Hae mukaan AVA 3-koulutukseen

Suomen Agilityliitto järjestää järjestyksessään toisen agilityvalmentajan AVA3-koulutuksen. AVA3 on liiton tarjoamien koulutusten ylin taso ja vähintään AVA3-tasoinen pätevyys edellytetään myös liittokouluttajilta. Koulutus on erinomainen mahdollisuus kehittyä valmentajana ja tarjoaa myös polun kohti ammattivalmentajan kansallisia tutkintoja (VAT ja VEAT).

Koulutukseen voivat hakea AVA2-pätevyyden omaavat henkilöt ja ne, joilla kyseinen pätevyys on 1-2 suoritetun moduulin päässä järjestettyjen moduulien rajallisesta määrästä johtuen. Puuttuvat moduulit tulee kuitenkin suorittaa myöhemmin AVA3-pätevyyden saavuttamiseksi. Tämän päätöksen vuoksi olemme jatkaneet hakuaikaa heinäkuun loppuun asti. Myös esimerkiksi muiden lajien parissa hankittu osaaminen voidaan huomioida korvaavana tapauskohtaisesti.

Agilityvalmentaja on henkilö, joka on monipuolisesti tukena urheilijan kehittymisessä. Valmentaja auttaa urheilijaa saavuttamaan ne kehitykselle ja tuloksille asetetut tavoitteet, joihin urheilija on kyseisen kauden ja koko kilpailu-uransa aikana sitoutunut. Tärkeänä osana agilityvalmentajan tehtäviä on myös agilityseurojen kanssa tehtävä yhteistyö, jossa yhdistysten valmennusosaamista kehitetään ja jossa seuravalmentajien sitoutuminen, motivaatio ja koulutustaidot ovat keskeisessä asemassa.

Kenelle agilityvalmentajan koulutus on tarkoitettu?

AVA3-koulutukseen voivat hakea AVA2-pätevyyden omaavat henkilöt, joilla on halua kehittyä agilityvalmentajina. Koulutuksesta valmistuneet voivat hakea jatkossa SAGI:n liittokouluttajan tehtävään. Koulutus on myös hyvä pohja jatko-opinnoille yleiseen valmentajan ammattitutkintoon (VAT) ja valmentajan erikoisammattitutkintoon (VEAT).

Koulutukseen voidaan valita myös muulla tavalla agilityvalmennus- ja lajiosaamisen hankkinut tai muiden lajien valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen omaava koulutuksen tavoitteisiin motivoitunut henkilö. Agilityvalmentajat, jotka ovat valmistuneet SAGI:n järjestämiltä AVA2-tason vuosikursseilta 2012, 2014-2015 ja 2016-2017, voivat hakea myös AVA3-koulutukseen täydentämään AVA3-tason suorittamisesta puuttuvat opinnot. Täydentäminen vaatii osallistumista erikseen mainittuihin osuuksiin kullakin lähijaksolla. 

Koulutukseen valittavalla henkilöllä tulee olla laaja näkemys ja kokemusta erilaisten koirakoiden valmentamisesta, agilityssa kilpailemisesta ja/tai yhdistyksen valmennustoiminnan kehittämisestä. Hänellä on ymmärrystä siitä, että agilityssa menestyminen edellyttää kokonaisvaltaista kehittymistä, joka koostuu koiran kouluttamisen ja ohjaajan ja koiran urheilusuoritusten lisäksi muista tekijöistä. Hän sitoutuu osallistumaan agilityn koulutus- ja valmennustoiminnan kehittämiseen kokonaisvaltaisesti.

Koulutukseen valittava henkilö omaa valmentajalta vaadittavat vuorovaikutustaidot ja suhtautuu avoimesti erilaisiin oppijoihin ja erilaisiin tyylisuuntiin. Hän on nuhteeton ja arvostettu lajiosaaja omassa toimintaympäristössään. Hakijalla tulee olla edustamansa jäsenyhdistyksen suositus ja kuvaus valmentajana toimimisesta koulutukseen osallistumiseksi. Yksityisesti valmentaneen tulee toimittaa vapaamuotoinen kuvaus valmennuskokemuksesta.

