Suomen maajoukkueet agilityn EO-, PM- ja MM-kilpailuihin vuodelle 2024

Medien MM-joukkue, kuva: Jukka Pätynen/koirakuvat.fi
Medien MM-joukkue, kuva: Jukka Pätynen/koirakuvat.fi

Agilityn maajoukkuekarsintojen toinen osakilpailu kilpailtiin 26.-27.4.2024 Tampereella TamSK-hallilla. Jännittävän viikonlopun aika ratkottiin Suomen maajoukkueet vuosimallia 2024. Kilpailun tuomareina toimivat Reetta Pirttikoski ja René Blank (Saksa), ylituomarina Vesa Sivonen sekä avustavana tuomarina Katarina Virkkala.

Kaikki kokoluokat pääsivät molempien arvostelevien tuomareiden vauhdikkaille radoille. Maksien ja intermediatien joukkueet ratkottiin lauantaina, kun taas minien ja medien joukkueet selvitettiin sunnuntaina iltapäivästä. Suomen 2024 maajoukkueet koostuvat pitkälti jo maajoukkuekokemusta omaavista konkareista, mutta mukaan mahtui kuitenkin myös uusia, paikkansa tarkalla ja tyylikkäällä tekemisellä joukkueeseen lunastaneita koirakoita.

Kaikissa kokoluokissa käytiin tiukkaa taistoa maajoukkuepaikoista

Minien joukkue koostuu pääosin kokeineista konkareista, joilla joukkuehenki on hitsautunut jo hyvin yhteen vuosien saatossa. Karsintojen yhteistuloksissa kärkinelikko näytti seuraavalta: Iida Vakkuri ja Helka, Sanni Kariniemi ja Megs, Jessica Kock ja Allis sekä Hanna Lakianperä ja Sonic. Yhteistuloksissa kolmannen sijan napanneet Jessica Kock ja Allis lunastivat ensimmäistä kertaa paikkansa maajoukkueeseen.

Medien yhteistuloksien voiton nappasivat upeasti Emilia Lindström ja Lix. Lindström ja Lix tekevät maajoukkuetason debyyttinsä elokuussa EO-kilpailuissa. Medien kärkinelikkoon ja MM-joukkueeseen paikkansa varmistivat myös Maria Sori ja Daim, Olli Fredriksson lainakoira Cromin kanssa sekä Teemu Kollanen ja Flaksi. 

Intermediatien neljän kärkeen mahtui kolme jo maajoukkuekokemusta omaavaa ohjaaja sekä yksi maajoukkuetason debytantti. Neljän kärkeen tiensä urakoivat Katariina Kuiro ja Wendi, Christa Saksa ja Pipa sekä Juha Orenius ja Sini sekä maajoukkuetasolla debytoiva Jenny Naumanen ja Armi. Naumanen ja Armi kilpailivat ensi kertaa maajoukkuekarsinnoissa ja ylsivät heti karsintojen kärkikolmikkoon ja maajoukkueeseen.

Makseissa käytiin todellinen jännitysnäytelmä, kun Raisa Vähätalo ja Lotta Franck pelasivat todellista pistepeliä. Pidemmän korren kuitenkin loppuviimein vei Raisa Vähätalo 4,16 pisteellä. Maksien maajoukkuekarsintojen kärkinelikkoon ja MM-joukkueeseen tiensä raivasivat Raisa Vähätalo ja Peppi, Lotta Franck ja Vimma, Jaakko Suoknuuti ja Wow sekä Sari Vähäniitty ja Ykä.

Maajoukkuekarsintojen tulokset kokonaisuudessaan osoitteesta agiarvokisat.com

Suomi lähettää täydet joukkueet vuoden 2024 EO-, PM- ja MM-kilpailuihin 

Maajoukkueiden ensimmäinen kilpailu European Open kilpaillaan tänä vuonna Englannin Southamissa 1.-4.8.2024. Kilpailuiden sijainti Englannissa on vaikuttanut hieman joukkueiden kokoonpanoihin, sillä Suomesta Englatiin matkustaminen koiran kanssa on logistisesti haastavaa. 

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut kilpaillaan 17.-18.8.2024 Tanskassa ja arvokisavuoden kruunaavat agilityn maailmanmestaruudet ratkotaan 1.-6.10.2024 Belgiassa.

Saammeko esitellä, Suomen agilitymaajoukkueet vuosimallia 2024 ⭐️

EO- ja PM-kilpailuissa joukkueenjohtajina toimivat Ville Liukka sekä Jade Erkko. Fysioterapeuttina toimii Hanna Nissinen. MM-kilpailuissa joukkueenjohtajana toimii Jonna Väyrynen ja joukkueen fysioterapeutteina toimivat Taija Tomberg sekä Hanna Nissinen.

Takaisin