuoteen!

JEO-kilpailut pidetään 10.-12.7.2015 Rožnov pod Radhoštěmissa, Tsekin tasavallassa. Tuomareiksi valittiin Veronika Herendy (Unkari), ja Otto Frühwirth (Itävalta). JEO- kotisivut avautuvat lähiaikoina osoitteeseen www.eojunior2015.cz.

TopTeam-osallistujat kaudelle 2014-2015

TopTeam on SAGIn valmennusryhmä, joka on tarkoitettu koirakoille, joilla on potentiaalia menestyä kansainvälisellä tasolla ja joilla on näyttöä kansallisen tason menestyksestä. TopTeamiin haetaan ohjaajia, jotka ovat valmiita sitoutumaan valmennusryhmään ja tekemään työtä menestyksensä eteen. Pyrkimyksenä on rakentaa aitoja, luottamuksellisia valmennussuhteita, johon sekä valmentajat että valmennettavat antavat täyden panoksensa ja jotka tukevat koirakon kehitystä huipputasolle. Lajivalmennuksen lisäksi TopTeamissä kiinnitetään huomiota ohjaajan fysiikkaan sekä mentaalivalmennukseen.

Top Team -valintatilaisuuteen 31.8.2014 osallistui 22 mini-, 9 medi- ja 29 maksikoirakkoa. Kaudelle 2014-2015 TopTeamiin on valittu seuraavat koirakot:

Minit

Rotu Koira Ohjaaja
borter Sara Maiju Kohonen
Ralli shelam Anni Komulainen
Edi jackru Tiina Kontto
Rosso käävil Jarmo Kumpulainen
Taika kesvil Teija Liikala
Wiiva mittelsp Mari Lukkarinen
shelam Carma Ira Mikkanen
parson Elmo Annina Myllyaho
borter Affu Marika Nuikka
parson Justus Eveliina Sipilä
käävil Tami Ulla Viholainen
Fanny parson Jenni  Hoviseppä

Paragility: Outi Huuskonen, lägpys Ruuti

Medit

Rotu Koira Ohjaaja
shelam Stig Sanni Kariniemi
kesvil Imma Sofia Knuts
shelam Pampula Marko Mäkelä
koohon Rooney Otto Niinikoski
shelam Gizmo Sarah O´reilly
espves Vivian Nina Örn

Maksit

Rotu Koira Ohjaaja
borcol Giga Sanna Harjunpää
borcol Pätmän Pasi Honkanen
borcol Kuula Minna Kirveskoski
borcol Kiri Tiina Koistinen
borcol Kvantti Janne Komulainen
auspai Nala Anna Laakso
pumi PP Katja Laine
borcol Siisti Esa Muotka
borcol Pinna Noora Muuttoranta
borcol Norppa Mari Mäkelä
borcol Bruno Annika Nisonen
lappor Velho Anna Parviainen
borcol Piäni rohkee Olifant Elina Rajala
borcol Tuumis Pumpula Misa Riiali
borcol Pörrö Tero Sarkola
auspai Bleikki Heli Taali
borcol Uri Sari Vähäniitty
borcol Touko Laura Leppänen

Onnea mukaan valituille!

Valintatilaisuus oli kovatasoinen, ja erot koirakoiden välillä olivat pienet. Valitettavasti kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan tämän vuoden TopTeamiin. He saavat palautekirjeen lähipäivinä.

Ongelmia palvelinsiirrossa - Ratkaistu

SAGIn kilpailu- ja tulosjärjestelmän siirrossa toiselle palvelimelle  ilmeni maanantaina ongelmia, joiden johdosta yhdistykset eivät nähneet KITUn kautta kilpailuilmoittautumisia tai omia tietojaan. Ongelma on nyt ratkaistu, ja kilpailu- ja tulosjärjestelmä toimii normaalisti.

JÄRJESTÖSIHTEERIN ÄITIYSLOMANSIJAISUUS

Suomen Agilityliitto hakee järjestösihteerin äitiyslomansijaista ajalle 1.12.2014 – 17.12.2015.

Järjestösihteerin tehtäviin kuuluu mm. liiton jäsen- ja lisenssiasioista vastaaminen, kilpailuanomusten ja –tulosten käsitteleminen ja kilpailijoiden sekä kilpailujärjestäjien opastaminen. Lisäksi tehtäviin kuuluu toiminnanjohtajan sihteerinä toimiminen, toimikuntien avustaminen sekä erilaisten tapahtumien, arvokilpailujen ja kilpailumatkojen järjestelyihin osallistuminen. Järjestösihteeri toimii yhteistyössä jäsenseurojen edustajien, liiton työntekijöiden, toimikuntien jäsenten sekä monien muiden liiton luottamus- ja avainhenkilöiden kanssa. Palkkaus määräytyy Urheilujärjestöjä koskevan työehtosopimuksen vaativuustaso B:n peruspalkan mukaan. Tehtävässä edellytetään

 • hyvää agilitykentän ja kilpailutoiminnan tuntemusta
 • kokemusta toimistotyöstä
 • hyviä tietoteknisiä valmiuksia (MS Office), kokemus erilaisten IT-järjestelmien käyttämisestä on eduksi
 • hyvää kielitaitoa

Lisäksi arvostamme kokemusta tietokantahankkeiden kehitystyöstä, kotisivujen päivittämisestä sekä viestintään liittyvistä tehtävistä.

Haemme tehtävään yhteistyökykyistä, asiakaspalveluhenkistä ja organisoimistaitoista henkilöä, joka hoitaa asiat jämäkästi ja positiivisella asenteella loppuun saakka. Kykenet hoitamaan useita eri hankkeita samanaikaisesti ja pystyt toimimaan myös ajoittaisen paineen alla. Haluat kehittää asioita suunnitelmallisesti ja kehittyä tehtävässäsi myös itse.

Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Sirpa Sippola, puh 045 1226300 tai toiminnanjohtaja(at)agilityliitto.fi. Vapaamuotoiset hakemukset tulee toimittaa 3.10.2014 mennessä osoitteeseen hallinto-tmk(at)agilityliitto.fi tai postitse osoitteella Toiminnanjohtaja, Suomen Agilityliitto, Radiokatu 20, 00240 Helsinki.

Huomio JSP-SM -kilpailuiden ilmoittautumisesta myöhästyneet

Juniori-, seniori- ja paragilityn-SM -kilpailuiden ilmoittautumisen poikkeuksellisen aikainen päättymisaika (31.8.2014) on aiheuttanut väärinkäsityksiä kilpailijoiden keskuudessa, ja tästä syystä osa kilpailijoista on myöhästynyt ilmoittautumisajankohdasta. Koska ilmoittautumisessa ei voitu hyödyntää SAGIn normaalia ilmoittautumisjärjestelmää, ei JSP-SM -kilpailuiden aikaisempaa ilmoittautumisaikaa saatu myöskään merkittyä kilpailukalenteriin oikein, vaan kyseisen kilpailun viimeisenä ilmoittautumispäivänä näkyi samaan aikaan järjestettävien kakkosluokan kilpailuiden viimeinen ilmoittautumispäivä (11.9.2014). Tieto JSP-SM -kilpailuiden ilmoittautumisajan päättymisestä jo 31.8. löytyi kilpailun lisätiedoista, kilpailun omilta FB-sivuilta ja SAGIn sivuilla julkaistuista tiedotteista.

Väärinkäsityksen vuoksi SAGIn hallitus on päättänyt, että JSP-SM -kilpailuiden ilmoittautumisajasta myöhästyneiden kilpailijoiden ilmoittatumiset otetaan poikkeuksellisesti vastaan, vaikka ilmoittautumisaika on jo päättynyt. Kaikkien ilmoittautumisajasta myöhästyneiden kilpailijoiden tulee lähettää ilmoittautumisessa vaadittavat tiedot 15.9. mennessä Heidi Viitaniemelle sähköpostitse osoitteeseen heidi.viitaniemi@agilityliitto.fi

Lisätietoja: toimisto@agilityliitto.fi

Agilityn maailmanmestaruuskisat 2014

Agilityn MM-kisojen 2014 näyttämö: Coque National Sports and Culture Center

FCI:n agilityn maailmanmestaruuskilpailut 2014 ovat pian käynnistymässä Luxembourgissa. Torstaista sunnuntaihin, 11.-14.9.2014, kestävissä kisoissa starttaa koirakoita yhteensä 34 eri maasta. Kilpailut tuomaroivat Jos Thines (Luxemburg) ja Jozef van Eester (Belgia). Lisäksi kontaktituomarina toimii Raymond Greisch.

Kisat alkavat torstaina 12.9. avajaisilla sekä maksien joukkuehyppyradalla. Perjantaina 12.9. myös minit ja medit pääsevät joukkuehyppäreille, ja lopuksi selviävät maksien ja median joukkuemestaruudet agilityradoilla. Minijoukkueiden mestaruuksista kisataan lauantaina 13.9. kaikkien kokoluokkien yksilöhyppärien jälkeen. Kisat huipentuvat sunnuntaina 14.9. kaikkien kokoluokkien yksilömaailmanmestaruustaistoon agilityradoilla.

Suomen Agilitymaajoukkueen esittely

Seuraa kisoja kotisohvalta!

