Suomen Agilityliitto SAGI

SAGI logo

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa.

Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu.

SAGI on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry:n (VALO) kumppanuusjäsen.

Suomen Agilityliiton kanssa yhteistyössä

RC_webHurtta_webRacinell_webAptus_webAgimet-logo

Liiton toimisto suljettuna 22.12.2014 - 1.1.2015

Liiton toimisto suljettuna 22.12.2014 – 1.1.2015

Kiireellisissä asioissa voi olla yhteydessä

Sirpa Sippola

045 122 6300

toiminnanjohtaja (at) agilityliitto.fi

2015 Lisenssien osto on taas mahdollista

Tekniset onglmat on nyt saatu ratkaistua ja 2015 lisenssien osto on auki.

2015 Lisenssien myynti suljettu

Lisenssitiedoissa havaitun virheen takia lisenssien myynti on suljettu.

Lisenssien myynnin odotetaan aukeavan torstain aikana.

Jo ostetuille lisensseille toimitetaan päivitykset.

Junior EO-2015 joukkueen ja joukkueenjohtajan haku auki 1.1.2015-31.1.2015

Junior EO2015 järjestetään 10.-12.7.2015 Rožnov pod Radhoštěmissa, Tsekin tasavallassa . Junior European Open on FCI:n vuosittain järjestämä lapsille (vuonna 2001 ja myöhemmin syntyneet) ja junioreille (1997-2000 syntyneille) avoin agilitykilpailu. Viikonlopun aikana kilpaillaan yksilö- ja joukkuemestaruuksista. Kilpailu on avoin myös x-rotuisille koirille. Koirien tulee olla rekisteröity Suomen Kennelliiton rotukoira- tai koirarekisteriin.

SAGI valitsee kilpailuun lähetettävän joukkueen. Junior EO2015 –joukkueeseen valitaan maksimissaan 12 koirakkoa, joista enintään puolet voi olla makseja. Vuoden 2015 joukkuevalinnassa huomioidaan koirakoiden 1.1.2014-31.1.2015 aikana tekemistä tuloksista viisi parasta. Hakija ilmoittaa tulokset hakiessaan JEO-edustusjoukkueeseen.

SAGI maksaa joukkueen osallistumismaksut. Joukkueen jäsenet vastaavat matka- ja majoituskuluistaan ja hoitavat matkajärjestelyt itse.

Ohjaajan tulee olla Suomen kansalainen ja hänellä tulee olla voimassa oleva kilpailulisenssi. Koiran tulee olla rekisteröity Kennelliiton rotukoirarekisteriin tai tunnistusmerkintärekisteriin (FIX).

Miten haku tapahtuu?

European Open –joukkueeseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Hakijalla tulee olla voimassa oleva lisenssi vuodelle 2015; lisäksi sisäänkirjautumisessa tarvitaan Sporttirekisterin salasana. Huomaathan, että lisenssin ja maksun kirjautuminen Sporttirekisteriin saattaa kestää pari päivää, joten lunastathan lisenssin hyvissä ajoin ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Hakuaika on 1.1.2015-31.1.2015.

Ongelmia sisäänkirjautumisessa hakulomakkeelle?

Sähköisen hakulomakkeen käyttäjätunnuksena toimii kunkin ohjaajan henkilökohtainen Sportti-ID. Salasana on Sporttirekisterin oma salasana, joka eroaa kilpailuihin ilmoittauduttaessa käytettävästä KITU-järjestelmän salasanasta. Mikäli et muista sporttirekisterin salasanaasi, pyydä Sporttirekisteristä uusi salasana painamalla kirjautumissivun oikeassa alalaidassa sijaitsevaa “unohditko salasanasi” -linkkiä. Järjestelmä lähettää sinulle välittömästi uuden salasanan lisenssiä lunastaessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Sporttirekisteriin salasanan pääset tilaamaan tästä: https://rekisteri.sportti.fi/

Mikäli et saa uutta salasanaa sähköpostiisi, se saattaa johtua siitä, että sähköpostiosoitteesi on vaihtunut lisenssin lunastamisen jälkeen tai että olet lisenssiä lunastaessasi näppäillyt sähköpostiosoitteesi väärin. Tässä tapauksessa lähetä asiasta korjauspyyntö osoitteeseen toimisto (at) agilityliitto.fi, niin sähköpostiosoitteesi korjataan Sporttirekisteriin.

Junior EO2015 –joukkueenjohtaja

Suomen Agilityliitto nimeää Junior EO2015 –joukkueelle joukkueenjohtajan, jonka tehtävänä on huolehtia joukkueen ilmoittamisesta kilpailuun sekä käytännönjärjestelyihin liittyvistä toimista kilpailupaikalla. Joukkueenjohtajan tulee toimittaa SAGIlle kilpailua koskeva matkaraportti kuukauden kuluessa kilpailutapahtumasta. Joukkueen jäsenet vastaavat joukkueenjohtajan kohtuullisista matkakustannuksista.

Joukkueenjohtajan tehtävästä kiinnostuneet henkilöt voivat toimittaa vapaamuotoisen hakemuksen viimeistään 31.1.2015 osoitteeseen kilpailu-tmk (ät) agilityliitto.fi.

Lisätietoja

Marielle Wikman-Karstunen, etunimi.sukunimi@agilityliitto.fi

www.eojunior2015.cz

Vuoden 2015 lisenssien osto alkaa 15.12.2014

Vuoden 2015 lisenssien lunastaminen aloitetaan maanantaina 15.12.2014. Linkin verkko-ostoon löydät tästä.

Vuoden 2014 lisenssien lunastaminen suljetaan torstaina 11.12.2014 klo 23.59. Mikäli olet aikeissa osallistua RIMA:n järjestämiin kilpailuihin Riihimäelle 20.-21.12.2014 tai VAU:n kilpailuihin Lahdessa 27.-28.12.2014, muistathan lunastaa vuoden 2014 lisenssisi viimeistään torstaina 11.12.2014!

Kun olet lunastanut vuoden 2015 lisenssin ja lisenssimaksusi on kirjautunut Sporttirekisteriin, lähetetään sähköpostiisi vahvistus lisenssin voimaantulosta.

Sähköinen lisenssikortti

Suomen Agilityliitto otti vuonna 2013 käyttöön puhelimeen ladattavan sähköisen lisenssikortin. Erillistä lisenssikorttia ei siis enää lähetetä postitse aikaisempien vuosien tapaan. Vuoden 2015 lisenssi toimitetaan valinnan mukaan joko sähköisenä mobiilisovelluksena puhelimeen tai pdf-korttina sähköpostiin. Mikäli et halua ottaa sähköistä lisenssikorttia käyttöön, niin tulostathan pdf-kortin talteen. Sähköisellä lisenssikortilla tai pdf-kortilla osoitat kilpailuoikeutesi agilitykilpailuissa ja muissa tapahtumissa.

Sähköinen lisenssikortti on puhelimeen ladattavissa oleva mobiilisovellus. Kun lisenssimaksu kirjautuu Sporttirekisteriin, toimitetaan Sinulle tekstiviesti, josta löydät linkin mobiilisovelluksen lataamiseksi. Mobiilisovelluksesta löydät lisenssitietojesi lisäksi erilaisia etuuksia ja hyödyllisiä linkkejä agilityyn liittyen – ja ne päivittyvät pitkin vuotta. Sovelluksen kautta on myös mahdollista osallistua erilaisiin kyselyihin ja kilpailuihin.

Lisenssikortin pdf-version valinneille lähetetään sähköposti lisenssimaksun kirjauduttua Sporttirekisteriin.

Sporttirekisterin tiedot

Sporttirekisteriin tallennetut omat tiedot on hyvä tarkastaa ja päivittää vuosittain. Näet omat tietosi Sporttirekisterin jäsenpalvelusta kirjautumalla Sportti-id:llä ja salasanalla osoitteessa:

https://rekisteri.sportti.fi/sso/userinfo.php

Jos salasanasi on hukassa, voit tilata uuden “Unohditko salasanasi” -painikkeesta.

Lisätietoja

Sami Suominen
Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@agilityliitto.fi

Uudet rokotusmääräykset voimaan 1.1.2015

Kennelliiton rokotusmääräykset on muutettu vastaamaan 22.9.2014 voimaan tullutta Maa- ja metsätalousministeriön uutta asetusta raivotaudin vastustamisesta. Sekä penikka- että raivotaudin osalta tuli muutoksia varoaikoihin, jotka nyt ovat kaksi viikkoa, mutta pitenevät vuoden alusta kolmeen viikkoon.

Koiran pitää olla rokotettu penikkatautia vastaan vähintään kaksi kertaa. Toisesta eli tehosterokotuksesta tulee tapahtuman hetkellä olla kulunut vähintään 21 vrk (ennen 14 vrk). Raivotaudissa koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee tapahtuman hetkellä olla kulunut vähintään 21 vrk (ennen 14 vrk).

Myös vanhentuneen penikka- ja raivotautirokotuksen varoaika pitenee kolmeen viikkoon. Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 21 vrk ennen tapahtumaa.

Luolametsästykseen ja -harjoituksiin, luolakoirien taipumuskokeeseen (LUT), luolakoirien metsästyskokeeseen (LUME) tai luonnonluolan tarkistukseen (LUO) osallistuvia koiria ei enää vaadita rokotettavaksi raivotautia vastaan vuosittain.

Katso rokotusmääräykset täältä

Suomen Agilityliitolle valittiin uusi hallitus

Petteri Kerminen (vasemmalla) valittiin uudelleen SAGIn puheenjohtajaksi

Petteri Kerminen (vasemmalla) valittiin uudelleen SAGIn puheenjohtajaksi

Suomen Agilityliiton hallitus on valittu Helsingissä pidetyssä liiton varsinaisessa kokouksessa 30.11.2014. Petteri Kerminen jatkaa SAGIn puheenjohtajana ja Jouni Kautto teki paluun hallitukseen varapuheenjohtajan paikalle. Uutta verta hallitukseen tuo myös Marja Salomaa.

Hallitus koostuu puheenjohtajasta, varapuheenjohtajasta ja kahdeksasta varsinaisesta jäsenestä. Hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valitaan vuosittain. Hallituslaisten hallituskausi kestää kaksi vuotta.

Hallituksen yhteinen sähköpostiosoite on hallitus [ät] agilityliitto.fi


Petteri Kerminen, puheenjohtaja

0408358126

petteri.kerminen [ät] agilityliitto.fi

puheenjohtaja [ät] agilityliitto.fi


Jouni Kautto, varapuheenjohtaja

Jatkavat ja uudelleenvalitut hallituksen jäsenet:

Jessi Landen

Jari Helin

Mia Laamanen

Sari Parviainen

Taru Waldén

Veera Hart
Marika Blom

Uutena kasvona varapuheenjohtajan lisäksi Marja Salomaa.

Yhteystietoja täydennetään tälle sivulle.

Onnea ja menestystä tärkeään tehtävään kaikille valituille!

Uusi agilityn aikakauslehti - osallistu nimikilpailuun!

Screen Shot 2014-11-30 at 19.51.58

Lataa tiedote yllä olevan kuvan mukaisena pdf-muodossa

Suomen Agilityliitto alkaa julkaista uutta agilityn aikakauslehteä. Ensimmäisen lehden teema on agilityharrastuksen aloittaminen ja lehti ilmestyy maaliskuussa 2015. Suomen Agilityliitto julkistaa nyt nimikilpailun lehden nimeämiseksi.

Agilitylehti tarvitsee nimen, jolla se erottuu sekä harrastelehtien että järjestölehtien joukosta. Keksi siis naseva, agilityharrastusta kuvaava nimi ja lähetä ehdotuksesi 28.12.2014 mennessä verkkolomakkeella.

Suomen Agilityliiton viestintätoimikunta valitsee ehdotuksista parhaat ja valituista ehdotuksista järjestetään verkkoäänestys. Voittaneen ehdotuksen tekijä saa palkinnoksi lehden ensimmäisen vuosikerran ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan Suomen Agilityliiton sponsorien lahjakortteja.

Suomen Agilityliitto pidättää itsellään oikeuden olla valitsematta mitään kilpailuun tulleista ehdotuksista lehden nimeksi, jolloin pääpalkinto arvotaan kaikkien nimiehdotuksia tehneiden kesken.

Suomen Agilityliiton lehti on nelivärinen, laadukas ja tuhti lukupaketti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Se on paitsi lajiliiton tiedotuskanava, myös agilityharrastuksen, liikunnallisen elämän sekä hyvän ja vastuullisen koiranpitotavan äänenkannattaja. Jokainen numero keskittyy tietyn teeman ympärille ja ensimmäisenä teemana maaliskuussa 2015 käydään läpi agilityharrastuksen aloittaminen: missä ja miten harrastukseen pääsee mukaan ja mitä siihen tarvitaan.

Lehti on tilaus- ja mainosrahoitteinen. Sen tilaaminen on mahdollista myöhemmin, mistä SAGI tiedottaa erikseen. Lehti toimitetaan ilmaiseksi kaikille SAGIn jäsenseuroille ja ensimmäinen numero ilmestyy myös ilmaisena verkkoversiona. Lehden päätoimittajana toimii Suomen Agilityliiton toiminnanjohtaja Sirpa Sippola.

Lehden julkaisutoiminnan aloittaminen on osa Suomen Agilityliiton strategiaa. Suomen Agilityliiton syyskokous hyväksyi julkaisutoiminnan aloittamisen syyskokouksessaan 30.11.2014.

Vuoden agilityseuraksi 2014 Hakunilan seudun koiraharrastajat

HSKH:n seura-aktiivit Outi Nuotio ja Ina Ammunet vastaanottivat Vuoden Agilityseuran palkinnon.

Seura-aktiivit Outi Nuotio ja Ina Ammunet edustivat Hakunilan Seudun Koiraharrastajia palkitsemistilaisuudessa Valo-talolla 30.11.2014.

LEHDISTÖTIEDOTE
Julkaisuvapaa 30.11.2014

Suomen Agilityliitto on palkinnut vuosikokouksessaan 30.11.2014 ensimmäistä kertaa Vuoden agilityseuran. Hakunilan seudun koiraharrastajat ry Vantaalta on myös Suomen Agilityliiton ehdokas Vuoden urheiluseuraksi Suomen urheilugaalassa, joka pidetään Hartwall Arenalla 13.1.2015.

Sagin puheenjohtaja Petteri Kermisen mukaan ajatus valinnasta lähti nimenomaan Vuoden urheiluseuran ehdokasasettelusta. Samalla päätettiin aloittaa vuotuinen käytäntö Vuoden agilityseuran palkitsemisesta lajiliiton syysvuosikokouksessa. Vuoden agilityseuran valitsee Sagin hallitus.

- Kilpailussa haettiin aktiivista seuratoimintaa ja painotettiin erilaisia yhteistyömuotoja, joita yhdistyksellä on muiden seurojen, sidosryhmien ja sponsorien kanssa. Valinta ei ollut helppo tasaväkisyyden vuoksi, sillä kaikki ehdokkaat olivat todella hyviä, Kerminen sanoo.

Hakunilan seudun koiraharrastajat ry:llä on vireää yhteistyötä muun muassa muiden agilityseurojen, Vantaan kaupungin ja Itä-Uudenmaan poliisin kanssa. Lisäksi yhdistys kehittää ennakkoluulottomasti uusia yhteistyömalleja, joista yhtenä esimerkkinä on agilityyn tutustumisen merkeissä vietetyn tyky-päivän järjestäminen ulkopuoliselle yritykselle.

Vuoden agilityseuraksi tuli määräaikaan mennessä neljä hakemusta. Jokainen hakija toimii aktiivisesti ja seuratoimintaa on kehitetty voimakkaasti viime vuosina.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Suomen Agilityliiton toiminnanjohtaja Sirpa Sippola
045 122 6300
sirpa.sippola@agilityliitto.fi

Syyskokous 30.11.2014 esityslista ja muut kokousmateriaalit

Suomen Agilityliiton syyskokous

Aika: 30.11.2014

klo 11.00 Mitalikahvit ja vuoden 2014 agilityseuran julkistaminen
klo 12.00 Vuosikokous

Paikka: Valo-talo, Radiokatu 20, 00240 Helsinki, (salit 2-3, 2.krs)

Kutsutut: Suomen agilityliiton jäsenyhdistykset, vuoden 2014 kansainvälisten arvokilpailujen mitalistit ja vuoden 2014 agilityseuran edustajat

Valtakirjojen tarkastus aloitetaan klo 11.30. Valtakirjamallin löydät tästä.

Kokouksen esityslista ja kokousmateriaalit

Kutsu
Esityslista

Liite 1 Toimintasuunnitelma 2015
Liite 2 Talousarvioesitys 2015
Liite 3 Talousarvioesitus 2015, sisältää OKM:n yleisavustuksen
Liite 4 SAGIn kurinpidollisen menettelyn määrittäminen

Talousarvioesityksiä on kaksi siitä syystä, että ensimmäinen ei sisällä OKM:n yleisavustusta ja jälkimmäinen on laskettu mahdollisen yleisavustuksen mukaan.

Lisätietoja toiminnanjohtaja Sirpa Sippola, sirpa.sippola@agilityliitto.fi, puh. 045 1226300

Tervetuloa!

Muistutus rokotustodistusten tarkastamisesta

Kilpailujen järjestäjän on tarkastettava kaikkien kisaavien koirien rokotustodistukset. On ilmennyt, että joissain kilpailuissa on rokotukset tarkastettu vain pistokokein.

Kennelliiton rokotusmääräykssissä todetaan näin:

“Hyväksytty hallituksessa 4.2.2010 (täsmennys hallitus 8.4.2010) ja tulevat voimaan 1.7.2010

Koiranäyttelyissä, -kokeissa ja -kilpailuissa sekä muissa järjestetyissä koirien joukkotilaisuuksissa (myöhemmin tapahtuma) noudatetaan Suomen Kennelliiton hallituksen hyväksymiä alla olevia rokotusmääräyksiä. Tapahtuman järjestäjien velvollisuutena on tarkistaa, että rokotusmääräyksiä on noudatettu. Rokotustodistuksesta tulee ilmetä koiran yksiselitteiset tunnistustiedot sekä koiralle annetun rokotteen valmisteyhteenvedon mukainen rokotuksen viimeinen voimassaolopäivä.”

http://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/media/rokotusmaaraykset.pdf

Hallitustyöstä tuttuja kasvoja ehdolla jatkokaudelle

Olen Sari Parviainen ja asun Oulun alueella. Agilityharrastusta on takana kohta 15 vuotta ja viimeiset vuodet olen kisannut sheltin kanssa medi3-luokassa. Koirien suhteen on sukupolvenvaihdos menossa ja juniori toivon mukaan nähdään kisakentillä vuonna 2015. Edustan Actice Dogs ry:tä ja tämän kisataukoni aikana pitää agilityn parissa treenaamisen lisäksi kesän 2015 SM-kisat, jotka seurani järjestää ja joissa tulen toimimaan vastaavana koetoimitsijana.

Minulla on nyt takanani yksi kausi hallitustyöskentelyä takana SAGI:ssa.
Olen oppinut valtavan paljon uutta tehtävän myötä ja saanut nähdä uuden puolen harrastuksestani. Olen ollut mukana kilpailutoimikunnassa ja minua on työllistänyt siellä mm. arvokisatarkkailijan rooli. Toimin vuonna 2014 yhteyshenkilönä SM- ja MM-karsintakilpailujen järjestäjien ja SAGIn välillä etsien vastauksia kysymyksiin ja raportoiden SAGI:n puolelle järjestelyjen sujumisesta.
Hallitustyöskentelyssä on vuosikellon mukaiset tehtävät työllistäneet niin minua kuin kaikkia muitakin. Kauteni aikana myös strategiatyötä on edistetty.

Halu jatkaa hallitustyöskentelyä vahvistui loppusyksyn aikana. Alkuaika meni opetellessa ja jatkossa koen voivani antaa enemmän työlle agilityn kehittymisen eteen. Meillä on ollut mukava
porukka hallituksessa ja sen voimin on jaksanut puurtaa joskus vähän puuduttavienkin asioiden parissa.

Vuoden 2016 maajoukkuekarsinnat Turussa

Turun Seudun Agilityurheilijat järjestää maajoukkuekarsinnat 2.-3.7.2016 Liedossa. Karsinnat tullaan käymään keinonurmipohjalla, koska tähän mennessä TSAUn halliin on asennettu nurmi.

Tuomarikurssi järjestetään 2016

Suomen Agilityliitto järjestää agility-ylituomarikurssin, joka alkaa syksyllä 2016. Tuomarikurssin ensimmäiset kaksi kurssiviikonloppua pidetään alkusyksyllä 2016 ja kolmas osa kevättalvella 2017. Tuomarikurssi järjestetään Tampereella, Varalan Urheiluopistolla.

Kurssille otetaan enintään 25 henkilöä.

Kurssin pääsyvaatimukset ovat:

  • 25 – 58 vuoden ikä
  • Sopii luonteensa ja arvostelukykynsä puolesta ylituomarin tehtävään
  • Omaa luontaisia taipumuksia ja riittävät fyysiset ominaisuudet ylituomarin tehtävään
  • Sagin lisenssi, Sagin jäsenyhdistyksen jäsenyys
  • Kennelliiton jäsenyys
  • On kilpaillut 3-luokassa itse kouluttamallaan koiralla
  • Ylituomari 1-kurssin suorittaminen ennen erikoistumiskoulutusta
  • Koetoimitsijakurssin suorittaminen, toiminut vastaavana koetoimitsijana agilitykilpailuissa
  • Koulutusohjaajan perus- ja jatkokurssien suorittaminen, toiminut kouluttajana
  • Ratamestarikurssin suorittaminen

Lisäksi hakijan tulee hakemuksessaan selvittää oma koiraharrastustaustansa sekä agilityn että muiden koiraharrastusten parista. Hakemukseen tulee liittää hakijan jäsenyhdistyksen suositus, josta tulee selvitä hakijan toiminta kouluttajana ja vastaavana koetoimitsijana. Kurssille hyväksytyn tulee valmistautua kurssiin hankkimalla tuomarikokemusta epävirallisista agilitykilpailuista

Kurssivaatimukset perustuvat Kennelliiton 1.1.1995 voimaan tulleeseen ohjeeseen Palkinto-, arvostelu- ja ylituomareiden koulutus ja pätevöiminen sekä toiminta.

