Suomen Agilityliiton ansiomerkit ovat tunnistettu kiitos pitkäjänteisestä, ansiokkaasta ja säännöllisestä toiminnasta lajin hyväksi seura-, alue- tai liittotasolla. Ansiomerkkejä on anottava erikseen. Agilityliiton hallitus myöntää anotut merkit ansiomerkkijärjestelmän mukaisesti. Ansiomerkkien anomuslomake löytyy täältä. Kunniatehtävätehdotukset perusteluineen voi toimittaa hallitukselle suoraan arvioitavaksi osoitteeseen hallitus@agilityliitto.fi. 

SAGIn hallitus voi muuttaa anottavaa merkkiä arvioidessaan henkilön ansioita. Ansiomerkkihakemukset käsittelee ja esittelee hallitukselle hallituksen ansiomerkkivastaava. Ansiomerkkejä käydään läpi neljä kertaa vuodessa (28.2, 31.5, 31.8 ja 31.11.). Käsittelyaika läpikäynnin jälkeen on 1-2 kuukautta.

Ansiomerkkejä voi anoa jäsenyhdistys tai yhdistysten muodostama ryhmä. Seura maksaa tilaamansa ansiomerkit sivun alareunan hinnaston mukaisesti. Agilityliiton hallitus voi erityisistä syistä myöntää jonkun alla mainitun ansiomerkin koti- tai ulkomaisille henkilöille tai yhteisöille pitkäjänteisestä toiminnasta Agilityliitossa tai lajin hyväksi. