Tilannekatsaus hoopersin kehitykseen lajiliitossa, marraskuu 2023

Tässä tilannekatsauksessa päivitetään hoopersin kehitys SAGI:ssa sekä kerrotaan seuraavia vaiheita. Aiempi tilannekatsaus on julkaistu heinäkuussa 2023 ja sen voi halutessaan lukea täältä.

Hooperstyöryhmään avoin haku vuodelle 2024

Hooperstyöryhmän toimintavuosi 2024 on määritelty toimintasuunnitelmassa, joka hyväksytään syyskokouksessa 2023. Toteuttaaksemme vähintään toimintasuunnitelman mukaiset toimet, työryhmä tarvitsee aktiivisia tekijöitä - haku SAGI:n työryhmiin on avoinna loppuvuodesta.

Hoopersin lajiesittely ja usein kysytyt kysymykset SAGI:n kotisivuilla

Haluatko tietää, mitä lajiliitossa tapahtuu hoopersin osalta? Tai kaipaatko esittelymateriaalia hoopersista? Tutustu SAGI:n kotisivujen hoopers-sivuun! Hooperstietoutta lisätään pikkuhiljaa ja linkit materiaaliin löytyvät kootusti kyseisen sivun kautta. Usein kysytyt kysymykset-osioon kerätään hooperstyöryhmälle tulleet kysymykset vastauksineen - vastaus kysymykseesi voi siis löytyä jo SAGI:n sivuilta.

Hoopersin kansainvälinen kehitys ja Suomen hoopersin FCI-delegaatin haku

Lajin kehitys kansainvälisen kattojärjestön tasolla on alkanut. FCI on perustanut hoopersille oman FCI-toimikunnan (FCI commission). SAGI etsii delegaatin ja varadelegaatin tehtävistä kiinnostuneita henkilöitä Kennelliitolle esitettäviksi.  Lue lisää täältä.

Hooperstuomarioikeudet

Agilityliitto on myöntänyt  hoopersin arvosteluoikeudet niille agilityn ylituomareille, jotka ovat hyväksytysti suorittaneet SAGI:n järjestämän lisäkoulutuksen. Tuomareiden arvosteluoikeudet on lisätty SAGIN:n kotisivuille “agilitytuomareiden yhteystiedot”-osioon.

Mikäli seura on kutsumassa ulkomaisen hooperstuomarin, suosittelemme ottamaan asiasta hyvissä ajoin yhteyden hooperstyöryhmään.  Lue lisää uutisesta.

Vastaavien koetoimitsijoiden koulutus

Agilityliitto järjestää lajimuotokohtaisen lisäkoulutuksen vastaaville koetoimitsijoille hyvissä ajoin ennen kilpailutoiminnan aloittamista. Agilityn vastaavilla koetoimitsijoilla on oikeus toimia myös hoopersin vastaavana koetoimitsijana. Suunnitelman vastuutoimikunnat ovat koulutustoimikunta ja sen alainen hooperstyöryhmä.

Koulutus tullaan järjestämään syys-marraskuussa 2024.

Hoopersin kansallinen tulkintaohje 

Agilityliitto valmistelee hoopersin kansallista tulkintaohjetta yhteistyössä hooperstuomareiden kanssa. Tulkintaohjeen julkaisuajankohta tarkentuu, mutta lähtökohtaisesti se julkaistaan ennen kilpailutoiminnan alkamista.

Valmentajakoulutus

SAGI on rakentamassa hoopersin koulutuspolkua. Koulutuspolku tullaan julkaisemaan joulukuussa 2023.

Koulutuspolku pohjautuu SAGI:n olemassaolevan agilityvalmentajan koulutuspolkuun. Koulutuksien sisällöissä pyritään huomioimaan mahdollisimman hyvin sisältöjen yhteensopivuus. 

Kilpailutoiminta alkaa vuonna 2025

Tavoitteena on aloittaa hoopersiin kilpailutoiminta 1.1.2025 alkaen.  Hoopersin kilpailutoiminnan aloittamisen edellytyksenä on KITU3:n liittokäyttäjäosion käyttöönotto. Suosittelemme lukemaan enemmän aiheesta aiemmasta tilannekatsauksesta (7/23).

Kilpailujen varauskäytännöstä tiedotetaan alkuvuodesta 2024.

Tiedustelut: hoopers@agilityliitto.fi

Takaisin