Kansallinen agilitysäännöstö koostuu seuraavista osioista: A kilpailusääntö, B laji- ja arvosteluohjeet, C Kennelliiton yleisiä kokeita ja kilpailuita koskevia sääntöjä ja ohjeita sekä D lajin toimintaohjeet. .

Agilitysäännöstö (A-D) sekä kansainvälinen agilitysäännöstö löytyymateriaalipankista.

Lisätietoja
toimisto (at) agilityliitto.fi ja saannot (at) agilityliitto.fi                                        

Agilityvalion arvo (FI AVA) ja hyppyvalion arvo (FI AVA-H)

FI AVA ja FI AVA-H arvot myöntää Suomen Kennelliitto valionarvosäännön mukaisesti.

Viimeisimmät säännöt löytyvät Suomen Kennelliiton kotisivuilta.

Kilpailukirja

Kilpailukirja koostuu kahdesta osiosta- mittaustodistuksesta ja tuloskirjasta. Kilpailukirjan molemmat tulee ottaa mukaan kisapaikalle. Ohjaajalla itsellään ei ole oikeutta tehdä kilpailukirjaan mitään muutoksia tai lisäyksiä. Mikäli kilpailukirjaan on tehty sinne kuulumattomia merkintöjä, ohjaajan tulee kustannuksellaan hankkia uusi kilpailukirja sekä vahvistuttaa uusi kirja agilitytuomarilla.

  • Tuloskirjan vahvistaminen ja tuloskirjan merkinnät löytyvät säännöstä D.11 Kilpailukirja sekä erillisestä ohjeesta "Kilpailukirjan merkinnät"
  • Agilitytuomari mittaa koiran ohjeen D.10 Kokoluokan määrityksen toimintaohje -mukaisesti.
  • Tulosvaatimukset luokkanousuihin ja 3 luokan sertifikaatteihin löytyvät säännöstä D.12 Tasoluokan siirtymissäännöt.

Yllämainitut säännöt löytyvät agilitysäännöstöstä poislukien "Kilpailukirjan merkinnät" (agilitykilpailujen materiaalit-sivun "kilpailunjärjestäjälle" osio)

Monet seurat myyvät tuloskirjoja kilpailuiden yhteydessä. Hinnat voivat vaihdella. Tuloskirjoja voi myös ostaa Showlinkin verkkokaupasta.