Kilpailu- ja koulutussihteerin osa-aikainen sijaisuus

Suomen Agilityliitto (SAGI) on suomalaisten agilitya harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu.

SAGI on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ry:n kumppanuusjäsen.

Suomen Agilityliitto hakee opintovapaan sijaiseksi osa-aikaista kilpailu- ja koulutussihteeriä ajalle 1.11.2014 – 31.12.2015. Kilpailu- ja koulutussihteerin tehtäviin kuuluu kilpailuanomusten ja -tulosten käsitteleminen, tapahtumien, arvokilpailujen ja kilpailumatkojen järjestelyihin osallistuminen sekä erilaiset toimistotehtävät, kuten koulutusohjaaja- ja koetoimitsijakorttien käsitteleminen. Kilpailu- ja koulutussihteeri toimii yhteistyössä jäsenseurojen edustajien, liiton työntekijöiden, toimikuntien jäsenten sekä monien muiden liiton luottamus- ja avainhenkilöiden kanssa. Työaika on 65 % kokonaistyöajasta. Palkkaus määräytyy Urheilujärjestöjä koskevan työehtosopimuksen vaatimustaso A:n peruspalkan mukaan. Tehtävässä edellytetään

 • hyvää agilitykentän ja kilpailutoiminnan tuntemusta
 • kokemusta toimistotyöstä
 • hyviä tietoteknisiä valmiuksia (MS Office), kokemus kotisivujen päivittämisestä ja erilaisten IT-järjestelmien (mm. KITU) käyttämisestä on eduksi
 • hyvää kielitaitoa

Haemme tehtävään yhteistyökykyistä, omatoimista ja asiakaspalveluhenkistä henkilöä, joka hoitaa asiat jämäkästi ja iloisella asenteella loppuun saakka. Kykenet hoitamaan erilaisia tehtäviä samanaikaisesti ja pystyt toimimaan myös ajoittaisen paineen alla. Haluat tehdä työsi hyvin ja kehittyä tehtävässäsi myös itse.

Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Sirpa Sippola, puh. 045 1226300 tai toiminnanjohtaja@agilityliitto.fi. Vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo tulee toimittaa 3.10.2014 mennessä osoitteeseen hallinto-tmk(at)agilityliitto.fi tai postitse osoitteella Toiminnanjohtaja, Suomen Agilityliitto, Radiokatu 20, 00240 Helsinki.

Muistutus palvelimen käyttökatkoksesta

SAGIn palvelimella on palvelinsiirrosta johtuvia käyttökatkoksia pe 12.9. klo 17 – la 13.9. klo 20 välisenä aikana. Tuona aikana kilpailuilmoittautumiset, -anomiset ja muut kitu-järjestelmän toiminnot eivät ole käytettävissä.

Viikonloppuna kilpaillaan Paragility World Cupissa Italiassa

PAWC eli Paragility World Cup kilpaillaan 5.-7.9.2014 Vogherassa Italiassa. Suomen joukkueessa kilpailevat:

Marika Ruohonen & auskel Zalama

Jukka Leppälä & borcol Hello Kitty

Jukka Leppälä & borter Diego

Jukka Leppälä & borter Liina

Tapahtuman kotisivut löytyvät täältä: http://www.imcapawc2014.com/homepage.html. Kisoja on mahdollista seurata livestreamin kautta täältä: http://new.livestream.com/accounts/9779601/events/3332151

Valmentajakurssin täydennyshaku 4.-10.9.2014

Kiinnostaako valmentajakoulutus? Nyt viime hetken mahdollisuus tulla mukaan agilityvalmentajan vuosikurssille!

Täydennyshaku käynnissä 4.9.-10.9.2014!

Harkitsitko keväällä agilityn valmentajakurssille hakemista, mutta et vielä uskaltautunut mukaan? Nyt voit vielä muuttaa mielesi, sillä viime hetken peruutuksien vuoksi valmentajakurssille haetaan uusia, liittokouluttajan ja agilityvalmentajan tehtävistä kiinnostuneita huippuosaajia! Täydennyshaussa on haettavana 3 paikkaa, jotka täytetään vuosikurssin hakukriteerien mukaisesti. Tutustu pääsyvaatimuksiin ja valintakriteereihin.

Valmentaja on urheilijan tärkein tukihenkilö urheilijan taustaryhmässä. Valmentajan ja urheilijan yhteistyöllä tähdätään yleensä mahdollisimman hyvään menestykseen. Jokainen valmennussuhde on yksilöllinen ja siihen vaikuttavat valmentajan ja urheilijan persoona, yhteistyön tavoitteet, olosuhteet, käytettävissä olevat resurssit sekä monet muut asiat.