Tuomarikurssin rakenne

Kurssi alkaa elokuussa 2016 järjestettävällä ratasuunnitteluun painottuvalla viikonlopulla. Toinen kurssiviikonloppu järjestetään myöhemmin syksyllä, jonka jälkeen kurssilaiset jatkavat suorittamalla ensimmäiset harjoitusarvostelunsa virallisissa kilpailuissa agility-ylituomarin ohjauksessa. Tammikuussa 2017 järjestetään säkämittauspäiviä. Kolmas kurssiviikonloppu järjestetään kevättalvella 2017, jonka jälkeen kurssilaiset jatkavat harjoitusarvosteluja virallisissa kisoissa. Tarkemmat ajankohdat kurssiviikonlopuille sekä harjoitteluarvosteluiden määrät vahvistetaan myöhemmin. Kurssilaiset pätevöityvät tuomareiksi tuomarikollegiossa, joita järjestetään 3+1 kpl.

Hakumenettely

Hakuaika kurssille on tammikuu 2016.

Lisätietoja

Kurssinjohtaja Marja Lahikainen, email marja.lahikainen(ät)gmail.com

Sami Suominen on aloittanut järjestösihteerin sijaisena

SAGIn järjestösihteerin äitiysloman sijaiseksi on valittu Sami Suominen. Samilla on usean vuoden kokemus erilaisista asiantuntijatehtävistä sekä taloushallinnosta useammasta eri yrityksestä ja yhteisöstä. Hänellä on lisäksi kokemusta seuratason yhdistystoiminnasta.

Viimeisen kolmen vuoden ajan agility on ollut tärkeä osa Samin elämää. Hänen perheeseensä kuuluu kaksi koiraa, joista toisen kanssa harrastamisesta huolehtii Samin avopuoliso.

Agilityliiton hallinto- ja kilpailusihteerinä Samin vastuulla on liiton jäsen- ja lisenssiasioista huolehtiminen sekä kilpailuanomusten käsitteleminen. Lisäksi tehtäviin kuuluu tapahtumien, kilpailujen ja kilpailumatkojen järjestelyihin osallistuminen sekä erilaiset hallinnon kehitystehtävät. “Odotan mielenkiinnolla työskentelyä tutun lajin parissa ja toivottavasti pystyn omalta osaltani tuomaan jotain uutta myös lajin kehittämiseen”, Sami kertoo.

Sami on aloittanut tehtävässä 17.11.2014.

Tuttu nimi ehdolla puheenjohtajaksi

Petteri Kerminen – puolivuotiskausi hallituksen puheenjohtajana takana

1.       Esittele omin sanoin itsesi ja agilitytaustasi.

2.       Miksi olet liiton toiminnassa mukana?

3.       Mikä on tärkein aikaansaannoksesi/työpanoksesi SAGIn hallituksen jäsenenä?


1.   Olen Petteri Kerminen, 44-vuotias LVI-insinööri ja tietotekniikan DI. Asun Porissa ja edustan West Coast Agility Team:a. Olen harrastanut agilitya noin 9 vuotta. Kilpailen medi 3-luokassa koohon Bitin (AVA) kanssa, joka on jo 8,5-vuotias. Harrastamiseni on painottunut tuomarointiin, koulutukseen ja estevalmistukseen. Tiedän Sagin koulutuspuolen tarjonnan melko hyvin suoritettuani kaikki SAGIn koulutustarjonnan kurssit. Sain vuoden 2013 aikana agilityvalmentaja taso 2 –todistuksen, liittokouluttajan oikeudet sekä agility-ylituomarioikeudet. Tämän vuoden aikana minulle tulee tuomarointipäiviä noin 25, joten uusi tuomari tulee hyvin sisäänajatuksi. Tuomarointien myötä olen saanut tutustua yhdistyksiin ja harrastajiin eri puolella Suomea. Toimin aktiivisesti myös omassa lisenssiseurassani, vaikka olenkin sieltä ainakin vuoden hallitustyöstä pois. Seurassani toimin silti kouluttajana, 2-3 kisapäivän verran vuodessa koetoimitsijana sekä olen harrastuspaikkatyöryhmän jäsen. Olen hyvin kriittinen oman toimintani laadun suhteen. Haluan tehdä mahdollisimman virheetöntä tulosta. Toimintaani agilityn parissa kuvaa hyvin kaverieni minuun yhdistämä kuvaus ”agilityaktivisti”.

