Arvokisakriteereihin ja valintoihin muutoksia

SM-kilpailuiden osallistumiskriteerit

SM-kilpailuihin vaadittavien nollien määrää on kohtuullistettu kevään kilpailujen peruuttamisen vuoksi. Uusi nollien lukumäärä on suhteutettu nollien keruukuukausiin niin, että laskennallisesti kussakin kuukaudessa tulisi saavuttaa 0,66 nollaa. 9,5 kuukauden kilpailukaudella nollia tulisi näin ollen saavuttaa 6,33, joka on pyöristetty kuuteen nollatulokseen. Maksimimäärä hyppyradoilta saatuihin nollatuloksiin suhteutettiin uuteen nollien lukumäärään ja hyppyratanollia voi näin ollen olla aiemman neljän sijaan kolme.

Uudet nollatuloksiin liittyvät vaatimukset:

  • Koirakon tulee olla saavuttanut 1.8.2019–31.07.2020 välisenä aikana kolmosluokassa vähintään kuusi (6) nollatulosta. Nollatuloksista kolme (3) saa olla hyppyradalta. Kuuden nollatuloksen pitää sisältää vähintään yksi (1) tuplanollatulos (agi+hyppy tai agi+agi). Nollatuloksia pitää olla saatu vähintään kolmelta (3) eri tuomarilta.
  • Säännöt päivitetty agiarvokisat-sivustolle

European Open -joukkueen valinta

European Open -kilpailut on peruutettu, joten joukkuetta ei tulla nimeämään.

ParAgility Worldchampionships (PAWC) -joukkueen valinta

Para-agilityn maailmanmestaruuskilpailut on peruttu, joten joukkuetta ei tulla nimeämään.

MM-karsintojen osallistumiskriteerit

Agilitykilpailut on Suomessa tällä hetkellä peruttu toukokuun loppuun saakka. Maajoukkuekarsinnat on suunniteltu järjestettäviksi 12.-14.6.2020. On mahdollista, että uusia rajoituksia kilpailujen järjestämiselle asetetaan niin, että karsintoja ei voidakaan järjestää aiottuna ajankohtana. Suomen Agilityliiton hallitus seuraa tilannetta aktiivisesti. 

MM-karsintojen osallistumiskriteerejä on kohtuullistettu vallitsevan tilateen vuoksi. Maajoukkuekarsintojen koirakkomäärää on kasvatettu, jotta mahdollisimman moni potentiaalinen koirakko voi osallistua karsintoihin. Maajoukkuekarsintoihin pääsee  65 mini-, 65 medi- ja 85 maksikoirakkoa. Viimeisen EO-karsinnan peruuntumisen vuoksi, karsintojen pistetaulukon perusteella jaettavien paikkojen määrää on vähennetty yhdellä kolmasosalla. Loput paikat jaetaan rankingin mukaisesti. Lisäksi ennen karsintojen alkamista, perjantaina 12.6. järjestetään suunnitellun yhden sijaan kaksi viime hetken voittajat -kilpailua, joissa molemmissa jaetaan osallistumisoikeus maajoukkuekarsintoihin. 

Päivitetyt maajoukkuekarsintojen osallistumiskriteerit:

Suoran paikan karsintoihin saavat (ei muutoksia):

  • Agility-SM 2019 yksilömitalistit FCI:n kokoluokissa
  • Vuoden 2019 MM-joukkueen koirakot (yksilö- ja joukkuekoirakot)

EO-karsintakilpailuiden perusteella paikan saa 20 miniä, 20 mediä ja 27 maksia:

  • Paikat jaetaan paremmuusjärjestyksessä pistetaulukon mukaan, jossa kullekin koirakolle on huomioitu koirakon kaksi eniten pisteitä tuonutta EO-karsintakilpailustarttia.
  • Pisteitä on voinut kerätä vapaasti mistä tahansa EO-karsintakilpailustartista.

Loput jaettavat paikat:

  • Rankingin (8.3.2020) mukaan siten, että seuraavat koirakkomäärät täyttyvät: minit 55, medit 55 ja maksit 75 koirakkoa
  • Lisäksi joka kokoluokassa paikan saavat molemmissa viime hetken voittaja -kilpailuissa (agilityrata- ja hyppyratakilpailu) 5 parasta, jolla ei ennestään ole MM-karsintakilpailupaikkaa ja jotka täyttävät MM-kilpailuiden osallistumiskriteerit.
  • Yhteensä maajoukkuekarsintoihin pääsee siis korkeintaan 65 miniä, 65 mediä, ja 85 maksia.
  • Säännöt päivitetty agiarvokisat-sivustolle

Korvaavien kilpailujen haku peruuntuneiden tilalle

Koronaviruspandemian vuoksi peruuntuneiden kilpailujen tilalle on mahdollista anoa korvaavia kilpailuja. Kilpailuja myönnetään heinäkuulle 2020. Kilpailujen myöntämisessä pyritään huomioimaan muut kesällä järjestettävät kilpailut, niin, että paikkakuntakohtaisia päällekkäisyyksiä vältettäisiin. Seurojen toivotaan huomioivan muiden kilpailujen ajankohdat jo korvaavia kilpailuja anoessaan. Korvaavien kilpailujen myöntämisessä etusijalla ovat keväältä peruutetut piirimestaruuskilpailut. 

Korvaavat kilpailut anotaan lisäämällä kilpailut tähän taulukkoon. Taulukko on auki 31.3.2020 saakka.

Muistutus kaikille seuroille: Ajanjakson 1.8.–31.12. kilpailuja voi anoa KITU:ssa 31.3. saakka. 

Takaisin