Suomen Agilityliitto jatkaa agilityvalmentajien ja liittokouluttajan tehtävistä kiinnostuneiden kouluttamista valmentajan koulutusohjelman puitteissa järjestämällä agilityvalmentajan kurssin (taso 2). Kurssin hyväksytysti suorittaneet pätevöityvät agilityvalmentajiksi (taso 2) ja voivat lisäksi anoa liittokouluttajan oikeuksia. Liittokouluttajilla on oikeus vetää koulutusohjaajan perus- ja jatkokursseja sekä kouluttaa agilityvalmentajia (taso 2).

Vuosikurssin tarkoituksena on jatkaa 2-tason valmentajakurssitoimintaa sekä turvata liiton korkeatasoinen ja aktiivinen valmentaja- ja koulutustoiminta tulevina vuosina.

Mikäli sinulle on halukkuutta toimia tulevina vuosina liittokouluttajana ja agilityvalmentajana, juuri sinut voidaan valita mukaan vuosikurssille.

Lue lisää agilityvalmentajan (taso 2) vuosikurssista.

Koulutusviikonloppujen alustava sisältö

26. – 28.9.2014

●      Koulutuksen sisältö, tavoitteet, järjestelyt ja näyttötilaisuudet

●      Fyysinen toimintakyky osa 1 – Pekka Rindell

 • Kuormitus ja palautuminen
 • HV-elimistö ja kestävyyskunto

●      Opettaminen ja oppiminen – Ville Liukka

●      Liikeanalyysin käyttö taidon opettamisessa (ihminen) – Varalan urheiluopisto

●      Lajiopetus – Ville Liukka & Mia Laamanen

 • Esteopetus
 • Agilityn ohjaus ja suuntaukset
 • Lajin erityispiirteet

28. – 30.11.2014

●      Valmennuksen filosofia – Marko Malvela

 • Urheilijasta valmentajaksi
 • Yksilöurheilijasta joukkueurheilijaksi

●      Fyysinen toimintakyky osa 2 – Marko Asell

 • TULE
 • Voima, nopeus ja liikkuvuus
 • Ohjelmointi ja valmennussuunnitelma

●      Lajiopetus: Koira – Tommy Wiren, pieneläinsairauksen erikoiseläinlääkäri Anu Saikku-Bäckström

6. – 8.2.2015

●      Psyykkinen valmennus osa 1 – Sportfocus

●      Valmennuksen filosofiaan toinen näkökulma  - Marko Siivonen, Spinacor

●      Fyysinen toimintakyky osa 3 – Risto Rinne ja Tiia Hautala

 • Fyysisen harjoittelun perusteet
 • Taidon opettaminen
 • Juoksukoulu

●      Lajiopetus

 • Kokonaisvaltainen lähestyminen agilityurheiluun – Ville Liukka & Mia Laamanen
 • Koiran fysiikka ja koiran fysiikan huomioiva treenisuunnitelma – Anna Boström, eläinfysioterapeutti

10. – 12.4.2015

●      Psyykkinen valmennus osa 2 – Sportfocus

●      Ravitsemuksen huomioiminen valmennuksessa – Varalan Urheiluopisto

 • Urheilijan ravitsemusta tankkaus, nesteytys, energian saanti kilpailemisen kannalta

●      Lajiosuus

 • Kokonaisvaltainen lähestyminen agilityurheiluun – jatkoa
 • Urheilusuorituksen analysointimenetelmät ja apuvälineet – agilityn lajianalyysin tekijät
 • Liikeanalyysin käyttö taidon opettamisessa – Liukka & Laamanen
 • Terveyden edistäminen toimintaympäristössä- agilitytuomarit Mia Laamanen & Marja Lahikainen

Miten haku tapahtuu?

Valmentajakurssin täydennyshaussa käytetään samoja valintakriteereitä kuin kevään varsinaisessa haussa. Tutustu pääsyvaatimuksiin ja valintakriteereihin.

Agilityvalmentajan (taso 2) vuosikurssin täydennyspaikkoja haetaan sähköisellä hakukaavakkeella. Haku aukeaa torstaina 4.9.2014 ja on auki keskiviikkoon 10.09.2014 klo 24 saakka.

Kun aloitat hakukaavakkeen täyttämisen, varaa siihen riittävästi aikaa ja täytä koko kaavake mahdollisimman huolellisesti. Hakukaavakkeella annettujen tietojen perusteella suoritetaan kurssilaisten lopullinen valinta.

Ongelmia sisäänkirjautumisessa hakulomakkeelle?

