Ohjeita kilpailu- ja tulosjärjestelmä KITUn käyttöön - kansallinen sääntöpäivitys astuu voimaan 1.1.2023

Kansallinen sääntöpäivitys 2023 astuu voimaan 1.1.2023 ja aiheuttaa muutamia muutoksia myös kilpailu- ja tulosjärjestelmä KITUn käytössä. Alle on listattu muutokset sekä linkki yksityiskohtaisempiin ohjeisiin siitä, miten muutokset on toteutettu KITUssa. Lisäksi uusista KITUn ominaisuuksista (kuten kilpailujen hallinnointi ja kisaajien muutokset) pidetään koulutus keskiviikkona 18.1.2023. Tästä tiedotetaan lisää lähempänä ajankohtaa. 

  1. Kilpailija voi vaihtaa koiran tasoluokkaa kilpailukohtaisesti. Järjestelmässä käyttäjän pitää tehdä tämä itse. Katso tarkemmat ohjeet alla olevasta linkistä.
  2. 1.1.2023 tulee voimaan uusi FCI Intermediate eli niin sanottu kansainväliset pikkumaksit -kokoluokka. Tätä varten koiran tietoihin on lisätty Kansainvälinen kokoluokka. Muiden paitsi pikkumaksien osalta kv-kokoluokka tulee järjestelmästä automaattisesti kansallisen kokoluokan mukaan. Tämä kv-luokka tarvitaan muun muassa ranking-pisteytykseen, vaikka koira ei koskaan osallistuisi ko. kokoluokan kansainvälisille radoille. Katso tarkemmat ohjeet alla olevasta linkistä ja lue lisää intermediate-mittauksista tästä linkistä.
  3. Uudet meriitit ja sertit löytyvät nyt tulosohjelmasta. Meriitit siirtyvät jalostustietojärjestelmään tuloksien myötä eikä niitä tarvitse anoa erikseen Kennelliitolta. Meriitistä ei voi kieltäytyä.
  4. Ranking-pisteytys uudelle intermediate-kokoluokalle valmistuu vasta vuoden alussa (tästä tiedotetaan erikseen, kun toteutus on valmis).

Tammikuun kisojen osalta kisojen hallinnointi toteutetaan kokonaisuudessaan vielä vanhassa KITUssa. Tammikuun kisajärjestäjille on laitettu asiasta sähköpostia. Kisaaja voi ilmoittautua tammikuun kisoihin uuden tai vanhan KITUn kisakalenterin kautta. Tammikuun kisojen ajantasainen tieto (tuomarit, maksutiedot yms. lisätiedot) löytyvät vanhan KITUn kilpailukalenterista. Myös ilmoittautumismäärät päivittyvät tammikuussa vain vanhaan KITUun. Katsothan siis kisojen kannalta olennaisen tiedon sieltä, etkä uudesta KITUsta. Huomioithan, että uuden KITUn kautta ilmoittautuminen onnistuu vain kirjautuneena. Testaa siis tunnuksesi ajoissa, että ne toimivat!

Tästä linkistä ja alta löydät tarkat ohjeet KITUn käyttämiseen.Entä mitä KITUssa tapahtuu 0-rataprojektin tiimoilla?

  • Helmikuusta alkaen kisojen hallinnointi ja tulosohjelmaan siirto tapahtuu uuden KITUn kautta. 
  • Helmikuusta alkaen kilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu uuden KITUn kilpailukalenterin kautta (itse ilmoittautuminen ohjautuu tätä kautta vielä vanhaan KITUun).
  • Vanhan KITUn kisakalenteri tulee poistumaan käytöstä alkuvuoden aikana. 
  • Intermediate-ranking toteutetaan alkuvuoden aikana.
  • Myöhemmin 2023 on tarkoitus toteuttaa koiran tietojen hallinnointi sekä ilmoittautuminen kokonaisuudessaan uuden KITUn puolella. Lisäksi resurssien mukaan toteutetaan seuran tietojen hallinnointi uudelle puolelle sekä muita seuraavien vaiheiden kokonaisuuksia.
Takaisin