Seuroja kannustetaan kartoittamaan omassa tai lähialueen yhdistyksissä toimivia seuravalmentamisen kehittämisestä kiinnostuneita AVA3-koulutukseen sopivia henkilöitä. Osallistuminen valmentajakoulutuksen kustannuksiin on yhdistyksille hyvä keino sitouttaa tuleva valmentaja yhdistyksen toimintaan sekä taata näin oman ja alueen seurojen laadukas valmennus- ja koulutustarjonta tulevaisuudessa!

Koulutuksen suorittaminen ja sisällöt

Koulutus sisältää viisi leiriviikonloppua Vierumäen Urheiluopistolla, ennakko- ja etätehtäviä, etäkokoontumisia, kirjallisia tehtäviä, näyttötehtävän sekä erikseen omakustanteisesti omalla ajalla suoritettavan ensiapukurssin (EA1). Koulutuksen hyväksytty suorittaminen edellyttää sitoutumista ja aktiivista osallistumista koulutuksen koko ohjelmaan ja kaikkien tehtävien hyväksyttyä suorittamista. Osallistujalta odotetaan kykyä ja taitoa kantaa vastuu omasta oppimisestaan.

Koulutuksen keskiössä on kokonaisvaltainen valmentaminen, joka pitää sisällään ihmisen ja koiran huomioinnin sekä seuratoiminnan. Osallistujilla on mahdollista keskittyä koko koulutuksen ajan haluamaansa mielenkiinnon kohteeseen, joko seuran valmennustoiminnan kehittämiseen tai yhden koirakon valmentamiseen. Vanhan mallisen AVA2-kurssin käyneet pääsevät päivittämään osaamistaan nykytiedon valossa.

Koulutustiimi

Koulutuksen vetäjinä toimivat Tiina Wikström ja Viljami Saarivuo. Liittokouluttajista mukana ovat Asko Jokinen, Marianne Asikainen, Mia Laamanen, Nina Hänninen, Tiia Neuvonen ja Tiina Leinonen. Lisäksi toteutuksessa ovat mukana Vierumäen omat asiantuntijat sekä vierailevat luennoitsijat.

Koulutuksen aikataulu

Leiriviikonloput Vierumäen Urheiluopistolla:

  • Leiri 1: 16.-18.12.2022
  • Leiri 2: 17.-19.3.2023
  • Leiri 3: 9.-11.6.2023
  • Leiri 4: 22.-24.9.2023
  • Leiri 5: 8.-10.12.2023

Leirit alkavat perjantaisin klo 16 ja päättyvät sunnuntaisin viimeistään klo 16. AVA2-kurssin täydentäjät ovat paikalla perjantaista klo 16 lähtien lauantaihin noin klo 16 saakka. Ensimmäisellä leirillä täydentäjien on oltava paikalla jo perjantaina, myöhemmin yöpyminen on vapaaehtoista.

Hinta

Koulutuksen kokonaishinta on 1 600 €
AVA2 täydentäjille hinta on 700 €
Liiton koulutukset alv 0%.

Hinnat sisältävät leirien majoituksen täysihoidolla sekä koulutuksellisen sisällön. Täydentäjille ensimmäisen viikonlopun jälkeen majoittuminen on vapaaehtoista. Mikäli et majoitu muilla kerroilla, huomioidaan se hinnassa. Koulutus laskutetaan viidessä osassa, ottaessasi koulutuspaikan vastaan sitoudut maksamaan koko koulutuksen hinnan.

Koulutukseen hakeminen ja valinnat

Hae koulutukseen viimeistään 31.7.2022 täyttämällä hakulomake: https://forms.gle/Lomsh66vgX1yzHxZ6

Osallistujien valinnat julkaistaan elokuun aikana.

Lisätiedot ja kyselyt koulutuksen vetäjiltä

Viljami Saarivuo, Suomen Agilityliiton koulutuspäällikkö viljami.saarivuo@agilityliitto.fi
Tiina Wikström, liittokouluttaja tiina.wikstrom@agilityliitto.fi

Takaisin