Sähköisen hakulomakkeen käyttäjätunnuksena toimii kunkin ohjaajan henkilökohtainen Sportti-ID. Salasana on Sporttirekisterin oma salasana, joka eroaa kilpailuihin ilmoittauduttaessa käytettävästä KITU-järjestelmän salasanasta. Mikäli et muista sporttirekisterin salasanaasi, pyydä Sporttirekisteristä uusi salasana painamalla kirjautumissivun oikeassa alalaidassa sijaitsevaa “unohditko salasanasi” -linkkiä. Järjestelmä lähettää sinulle välittömästi uuden salasanan lisenssitiedoissasi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli et saa uutta salasanaa sähköpostiisi, se saattaa johtua siitä, että sähköpostiosoitteesi on vaihtunut lisenssin lunastamisen jälkeen tai että olet lisenssiä lunastaessasi näppäillyt sähköpostiosoitteesi väärin. Tässä tapauksessa lähetä asiasta korjauspyyntö osoitteeseen toimisto@agilityliitto.fi, niin sähköpostiosoitteesi korjataan Sporttirekisteriin.

Lisätietoja

Lisätietoja: valmentajakurssi2014-2015@agilityliitto.fi

Valon tiedote jäsenyhdistyksille Urheilun Unelma-arvoista

Valon ja Suomen Olympiakomitean puolesta on ilo todeta, että valtakunnallinen Urheilun Unelma-Arpa on löytänyt hienosti paikkansa monien varainhankintakeinojen joukkoon. Viime vuonna Urheilun Unelma-Arvan myynnillä tuloutettiin yli puoli miljoonaa euroa suoraan arpamyyjille, eri lajien urheiluseurojen toimintaan.

Urheilun Unelma-Arvassa on ollut mukana yli 30 lajin urheiluseuroja. Tämän vuoksi olemme lisänneet arpavalikoimaan uusia kuvia mm. jääkiekon, jalkapallon ja salibandyn. Juniorit pääsevät näin tekemään varainhankintaa monipuolisella arpasetillä. Uudenlainen ympärivuotinen varainhankinnan kokonaisuus mahdollistaa varainkeruun joustavasti myös kausilajeissa ilman riskiä, sillä myymättömät arvat voi vaihtaa seuraavan kauden arpoihin.

Seurat voivat tilata ja myydä Unelma-Arpoja jatkuvasti. Seuraavan arpakauden (15.10.2014-14.4.2015) tilausten ennakkokampanja on käynnissä 30.9.2014 asti, johon mennessä arpoja tilanneet saavat 50% myyntiprovision lisäksi 20% lisätuoton. Tämä tarkoittaa 1000 arvan tilauksessa 100 lisäarpaa, joista seura saa kaiken tuoton, eli yhteensä 3600 €.  Tämä Suomen paras myyntiprovisio ja tarjolla seuroille 30.9. asti.

Urheiluseuroille on lähetetty tietoa ennakkoedusta. Tutustu materiaaliin täällä: http://www.unelma-arpa.fi/mika-on-Urheilun-Unelma-Arpa/

Teemu Japisson
pääsihteeri

Tiedote palvelimen käyttökatkoksesta

SAGIn palvelimella on palvelinsiirrosta johtuvia käyttökatkoksia pe 12.9. klo 17 – la 13.9. klo 20 välisenä aikana. Tuona aikana kilpailuilmoittautumiset, -anomiset ja muut kitu-järjestelmän toiminnot eivät ole käytettävissä.

Valon ja eBookersin yhteistyösopimus hyödyttää myös Agilityliiton jäsenyhdistyksiä

Valon ja eBookersin yhteistyösopimus oikeuttaa Agilityliiton, sen jäsenyhdistykset ja urheilijat koti- ja ulkomaisiin matka-alennuksiin  ja matkatoimistopalveluihin. Edut koskevat laajasti myös kaikkea urheilumatkailua kuten fanimatkoja. Sopimus ei sulje pois seurojen jo olemassa olevia yhteistyösopimuksia, vaan parantaa mahdollisuuksia edullisempien matkahintojen löytämiselle.

Sopimukseen kuuluu myös eBookersin matkailuun erikoistunut asiakaspalvelu. Matkojen varaukset voi tehdä joko verkkopalvelun kautta tai puhelimitse. Helpoimmin varaukset hoituvat Valon sivuilla osoitteessa www.sport.fi/matkat. Varausohjelma osaa automaattisesti huomioida alennuksen hotellivarausten hinnassa. Pakettialennuksiin tulee syöttää VALO40-koodi varauksen loppuvaiheessa.

Alennuskoodit ovat seuraavat:
Lento-hotelli-paketti (min 2 yötä) VALO40
Hotelliyö (min 2 yötä) VALO15
Hotelliyö VALO10

Lento-hotelli -paketeista alennus on 40 euroa per henkilö, hotelliyöpymisistä 15 %, kun öitä on kaksi tai enemmän. Yhdestä hotelliyöstä alennus on 10 %.
Yli 6 hengen ryhmämatkat varataan suoraan eBookersin asiakaspalvelusta.