2.   2,5i vuotta sitten minulta kysyttiin, kiinnostaisiko hallituspaikkaehdokkuus SAGIssa. Kun olin jo vuosia ollut agility-yhdistyksen hallituksessa, tuntui tehtävä luonnolliselta jatkumolta. Liiton toiminnassa olin aiemmin ollut teknisen työryhmän jäsenenä. Yhdistystoiminta sekä liittotason toiminta kiinnostaa minua, koska haluan olla vaikuttamassa lajin kehitykseen ja antaa oman panokseni liiton toimintaan. Yksi vaikutin mukaan lähtööni oli se, että halusin tuoda harrastajatason ja maakuntien näkemystä hallitustyöskentelyyn. Kun on kokenut ja tuntenut SAGIn toimintaa sen ytimessä yli kaksi vuotta, voin sanoa, että raskasta on ajoittain ollut, mutta tunne siitä, että voi itse olla ylpeä työpanoksestaan ja onnistumisestaan, kantaa eteenpäin. Yksi vahvuusalueeni on sääntötuntemus. Vaikka en olekaan pitkän linjan harrastaja, osaan melko tarkasti sanoa, mitä säännöt kertovat jostain tapauksesta.

3.   Viimeinen puolivuotta on kulunut hallituksen puheenjohtajan tehtäviä opetellessa. Puheenjohtajan tehtävissä on ollut eduksi pitkät hermot ja diplomaattisen joustava luonne. Uuden opettelussa tulee tehtyä helposti virheitä. Niin on käynyt minullekin, mutta yritän oppia virheistäni.

Pj:n tehtävä eroaa hallituksen jäsenen tehtävästä siinä, että joskus on pitänyt lyhyelläkin varoitusajalla pystyä irrottamaan Sagin tehtäviin aikaa. Aikaa kokous- ja neuvottelumatkoihin on onneksi järjestynyt työajan joustoa ja virkavapaapäiviä hyödyntäen. Kun teen työni sillä tarmolla ja niillä aikaresursseilla, jotka tähän pystyn antamaan, voin kulkea pää pystyssä ja olla päätösteni ja tekemisieni takana. Haluan olla aktiivinen puheenjohtaja ja edesauttaa agilityn kehittymistä iloisena ja innostavana koiraurheiluna. Kun olen saanut opetella tämän puolen vuoden kauden tehtävässä, haluan mielelläni jatkaa puheenjohtajana, mikäli kokousväki katsoo minut luottamuksen arvoiseksi.

Rovaniemen Käyttökoirille kunniakirja vuoden 2014 maajoukkuekarsintojen järjestämisestä

Rovaniemen Käyttökoirien 40-vuotista taivalta juhlistettiin Rovaniemellä 31.10.2014. Suomen Agilityliiton edustajana ja liiton tervehdyksen tilaisuuteen toimitti varapuheenjohtaja ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Esa Lehdistö. Tilaisuuden yhteydessä luovutettiin SAGIn historian ensimmäinen kunniakirja vuoden 2014 maajoukkuekarsintojen menestyksekkäästä järjestämisestä. Rovaniemen Käyttökoirien jäsen Merja Kuntsi vastaanotti kunniakirjan tilaisuudessa.

Kuva: Asta Engelberg

Kuva: Asta Engelberg

Vuoden 2016 SM-kilpailut järjestetään Nastolassa

Vuoden 2016 suomenmestaruudet tullaan ratkomaan Nastolassa 17.-19.6.2016, kun Villähteen Agility-Urheilijat ry järjestää kilpailut.

SM-kilpailujen 2016 tuomarit tullaan ilmoittamaan myöhemmin.

Marielle Wikman-Karstunen on aloittanut kilpailu-ja koulutussihteerinä

Marielle Wikman-Karstunen on valittu hoitamaan SAGIn  kilpailu- ja koulutussihteerin osa-aikaista sijaisuutta. Hänen tehtäviinsä kuuluu kilpailuanomusten käsittely, tapahtumien, arvokilpailujen ja kilpailumatkojen järjestelyihin osallistuminen sekä erilaiset toimistotehtävät, kuten koulutusohjaaja- ja koetoimitsijakorttien käsitteleminen sekä lisenssien hallinnointi. Mariellella  on kaupallinen koulutus ja vuosien työkokemus myyntisihteerin työstä ja taloushallinnon hoidosta.

Agility on ollut olennainen osa Mariellen elämää jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.  Tällä hetkellä perheeseen kuuluu neljä koiraa, joista borderterrieri  Jimi on Mariellen harrastus ja kilpailukaveri.  Pari on kilpaillut usean vuoden arvokisoissa kotimaassa, menestystäkin on tullut myös maajoukkueessa.  Eo-joukkueeseen pari on myös kuulunut kahtena viime vuotena.  Agility vie suurimman osan vapaa-ajasta , varsinkin nuorten koirien kouluttaminen on hänen mielestä palkitsevaa ja mukavaa, koska siinä näkee edistymistä ja oivallusta niin koiralta kun koulutettavaltakin, sekä aina oppii myös itse jotain uutta.

