TopTeam 2022 osallistujat on valittu

TopTeamin osallistujat on nyt valittu! Paljon onnea ja treeni-iloa mukaan päässeille!

Katso kaikkien tiimien kokoonpanot täältä!

Tiesitkö tämän TopTeamiin hakeneista ja valituista?

Alueellisiin tiimeihin osallistuu alkavalla kaudella 123 varsinaista koirakkoa ja 15 varakoirakkoa ja nuorten omaan tiimiin 54 ohjaajaa, joista osalla on mukana useampi kuin yksi koira. Tiimeihin valitut ohjaajat edustavat 79 eri seuraa ja koirat 54 eri koirarotua. Yleisimmät rodut eivät kenties yllätä: tiimeissä on 36 bordercollieta, 31 shetlanninlammaskoiraa, 10 kääpiövillakoiraa, 9 espanjanvesikoiraa ja 8 parsonrusselinterrieriä. Rotukirjo on kuitenkin laaja, ja TopTeamissa nähdään ensi vuonna myös mm. machesterinterrieri, japaninpystykorva, keeshond, dobermanni, kiinanharjakoira, eurasier ja useampi sekarotuinen. Yleisin koiran nimi on Taika, joita on mukana neljä!

Hakijoita kauden 2022 tiimeihin oli kaikkiaan 240. Alueellisiin tiimeihin haki 178 koirakkoa ja eniten hakijoita oli Pohjoisessa, joka oli 66 hakijan (37 %) ensisijainen valinta. Nuorten TopTeamiin tuli yhteensä 62 hakemusta ja kaikille 55 ohjaajalle tarjottiin paikkaa, mutta yksi ei ottanut sitä vastaan. Osa nuorten TopTeamin osallistujista oli alunperin hakenut alueelliseen tiimiin. Nuorimmat nuorten TopTeamissa mukana olevat ohjaajat ovat syntyneet vuonna 2010 ja vanhimmat vuonna 2004.

Hakijat painottuvat tulevaisuuden tähtiin tänäkin vuonna. Suurin osa hakijoista (yhteensä noin 34 %) joko ei ollut vielä hakuhetkellä aloittanut kilpailu-uraansa (n. 17 %) tai oli korkannut uransa epävirallisissa kilpailuissa (n. 18 %). Kisaavista koirakoista noin 33 % kilpaili hakuhetkellä ykkösissä, noin 12 % kakkosissa ja noin 22 % kolmosissa. Koirakoista noin 9 % on kilpaillut kansallisissa arvokilpailuissa. Hakeneiden koirakoiden koiraosapuoli on todennäköisesti mini (n. 30 %) tai medi (n. 26 %). Noin 63 % alueellisiin tiimeihin hakeneista on aktiivisia seuratoimijoita, jotka tekevät yhteisen hyvän eteen hommia joko viikoittain (n. 45 %) tai kuukausittain (n. 18 %). Noin 21 % hakijoista ei ole seuratoiminnassa aktiivisesti mukana.

(Liitettä muokattu 17.12. klo 13: nuorten tiimistä puuttui yksi nimi)

Takaisin