Kisaraportti Junior European Open 2014 -kisoista

Milano, Italia 11.-13.7.2014

Suomen joukkue käsitti neljä perhettä ja kymmenen koiraa. Joukkue koostui seuraavista koirakoista:

Mini joukkue:

Sini-Maria Kuula ja shelam Olga

Sini-Maria Kuula ja shelam Ida

Sini-Maria Kuula ja cavspa Nana

Medi joukkue:

Kim Berglund ja shelam Spike

Kim Berglund ja shelam Peski

Elsi Pulli ja mudi Didi

Elsi Pulli ja mudi Skitso

Maxi joukkue:

Helena Heino ja sakpai Sissi

Helena Heino ja sakpai Pink

Helena Heino ja sakpai Elvis

Joukkue_nuoret

Suomen joukkue

Kaikki joukkueen jäsenet matkasivat autoilla Italiaan eri reittejä ja eri päivinä. Suomen leiri pystytettiin leirintäalueelle Milanossa keskiviikkona 9.7. Torstaina jo paikalle saapuneet joukkueen jäsenet kävivät yhteisellä retkellä Milanon keskustassa shoppailemassa ja tutustumassa kaupunkiin. Perjantai-iltapäivänä oli vuorossa ilmoittautuminen sekä eläinläärintarkastus ja harjoitukset, jotka sujuivat mallikkaasti Suomen joukkueen osalta. Lisäksi perjantaina oli joukkueenjohtajien palaveri ja avajaiset. Ennen avajaisia Suomen leiri sai tuomarivierailijan paikalle, kun meidän oma Pertti Siimes tuli vierailulle.

Suomen leiri pystyssä

Suomen leiri pystyssä

Lauantaiaamuna kello 8.00 alkoivat itse kisat yksilöradoilla ja kaikki sujui hyvin radoilla ja ratojen ulkopuolella. Kisat käytiin kahdella radalla samanaikaisesti eli A-radalla olivat ensin lapsien hyppyradat ja B-radalla juniorien agilityradat. Tulokset Suomen joukkueen osalta:

Lapset hyppy maxi: 17. Pink ja Helena, 30. Elvis ja Helena, 31. Sissi ja Helena

Lapset hyppy medi: 12. Skitso ja Elsi, 21. Didi ja Elsi

Lapset hyppy mini: 2. Olga ja Sini, 6. Ida ja Sini, 14. Nana ja Sini

Juniorit agility medi: HYL Spike ja Kim, HYL Peski ja Kim

Sitten kisattiin junioreiden puolella hyppyradat ja lapset vastaavasti kisasivat agilityradat, joissa tulokset Suomen joukkueen osalta olivat:

Juniorit hyppy medi: 12. Peski ja Kim, 19. Spike ja Kim

Lapset agility maxi: 7. Pink ja Helena, 30. Elvis ja Helena, 33. Sissi ja Helena

Lapset agility medi: 7. Skitso ja Elsi, HYL Didi ja Elsi

Lapset agility mini: 9. Nana ja Sini, 13. Olga ja Sini, HYL Ida ja Sini


Yksilökisojen yhteistulokset Suomen osalta:

Lapset maxi: 10. Pink ja Helena, 23. Elvis ja Helena, 24. Sissi ja Helena

Lapset medi: 10. Skitso ja Elsi

Lapset mini: 6. Nana ja Sini, 8. Olga ja Sini

Lauantai-iltana kisojen jälkeen oli ohjelmassa yhteinen ruokailu leirintäalueella ja järjestäjät olivat järjestäneet pientä ohjelmaa nuorille, johon meiltä osallistuivat Elsi ja Sini. Yleisöllä oli todella hauskaa, kun kisattiin Miss ja Mister JEO titteleistä leikkimielisessä kisassa. Meidän tytöt selvisivät palkintosijoille tässä lajissa.

Sunnuntaina kisattiin joukkuekisat myös kahdella radalla samanaikaisesti ja aloitus oli kello 8.00. Taas nähtiin mahtavia suorituksia päivän aikana. Meidän maxi-joukkue, jossa oli Helena kolmella koiralla, sai yhden vahvistuksen Itävallasta, kun borcol Sly ja Janine Hendling saatiin joukkueeseen. Mini-joukkuetta, jossa oli Sini kolmella koiralla, saatiin vahvistamaan sheltti Toast ja Greta Cervellin Italiasta. Joukkueiden tulokset olivat seuraavat:

Mini/medi -joukkueet agilityradat:

5. The Medi Flying Finns – Aika: 112,125 Tulos: 5

- Peski ja Kim tulos 0 / Spike ja Kim tulos 0 / Didi ja Elsi tulos 5 / Skitso ja Elsi HYL

