Paragilityurheilija: PAWC 2023 -ilmoittautuminen lähestyy

Vuoden 2023 ParAgility World Championship (PAWC) järjestetään 30.8.-3.9.2023 Alankomaissa. Kilpailupaikan tarkemmat tiedot löytyvät kisajärjestäjän sivuilta (linkki).

PAWC on tarkoitettu urheilijoille, joilla on agilitysuoritukseen vaikuttava fyysinen tai henkinen rajoite (esimerkiksi liikkumista rajoittava sairaus tai vamma, kehitysvamma tai kognitiivisia rajoitteita). Kisaan osallistuminen edellyttää PAWC-organisaation myöntämää kilpailuoikeutta. PAWC-organisaatio jakaa kilpailijat seitsemään luokkaan rajoitteen haitta-asteen ja tyypin perusteella, ja kilpailijalla on kisaoikeus vain tässä järjestäjien osoittamassa kisaluokassa. Yksi kilpailija voi kisata korkeintaan kahdella koiralla. Joukkueen kokoa ei ole rajoitettu.

Aiempina vuosina PAWC-organisaation toimikunta on arvioinut vuosittain kaikki kilpailijat - ainoastaan edellisen vuoden PAWC-MM -tittelin voittaneilla on ollut automaattinen kisaoikeus. Kilpailuoikeuden saamiseksi ja kilpailuluokan määrittämiseksi kilpailijan oli aiemmin toimitettava kilpailun järjestäjille englanninkielinen lääkärintodistus ja kolme videota kansallisista tai kansainvälisistä kilpailusuorituksistaan. Videot eivät ole saaneet olla vuotta vanhempia, ja niistä tuli ilmetä ohjaajan rajoitteiden aiheuttama haitta agilitysuoritukselle. Mikäli kisaaja käyttää kilpaillessaan pyörätuolia tai muuta liikkumisen apuvälinettä, on  kilpailuoikeutta haettaessa tarvittu myös sen vakuutustodistus.

Ohjeet PAWC 2023 -kilpailuoikeuden hakemiseksi tulevat toukokuun aikana kisajärjestäjän sivuille. Julkaisemme tarkemman tiedotteen PAWC 2023 -kilpailuoikeuden hakemisesta heti kun saamme kisajärjestäjältä tietoa mahdollisista muutoksista aiempien vuosien menettelyyn.

SAGI nimeää Suomen PAWC-joukkueen niistä paragilitykisaajista, jotka ovat saaneet kilpailuoikeuden ja kilpailuluokituksen PAWC-organisaatiolta heinäkuun alkuun mennessä. Lisäkriteerinä joukkueeseen nimettäville on agilityn kilpailulisenssi ja ennen kisamatkaa allekirjoitettu urheilijasopimus. Joukkueelle järjestetään leiripäivä heinäkuussa, ja joukkueen johtajana toimii Sini Heikkilä.

Takaisin