Suomelle kaikki yksilökullat viikonlopun PM-kilpailuissa

Suomen maajoukkue menestyi Norjassa järjestetyissä pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa erinomaisesti erityisesti mineissä, jossa yksilöissä kultaa ottivat Iida Vakkuri ja shelam Helka ja pronssia Katja Kumpulainen ja shelam Pikku Myy. Hopea meni Norjaan Eli Beate Saetherille ja shelam Zeldalle. Neljänneksi mineissä ylsi Maria Sori ja shelam Malla, jotka hetkin tekivät yksilöissä kolme puhdasta rataa, mutta jäivät kärkikolmikosta yhteisajassa kolme sekuntia. Minien yksilöfinaalissa nähdyistä 14 koirakosta viisi oli suomalaisia. Iidan, Katjan ja Marian lisäksi finaalissa nähtiin myös Satu Luusua ja shelam Cava (lopputuloksissa sijalla 9) ja Heini Lindholm ja mittel Aika (lopputuloksissa sijalla 12). Suomen minit loistivat myös joukkuekilpailussa, jossa kultaa vei Suomen minien ykkösjoukkue (kuvassa). Mukana joukkueessa olivat yksilöpronssia vieneet Katja Kumpulainen ja shelam Pikku Myy, Sanni Kariniemi ja shelam Megs, Sami Lampi ja shelam Xenon sekä myös yksilökultaa voittaneet Iida Vakkuri ja shelam Helka. Minien joukkuemitaleista hopeaa jaettiin Norjalle ja pronssia Tanskalle. Suomi sai puolet eli kolme mineissä jaetuista mitaleista, Norja kaksi ja Tanska yhden. Ruotsille ei mineissä riittänyt mitalisijoituksia.

Suomelle jaettiin medeissäkin kaksi mitalia. Yksilöissä kultaa saivat Maria Hirvonen ja pyrpap Miux ja medien kakkosjoukkue ylsi joukkuekilpailussa pronssiin. Pronssijoukkueessa (kuvassa) olivat mukana Päivi Männistö-Rahunen ja shelam Kisu, Tytti Vehkalahti ja shelam Sisu, Marko Mäkelä ja espves Mirkku ja Eeva Ihatsu ja kesvil Ville. Joukkuemitaleista kulta meni Norjaan ja hopea Tanskaan. Medien yksilökilpailussa hopealle tulivat Tanskan Jesper Vind ja pyrpal Luzon ja pronssille ylsivät Ruotsin Daina Knops ja koohon Ture. Suomen medeistä yksilöfinaalissa nähtiin kultaa voittaneiden Marian ja Miuxin lisäksi Eeva Ihatsu ja kesvil Ville (lopputuloksissa sijalla 7) ja Sanni Kariniemi ja shelam Stig (lopputuloksissa sijalla 8).

 

Suomi otti myös makseissa yksilökultaa, kun Mikko Aaltonen ja borcol Syke (kuvassa) taistelivat itsensä karsintaratojen perusteella toiselta paikalta yhteistulosten kärkeen. Maksien muut yksilömitalit menivät Norjaan. Hopeaa ottivat Tarjei B. Hveding-Gabrielsen ja borcol Posh ja pronssia bordercollieiden joukosta edukseen erottuneet Kjersti Jørgensen ja tsepai Mexi. Finaalissa nähtiin suomalaisista myös Riina Kellman ja borcol Kiksi (lopputuloksissa sijalla 9) ja Tero Sarkola ja borcol Ässä (lopputuloksissa sijalla 11). Joukkuemitalit jaettiin Ruotsille, Norjalle ja Tanskalle. Joukkueissa Suomen maksien ykkösjoukkue tuli neljänneksi finaalin yhteistuloksella 15 jääden yhden virheen päähän pronssista. Ykkösjoukkueessa kilpailivat Elina Jänesniemi ja borcol Etna, Kati Immonen ja borcol Ice, Tero Sarkola ja borcol Ässä ja Juha Orenius ja borcol Sini.

Agilityliitto onnittelee kaikkia mitalisteja ja muita suorituksiinsa tyytyväisiä maajoukkuelaisia!

