Haku TopTeamiin kaudelle 2021 on auki

Kiinnostaako tavoitteellinen ja suunnitelmallinen harjoittelu ja agilityssa kehittyminen? Haluaisitko oppia onnistumaan kauden tärkeimmissä kilpailuissa? Oletteko sinä ja koirasi potentiaalinen koirakko, jolla on motivaatiota ja halua päästä huipulle vaikka viiden vuoden kuluttua? Jos vastaat kyllä, hae mukaan TopTeamiin!

TopTeam 2021 – Suomi päästä päähän!

SAGIn TopTeam-toiminta jatkuu, ja uusi kausi alkaa ensi vuoden alussa. Nyt kaikki leirit ovat saman kalenterivuoden aikana ja leirien 2–3 väli sattuu sopivasti kesäkauteen, jolloin kaikilla pitäisi olla hyvät harjoitusolosuhteet. Alueellisen valmennuksen periaatteella mennään edelleen ja mukana on neljä alueellista tiimiä, Etelä, Pohjoinen, Itä ja Länsi.

Kaikissa alueellisissa tiimeissä ovat samat koirakot ja pääsääntöisesti samat valmentajat läpi kauden. TopTeam-kausi sisältää neljä leiriviikonloppua, leirien välillä osallistujat harjoittelevat leireiltä saamiaan tehtäviä.

Etelä-Suomen tiimi leireilee Agria Eläinvakuutus Areenalla Vantaalla, Pohjois-Suomen tiimi Vauhtikoira Areenalla Torniossa, Itä-Suomen tiimi Kuopiossa Koiramekassa ja Länsi-Suomen tiimi TSAU-Centerissä Turussa.  TopTeam-hakija voi itse päättää, mille alueelle hakee. Haun yhteydessä merkitään ensisijainen alue ja mahdollinen toissijainen alue. Kullekin alueelle on määritelty minimiosallistujamäärä, jota ei voida taloudellisista syistä alittaa. 

Koirakkopaikkoja kauden 2021 TopTeamissä on yhteensä 120-132: Etelä-Suomen tiimissä 36, Pohjois-Suomen tiimissä 24 ja Itä- ja Länsi-Suomen tiimeissä molemmissa tiimin koko on välillä 30-36 koirakkoa. Lisäksi tiimeihin valitaan varakoirakoita tuuraajiksi tilanteisiin, joissa varsinaiset koirakot eivät pysty osallistumaan leireille. 

Suunnitteilla on myös kesälle 2021 erillinen leiripäivä(t), jonne tervetulleita ovat kaikkien tiimien osallistujat, mahdollisesti parilla alueella. Minimimäärä näille leireille on 24 koirakkoa, ja leirillä valmentajina voivat toimia kaikkien valmentajatiimien jäsenet. 

Kiinnostaako valmentajana kehittyminen? 

Aikaisempien kausien tapaan TopTeam välittää koulutus- ja valmennusosaamista seuroihin ympäri Suomea. Tulevalla kaudella on suunnittelilla erityinen valmentajarengas, jossa pyritään kehittämään alueiden seurojen valmentajien valmennusosaamista. Valmennusrengasosuus vaatii sen, että saamme asiasta kiinnostuneilta seuravalmentajilta yhteydenottoja ja pystymme kartoittamaan missä alueilla asiasta ollaan kiinnostuneita ja valmentajarengas pystytään suunnittelemaan yhdessä koulutustoimikunnan kanssa alueiden valmentajia kuullen. Lisäksi jokaiselle TopTeam-leirille on tarjolla kuunteluoppilaspaikkoja. Yhteydenotot valmennusrenkaasta koulutus-tmk@agilityliitto.fi

Leiripaikkakunnat ja valmentajat 

Etelä-Suomi

36 koirakkoa
Päävalmentaja Ville Liukka ja Mia Laamanen
Valmentajina muun muassa Mari Mäkelä, Kim Kurkinen, Sanna Lehtonen, Rosa-Maria Ikäheimonen ja Ulla Tuomi

Pohjois-Suomi

24 koirakkoa
Päävalmentaja Ari Korteniemi 
Valmentajina muun muassa Marianne Asikainen, Marjo Korander, Maiju Korhonen, Moona Halvari ja Kim Kurkinen

Itä-Suomi

30-36 koirakkoa
Päävalmentaja Nina Hänninen 
Valmentajina muun muassa Laura Sutinen, Iina Lampi (ent. Asunta), Kati Kylliäinen, Tanja Pitkänen, Maria Kumlin

Länsi-Suomi

30-36 koirakkoa
Päävalmentaja Asko Jokinen
Valmentajina muun muassa Kim Kurkinen, Timo Liuhto, Sonia Delatte, Petra Malin, Tanja Pitkänen ja Jari Lampinen.