35. The Mini Flying Finns – Aika: 82,125 Tulos: 115

- Olga ja Sini tulos 5 / Nana ja Sini tulos 10 / Toast ja Greta HYL / Ida ja Sini HYL

Mini/medi -joukkueet hyppyradat:

5. The Medi Flying Finns – Aika: 91,293 Tulos: 0

- Peski ja Kim tulos 0 / Spike ja Kim tulos 0 / Skitso ja Elsi tulos 0 / Didi ja Elsi HYL

39. The Mini Flying Finns – Aika: 63,892 Tulos: 100

- Olga ja Sini tulos 0 / Nana ja Sini tulos 0 / Toast ja Greta HYL / Ida ja Sini HYL

Maxi-joukkue hyppyrata:

30. The Maxi Flying Finns – Aika: 121,754 Tulos: 36,142

- Elvis ja Helena tulos 0 / Pink ja Helena tulos 10 /, Sissi ja Helena tulos 26,1 / Sly ja Janine HYL

Maxi-joukkue agilityrata:

29. The Maxi Flying Finns – Aika: 114,141 Tulos: 30

- Elvis ja Helena tulos 5 / Pink ja Helena tulos 10 / Sly ja Janine tulos 15 / Sissi ja Helena tulos 15,8


Yhteistulokset joukkueet:

Mini/Medi:

1. Belgium Team 1 Small/Medium Aika: 190,631 Tulos: 0
2. Swiss Small/Medium Team 1 Aika: 220,456 Tulos: 0,288
3. The Medi Flying Finns Aika: 203,418 Tulos: 5

Maxi:

1. Fast and furious dog Aika: 203,072 Tulos 5
2. Italia 1 Aika: 207,457 Tulos: 5
3. Czech Large 1 Aika: 207,891 Tulos: 5
26. The Maxi Flying Finns Aika: 235,895 Tulos: 66,14
Italia-Suomi -joukkue

Italia-Suomi -joukkue

Sunnuntai päättyi juhlallisiin palkintojenjakoihin. Oli mahtavaa, kun Suomi pääsi kaksi kertaa palkintosijoille ja oli hieno tunne viedä Suomen lippu palkinnoille. Ensi vuonna otetaan sitten lisää palkintoja kotiin.

Kannustusta

Joukkue lähti eri reittejä Suomea kohti maanantain aikana. Reissu oli mukava ja odotamme jo ensi vuotta, jolloin kisat pidetään Tsekissä. Sinne sitten vieläkin suuremmalla joukkueella kisaamaan!

terv.

Tomas Berglund / joukkueenjohtaja

Suomen joukkue ja joukkueenjohtaja

Suomen joukkue ja joukkueenjohtaja

JSP-SM2014 ilmoittautuminen on avattu

Junior-, Senior- ja Paragilityn SM-kilpailut käydään Liedossa 21.9.2014 Agility Team Turku ry:n järjestäminä. Ilmoittautuminen on nyt avattu ja lomake löytyy osoitteesta http://zen.zc.fi/~xarg/JSP/

Ilmoittautuminen ei käytä SAGIn järjestelmää tai KoiraNettiä, joten täytä pyydetyt tiedot koirasta ja itsestäsi huolella. Ilmoittautuminen aloitetaan valitsemalla kilpailu johon osallistuu: junnu-, sennu- tai jokin 7:sta para-kategoriasta. Kaavakkeesta löytyy ohjeet sitä mukaa kun täyttö etenee.

Muista myös maksaa ilmoittautumismaksu ja lisätä arkistointitunnus ilmoittautumislomakkeelle! Ohjeet maksamiseen löytyvät myös ilmoittautumislomakkeesta. Osallistumismaksuhan on 26€/koirakko ja maksetaan tilille FI69 5711 6120 0439 28 käyttäen viitenumeroa 1148. Niiden junior-SM osallistujien, jotka starttaavat myös virallisesti ATT:n 2B ja 2C kisoissa ei tarvitse maksaa osallistumismaksua enää erikseen junior-SM kisaan, sillä 2B ja 2C rata ovat samalla junioreiden SM-kisa radat. Tätä varten on erillinen kohta ilmoittautumisessa junioreiden osalta.

Kilpailun FB-sivut: https://www.facebook.com/events/1404138139849547/?fref=ts

Lisätietoa kilpailuista: http://www.agilityliitto.fi/wordpress/?p=7603 ja http://www.agilityliitto.fi/wordpress/?p=7870

Kilpailuiden ja kurssien anomiskausi päättyy 31.8.2014

Aikavälille 1.1.-30.4.2015 anottavien kansallisten ja aikavälille 1.5.-31.7.2015 anottavien kansainvälisten kilpailuiden sekä aikavälille 1.1.-30.4.2015 anottavien kurssien anomiskausi päättyy 31.8.2014. Sagin intra on päivitetty ajan tasalle siten, että ensi vuodelle on perustettu kurssikalenteri ja kilpailuiden anomiskausia on lisätty pitkälle ensi vuoden puolelle, joten anomukset voi viimeistellä valmis anomus -tilaan.

