Uutisarkisto

Uutisten kommentointi

Kommentoithan uutisia aina koko nimelläsi. Sähköpostiosoitteita ei julkaista.

Tuulia Liuhto & borcol Punssi MM hopeaa!

MMTuulia

Tuulia Liuhto oli liikuttunut upeiden MM-ratojensa jälkeen. Hetkeä myöhemmin selvisi, että Tuulia voitti MM-hopeaa Punssin kanssa.

MM Tuulia ja Punssi

Tuulia Liuhto ja Punssi aloittivat MM-kisarupeamansa perjantaina nollalla ja nousivat upeasti sijalta 21 kokonaistuloksissa MM-hopealle.

Maksien yksilömestaruuksista taisteltiin sunnuntain viimeisimpänä agilityratana. Maksien radalla nähtiin mm. vauhdikkaita kepeille menoja, ja useita liukasteluja ensimmäisessä keppivälissä. Maksien finaaliratana toiminut agilityrata oli jäätävän jännittävä erityisesti suomalaiskatsojille. Tuulia teki kovan nolla-ajan Punssin kanssa kun kaksikymmentä koirakkoa oli vielä tulematta, ja yleisö katsoi kun huippuja kaatui koirakko koirakolta erilaisiin virheisiin kontaktivirheistä vääriin ratoihin. Vain yksi koirakko ylsi Tuulian ja Punssin edelle.  Kaksi vuotta mestaruutta itsellään pitänyt Itävallan Lisa Frick sai ensin keppivirheen ja myöhemmin hyllytti radan. Mestari oli siis kaadettu. Uusi maailmanmestari 2011 maksiluokassa on  Hollannin Roy Fontelin. Suomen Tuulia Liuhto voitti bordercollie Punssin kanssa hopeaa ja  venäjän Elena Kochetova pronssia.

Suomen koirakoista Tuulia Liuhto ja Punssi avasivat pelin perjantain aluksi yksilöhyppyradalta hienolla nollatuloksella aikaan 36,61. Tiukassa kilpailussa tuolla ajalla sijoituttiin tuossa vaiheessa kisaa hienosti sijalle 21. Sari Vähäniitty ja Iiro ja Mari Kaplas ja BC aloittivat hyllyradoilla. Maksien hyppyradan jälkeen kolmen kärki näytti tältä: 1. Tereza Krålova (CZE), 2. kaksinkertainen maailmanmestari Lisa Frick (AUT), 3. Gervasio Sicignano (ITA). Sunnuntaina agilityradoilla Suomen koirakoista Sari Vähäniitty ja Iiro vetäsivät nollan aikaan 40.67. Mari Kaplas ja BC saivat tuloksen 10.51. BC tuli ohi keinusta, ja siitä kielto ja yliaikaa. Lopuksi Tuulia Liuhto voiteli hienot suomalaissuoritukset upealla MM-hopeaan johtaneella nollaradallaan.

MM mari ja bc

Mari Kaplas ja BC sunnuntain yksilöagilityradan loppusuoralla.

2 comments to Tuulia Liuhto & borcol Punssi MM hopeaa!

Kommentoi

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>