Iina Asunta jää osa-aikaiselle opintovapaalle ja hoitaa jatkossakin kilpailutulosten hallinnoinnin.

Agilityvaikuttajan paikkoja tarjolla – tartu mahdollisuuteen!

Agilityliiton uusien sääntöjen mukainen syyskokous järjestetään 30.11.2014 Valo-talolla Pasilassa. Syyskokouksessa valitaan uudet jäsenet erovuorossa olevien hallituksen jäsenten tilalle.

Hallituksen jäsenten toimikausi kestää kaksi vuotta ja sääntöjen mukaan puolet hallituksen jäsenistä on vuosittain erovuorossa. Liiton puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valitaan aina vuodeksi kerrallaan.

Uuden hallituksen toimikausi alkaa vuoden 2015 alusta ja kestää vuoden loppuun asti. Lajiliiton toimintaan otetaan ilolla mukaan liittotason toiminnasta ja yhdessä tekemisestä kiinnostuneita ihmisiä, jotka ovat valmiit käyttämään vapaa-aikaansa ja energiaansa yhteisten asioiden hoitamiseen. Myös erovuorossa olevilla jäsenillä, puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajalla on mahdollisuus asettua ehdolle uudelle hallituskaudelle.

Mitä hallitustyö tarkoittaa?

Liiton hallitus määrittää merkittävästi liiton toiminnan suuntalinjoja. Hallitus työskentelee aktiivisesti, ja kokouksia on vuodessa noin parikymmentä. Suurin osa kokouksista järjestetään hangout-kokouksina, joten niihin on helppo osallistua eri puolilta Suomea, kotoa käsin tietokoneen välityksellä. Live-kokouksia on vuodessa muutama ja niiden lisäksi yksi seminaariviikonloppu syksyllä ja keväällä.

Hallituksen jäsenet ovat hallituksen lisäksi mukana myös eri toimikunnissa. SAGIssa toimii tiiviisti neljä toimikuntaa; kilpailu-, koulutus-, viestintä-, ja hallintotoimikunnat sekä juniorityöryhmä ja paratyöryhmä. Näiden lisäksi oman osansa työstä hoitavat myös kurinpitolautakunta ja sääntötyöryhmä, sekä muita harvemmin kokoontuvia, rajatun aihealueen ympärillä kokoontuvia työryhmiä.

Mitä hallitustyö edellyttää?

Hallituksen jäsenyys vaatii aktiivisuutta ja sitoutumista, mutta tarjoaa erinomaisen paikan päästä vaikuttamaan lajin ja liiton toimintaan ja kehittämiseen. Sinun ei tarvitse olla kokoustekniikan ammattilainen, aito halu tehdä töitä upean lajin ja sen harrastajien eteen riittää.

Liiton hallituksen jäsenenä pääset suoraan vaikuttamaan asioihin. Hallituksessa edustat jäseniä, et omaa itseäsi. Hallitustyössä tarvitset neuvottelutaitoa, kärsivällisyyttä, joustavuutta ja kykyä osata elää myös itselle vähemmän mieluisten päätösten kanssa, sillä päätöksenteossa enemmistön ääni ratkaisee. Plussaa on kyky nähdä asioita laaja-alaisesti ja pitkällä tähtäimellä.

Mitä hallitustyö antaa?

Hallituksen jäsenyys antaa paitsi uusia tuttavuuksia ja ystäviä, myös mahdollisuuden tehdä työtä itselle tärkeän lajin hyväksi. Hallituksessa pääset sisään liiton toiminnan ytimeen ja ymmärrät asioiden lähtökohdat sekä ennen kaikkea, pääset kertomaan oman näkemyksesi asioista ja niiden eteenpäin viemisestä.

Heräsikö kiinnostuksesi?

Kysy rohkeasti lisää tai ilmoita itsesi ehdolle SAGIn hallituspaikkaa varten.

Hallituspaikasta kiinnostuneita pyydetään mahdollisuuksien mukaan ilmoittautumaan 21.11.2014 mennessä SAGIn toimistoon Sirpa Sippolalle etunimi.sukunimi@agilityliitto.fi. Liitä mukaan pieni esittelyteksti itsestäsi, mielellään kuvan kera. Ehdokkaiden esittelyt laitetaan liiton nettisivuille jäsenten tutustuttavaksi.

Hallituksen puheenjohtajana toimii tällä hetkellä Petteri Kerminen ja varapuheenjohtajana Esa Lehdistö. Erovuorossa hallituksesta ovat Marika Blom, Mia Laamanen, Sari Parviainen ja Sami Wessman.