Kauden 2021 TopTeam koostuu neljästä leiriviikonlopusta sekä tapaamisten välisistä omatoimiharjoitteluun painottuvista etäjaksoista. TopTeam-kausi alkaa tammikuussa 2021 ja jatkuu loka-marraskuuhun 2021.

Paikkakunnat ja ajankohdat

Etelä-Suomi, Agria Eläinvakuutus Areena, Vantaa

1. leiri 23.-24.1.2021

2. leiri 22.-23.5.2021

3. leiri 7.-8.8.2021

4. leiri 27.-28.11.2021

 

Pohjois-Suomi, Vauhtikoira Areena, Tornio

1. Leiri 6.-7.3.2021

2. Leiri 29.-30.5.2021

3. Leiri 4.-5.9.2021

4. Leiri 13.-14.11.2021

 

Itä-Suomi, Koiramekka, Kuopio

1. leiri 20.­-21.2.2021 

2. leiri 22.-23.5.2021

3. leiri 11.-12.9.2021

4. leiri 20.-21.11.2021

 

Länsi-Suomi, TSAU-Keskus, Turku 

1. leiri 30.­-31.1.2021

2. leiri 5.-6.6.2021

3. leiri 18.-19.9.2021

4. leiri 30.-31.10.2021

 

Tutustu hallien varusteluun:

Agria Eläinvakuutus Areena, Vantaa, Etelä
Vauhtikoira Areena, Tornio, Pohjoinen
Koiramekka, Kuopio, Itä
TSAU-Keskus, Turku, Länsi

Kuka voi hakea mukaan?

TopTeamiin hakeva koirakko voi olla tämän hetken osaamistasoltaan minkä tasoinen tahansa. TopTeam-koulutus sopii sekä perustaidot omaaville uransa alkutaipaleella oleville tulevaisuuden tähdille että jo tällä hetkellä arvokisatasolla kilpaileville koirakoille. TopTeam toimii sekä huippukoirakoiden lisävalmennuksena että ponnahduslautana potentiaalisille koirakoille kohti Suomen huippua.

TopTeamiin haetaan erityisesti ohjaajia, jotka ovat motivoituneita ja valmiita sitoutumaan valmennusryhmään, tekemään työtä kehittymisensä eteen sekä jatkamaan systemaattista harjoittelua myös leirien välisinä etäjaksoina.

Harjoittelumuodoltaan TopTeam-leiriviikonloppujen koulutus on valmennuksellista ryhmäkoulutusta. Koulutus perustuu yksilöllisyyteen, jossa jokainen tiimiin valittava koirakko saa tukea kehittymiseensä koiran ja ohjaajan lähtökohdat, ominaisuudet ja yksilölliset kehittymistavoitteet huomioon ottaen.

Eniten TopTeam-kaudesta hyötyvät ohjaajat, jotka haluavat panostaa agilityssa kehittymiseensä kokonaisvaltaisesti. Kentällä tehtävien lajiharjoitusten lisäksi tiimiläiset osallistuvat ohjaajan ja koiran fysiikka- ja mentaalitreeneihin ja oppivat lisää esimerkiksi koirankoulutuksesta, suorituksen suunnittelun tärkeydestä sekä ravinnon ja levon merkityksestä kehittymiselle.

Mitä osallistuminen maksaa?

Kaudella 2021 yhden leiriviikonlopun hinta on enimmillään 210 euroa. Se sisältää lajitreenit, fysiikka- ja mentaalivalmennuksen ja muun leiriviikonloppuihin sisältyvän ohjelman. Kullakin alueella leirille suunnitellaan aikataulutus, missä leiriläisen ei tarvitse uhrata yhtäkään ajatusta tauoille ja ruokailuille, vaan aikatauluissa ne on huomioitu. Kaikilla alueilla hintaan kuuluu kevyt välipala.  TopTeam-paikan vastaanottaessaan valittu henkilö sitoutuu osallistumaan kaikkiin leiriviikonloppuihin.  

Miksi lähteä mukaan TopTeamiin?

Kauden aikana tiimiläiset kertaavat perustaitoja, oppivat tunnistamaan vahvuutensa ja vahvistamaan niitä entisestään. Kauteen sisältyy myös agilityssa kehittymistä tukevaa harjoittelua esimerkiksi mentaali- ja fysiikkatreenien muodossa.

TopTeam-kauteen osallistuneella on kauden jälkeen käsitys omien harjoittelumenetelmiensä varioinnista sekä omaa kehitystä tukevan harjoittelun suunnittelusta ja toteutuksesta. TopTeamin aikana ohjaajat oppivat hallitsemaan omaa viretilaansa sekä optimoimaan omat henkiset voimavaransa onnistuneen suorituksen vaatimalle tasolle.