Suomi toi näistä kilpailuista yhteensä kuusi mitalia (neljä kultaa, kaksi pronssia). Myös järjestäjämaa Norja kotiutti yhteensä kuusi mitalia (yksi kulta, neljä hopeaa, yksi pronssi). Tanskan mitalisaldoksi jäi neljä mitalia (kaksi hopeaa, kaksi pronssia) ja Ruotsille jaettiin vain kaksi (yksi kulta, yksi pronssi).

Minit, yksilö: 

 1. Iida Vakkuri ja shelam Helka (FIN) (yhteistulos 0,00 virhepistettä ajassa 111,49)
 2. Eli Beate Saether ja shelam Zelda (NOR) (yhteistulos 0,00 virhepistettä ajassa 115,21)
 3. Katja Kumpulainen ja shelam Pikku Myy (FIN) (yhteistulos 0,00 virhepistettä ajassa 115,32)

Minit, joukkue:

 1. FIN - Katja Kumpulainen ja shelam Pikku Myy, Sanni Kariniemi ja shelam Megs, Sami Lampi ja shelam Xenon ja Iida Vakkuri ja shelam Helka (yhteistulos 0,11 virhepistettä ajassa 117,49)
 2. NOR - Eli Beate Saether ja shelam Zelda, Kari Olasveengen Dalsaune ja shelam Felix, Kjetil Harms ja shelam Tesla ja Tonje Sollied Johansen ja shelam Seff (yhteistulos 21,11 virhepistettä ajassa 133,08)
 3. DEN - Julie Brodersen ja shelam Felix, Susanne Brok ja cocspa Alma, Majbrit Hald Løvstad ja shelam Fay ja Gitte Hoffmeister ja shelam Zushi (yhteistulos 26,69 virhepistettä ajassa 145,69)

Medit, yksilö:

 1. Maria Hirvonen ja pyrpap Miux (FIN) (yhteistulos 0,00 virhepistettä ajassa 113,26)
 2. Jesper Vind ja pyrpal Luzon (DEN) (yhteistulos 0,00 virhepistettä ajassa 117,62)
 3. Daina Knops ja koohon Ture (SWE) (yhteistulos 5,00 virhepistettä ajassa 121,37)

Medit, joukkue:

 1. NOR - Ina Himle ja shelam Wii, Annelise Scharffsher ja pyrpal Bravo, Ole Kristoffer R.B. Sagløkken ja pyrpal Evo ja Julie Marie Setten ja shelam Casper (yhteistulos 5,00 virhepistettä ajassa 117,59)
 2. DEN - Jesper Vind ja pyrpal Luzon, Christian Jakobsen ja shelam Noah, Louise Nielsen ja shelam Ludo ja Sara Pontoppidan ja cocspa Asti (yhteistulos 5,00 virhepistettä ajassa 126,29)
 3. FIN - Päivi Männistö-Rahunen ja shelam Kisu, Tytti Vehkalahti ja shelam Sisu, Marko Mäkelä ja espves Mirkku ja Eeva Ihatsu ja kesvil Ville (yhteistulos 10,00 virhepistettä ajassa 116,01)

Maksit, yksilö:

 1. Mikko Aaltonen ja borcol Syke (FIN) (yhteistulos 0,00 virhepistettä ajassa 111,48)
 2. Tarjei B. Hveding-Gabrielsen ja borcol Posh (NOR) (yhteistulos 0,00 virhepistettä ajassa 114,00)
 3. Kjersti Jørgensen ja tsepai Mexi (NOR) (yhteistulos 0,58 virhepistettä ajassa 125,03)

Maksit, joukkue:

 1. SWE - Jenny Damm ja borcol Azta, Gustaf Elgh ja borcol Pixi, Ramona Järnving ja borcol Bliss ja Caroline Stenhede ja borcol Fåk (yhteistulos 0,00 virhepistettä ajassa 110,34)
 2. NOR - Isabelle Simonsen ja borcol Zen, Kjersti Jørgensen ja tsepai Mexi, Robert B. Hveding-Gabrielsen ja borcol Safira ja Signe K. Gundersen ja borcol Frk. Ixi (yhteistulos 0,27 virhepistettä ajassa 120,93)
 3. DEN - Anders Rohde ja borcol Dixie, Channie Elmstedt ja borcol Fame, Sussi Nederskov Nielsen ja borcol Luva ja Louise Vilhelmsen ja borcol Uso (yhteistulos 10,00 virhepistettä ajassa 113,83)
Takaisin