Keskustelutilaisuus aiheesta kokoluokat

SAGIn sääntötyöryhmä järjestää 29.3. klo 17:30 seuratoimijoille keskustelutilaisuuden aiheesta kokoluokat (rajoitus 2 hlöä/seura) ja se toteutetaan zoomilla.

 

Tilaisuudessa keskustellaan Suomen kansallisisten kokoluokien SL ja L kokorajoista ja kilpailuoikeuksista kun tiedetään, että FCI kokoluokkien Intermediate (I) rajat ovat vähintään 43 cm ja enintään 48 cm ja Large (L) rajan ollessa enemmän kuin  48 cm. 


Haluamme yhdessä jäsenseurojen kanssa löytää Suomessa toimivat käytännöt huomioiden kilpailemisen kaikilla tasoilla. 

Kysymys on laajempi kuin pelkkä kokoluokkarajojen löytäminen. Kokoluokkarajojen valinnan lisäksi yhtä olennaista on miettiä miten kokoluokkarajojen kanssa toimitaan jatkossa:

  • Kisattaisiinko kansallisissa kisoissa puhtaasti kansallisilla luokilla (43-50/50+) vai annetaanko jollekin ryhmälle oikeus kisata useammassa kokoluokassa (43-50/48+)?​
  • Mikäli esimerkiksi väliryhmälle (48-50) annetaan oikeus valita kokoluokkansa, onko valinta nykyisten luokkien tapaan kilpailukohtainen vaiko pysyvä? Jos valita olisi pysyvä, on hyvä miettiä, onko tätä mahdollista muuttaa koiran uran aikana kuinka monta kertaa?
  • Näiden lisäksi on huomioitava ratkaisuissa rankingia ja arvokilpailuja koskevat kysymykset, mutta näitä ei siis ratkaista sääntöteksissä. Nämä on kuitenkin hyvä huomioida mahdollisessa ratkaisussa ja linjauskeskusteluissa. 
     

Keskustelutilaisuuteen voi ilmoittautua täällä:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdctzd_kUgCRqHo4emdhLH5ha3jEGalfcjkyl76tYFq7v2OFw/viewform

 

Tietosivusto liittyen agilityn kansalliseen sääntöpäivitykseen: 

https://www.agilityliitto.fi/kilpailut/saannosto/agilityn-kansallinen-saantopaivitys-2023/

 

Takaisin