Leirien teemat muotoutuvat TopTeamiin valittujen koirakoiden osaamisen, tavoitteiden ja tarpeiden perusteella. Leiriviikonloppujen ohjelma julkaistaan lähempänä valmennusviikonloppuja. Tavoitteena on muodostaa kaudesta kokonaisuus, joka tukee mahdollisimman kokonaisvaltaisesti TopTeamiin valittavien koirakoiden kehittymistä paremmiksi agilitykoirakoiksi. Yksilöllisyys on keskeisessä roolissa TopTeam-valmennuksessa.

Tavoite on, että TopTeam-kauden päättyessä tiimiläiset ovat kehittyneet agilityn eri osa-alueilla ja heillä on hyvät edellytykset menestyä tulevina vuosina kotimaisissa arvokilpailuissa ja kansainvälisillä areenoilla. Osallistujien valmentajia ja muita seuravalmentajia kannustetaan tulemaan kuunteluoppilaisiksi leireille!

Haku TopTeamiin kaudelle 2021 ja valinnat

TopTeamiin haetaan sähköisen hakemuksen kautta 8.10.–30.10.2020. TopTeam-hakija voi itse päättää, minkä alueen tiimiin hakeutuu. Hakija voi hakea kahdelle eri alueelle (ensisijainen toive ja toissijainen toive), mutta tulla valituksi vain yhdelle alueelle.

TopTeamiin hakeminen tapahtuu kahdessa osassa:

  1. Täytä hakulomake. Täyttämällä lomakkeen ilmoitat olevasi kiinnostunut paikasta TopTeamissä kaudella 2021.
  2. Tee ennakkotehtävät ja palaute ne annettujen ohjeiden mukaisesti viimeistään 30.10.2020. Kauden 2021 TopTeam-valinnat tehdään hakemuksen ja ennakkotehtävien perusteella.

Hakijan tärkeät linkit:

Varaa riittävästi aikaa ennakkotehtävän tekoon!

Hakuaika TopTeamiin kaudelle 2021 päättyy 30.10.2020. Tämä on myös ennakkotehtävän viimeinen palautuspäivä. Ennakkotehtävät suositellaan kuitenkin palauttamaan jo ennen hakuajan päättymistä.

Alueiden päävalmentajista ja kahdesta lajivalmentajasta koostuva valintatiimi arvioi hakijan sopivuutta TopTeamiin hakemuksen, ennakkotehtävien ja muiden näyttöjen perusteella. Valintoja tehdessään valintatiimi arvioi ohjaajan agilityosaamista sekä koiran estevarmuutta ja suoritusnopeutta. Lisäksi arvioidaan ohjaajan asennetta, motivaatiota, sitoutumista ja yleistä soveltuvuutta TopTeam-valmennuskokonaisuuteen.

Myös hakijan alueellinen sijainti, aiemmin saavuttama kilpailumenestys, hakijan ikä (nuoriso- ja seniorihakijat), hakijan para-status sekä aktiivisuus lisenssiyhdistyksessään otetaan huomioon valintoja tehtäessä.

Valintatiimi tekee esityksen TopTeamiin kaudelle 2021 valittavista koirakoista SAGIn koulutustoimikunnalle viimeistään 20.11.2020. Koulutustoimikunta hyväksyy valinnat marraskuun 2020 loppuun mennessä. Valinnoista tiedotetaan hakijoille henkilökohtaisesti. Tiimiin valittujen koirakoiden tulee ilmoittaa paikan vastaanottamisesta välittömästi. Vasta sen jälkeen SAGI tiedottaa tiimin lopullisen kokoonpanon.

Koordinaattoriksi alueellisiin tiimeihin?

Samaan aikaan TopTeamin koirakkopaikkojen kanssa on avoinna haku koordinaattoriksi alueelliseen tiimiin. Koordinaattorin tehtävänä on leiriviikonloppujen valmistelu yhdessä muun valmennustiimin kanssa, yhteismajoitusten koordinointi, yhteistyö alueen seurojen kanssa leiriviikonlopun käytännön järjestelyihin liittyen, tiimin tiedottaminen ajankohtaisista asioista ja yleensäkin erilaisista asioista koostuvien kokonaisuuksien hallinta. Osa koordinaattorin tehtävistä edellyttää asioiden hoitamista leiriviikonloppujen aikana.

Koordinaattorin työ vaatii hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja ja tietoteknistä osaamista. Koordinaattoriksi valittavalla henkilöllä tulee olla kyky saada asioita tapahtumaan muuttuvissa tilanteissa. Lisäksi koordinaattorilla tulee olla kykyä ja halua itsenäiseen päätöksentekoon ja vastuunkantoon myös paineen alla.

Koordinaattori osallistuu leireille oman koiransa kanssa veloituksetta, mutta vastaa itse TopTeam-kauteen liittyvistä matka- ja majoituskustannuksista. HUOM! Pohjoiseen ei valita koordinaattoria vaan tehtävä järjestetään toisin. 

Kiinnostuitko?

Huipputiimi odottaa – hae mukaan! Lisätietoja: koulutus-tmk@agilityliitto.fi

Takaisin