HUOMIOITTEHAN, ETTÄ SAGI OTTAA KÄSITELTÄVÄKSEEN VAIN NE KILPAILU- JA KURSSIANOMUKSET, JOTKA ON MERKITTY VALMIS ANOMUS -TILAAN 31.8.  MENNESSÄ! Lisäksi, jotta kilpailut voidaan myöntää, tulee kilpailuja anovalla seuralla olla aikaisemmin järjestettyjen kilpailuiden tulokset toimitettuna ajallaan Agilityliittoon sekä edellisten kausien starttimaksut maksettuna.

Lisätietoja: toimisto (ät) agilityliitto.fi

Agilitymaajoukkue Tanskassa pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa

Tiia Vitikainen maajoukkueasu

Suomessa on käynnissä World Dog Show, tokon maailmanmestaruuskisat ja liuta muita koiratapahtumia. Helsingissä on 21 000 koiraa enemmän kuin normaalina viikonloppuna. Suomen Agilitymaajoukkue kuitenkin reissasi perjantaina 8.8.2014 Roskildeen, Tanskaan, sunnuntaisia Pohjoismaiden mestaruuskisoja varten. Lauantaina joukkue verryttelee tavallisissa kolmosluokan kisoissa.

Maajoukkueen kokoonpanon, uutisia, live-streamin ja valokuvia sekä kaikki tärkeät PM-kisalinkit löydät SAGIn kisablogista.


Myytävät agilityesteet, tarjouskilpailu siirtyy facebookiin 31.7.14 klo 15.00

SAGIn omistamat agilityesteet myydään tarjousten perusteella eniten tarjoavalle. Esteet myydään estekohtaisesti siten, että hyppyeste (2 siivekettä, kannattimet ja rima) myydään yhtenä pakettina ja kaikki muut esteet yksittäisinä. Myytävänä on myös lämmitettävä kontti, jossa esteitä on säilytetty. Ostaja vastaa esteiden rahti/noutokustannuksista Riihimäeltä.

Kontin ostaja vastaa kaikista kontin siirrosta aiheutuvista kustannuksista , joita rahdin lisäksi on myös mahdollisesti kuljetuskalustosta pihamaalle aiheutuvat vauriot ja kontin alla olevien ratapölkkyjen poiskuljetus sekä sähkötyöt.

Tarjoustilanne 30.7.2014 klo 13.00:

Putki 5 m 236 e
Putki 6 m 232 e
Hiekkapussi/pari 22 e/pari, 4 paria, 20 e/pari loput
Umpipussi 253 e
Hyppyesteet ja rimat/kpl 60 e/6 kpl, 50 e loput
Rengas 180 e
Muuri 300 e
Pujottelu 180 e
Pituus + kulmakepit 85 e
Keinueste 650 e
A-este 650 e
Puomi 1099 e
Pöytä 35/60 cm 300 e
Estenumerosarja 1-20, A, B, C 69 e
Kontti,  lämmitettävä ei tarjousta (pohjahinta 2200 e)

Myynti-ilmoitukset löytyvät osoitteesta:

http://www.tori.fi/kanta-hame/muut_harrastukset?ca=17&w=1&cg=4190&st=s&st=k&st=u&st=h&st=g

Ilmoitukset löytyvät tori.fi:stä myös hakusanalla agilityesteet.

Ostotarjousten jättöaika on 31.7.2014 saakka. HUOM! Torstaina 31.7. klo 15.00 alkaen tarjoukset voi jättää SAGIn facebook-sivulla (www.facebook.com/agilityliitto), jolloin korkein tarjous on koko ajan nähtävissä. Jokaisesta esteestä tulee torstaina oma tarjouskilpailu facebookiin. Tarjoukset voi antaa kommenttina. Tarjouskilpailu päättyy 31.7.14 klo 24.00 tai, jos tarjouskilpailu on klo 24.00 vielä meneillään, tarjouksia voi antaa siihen asti, kunnes viimeisestä tarjouksen jättämisestä on kulunut 5 minuuttia. (Eli kun viimeistä tarjouksesta on kulunut 5 minuuttia, tarjouskilpailu päättyy).

Lisätietoja antaa tarvittaessa Sirpa Sippola, e-mail: toiminnanjohtaja@agilityliitto.fi, puh. 045 1226300.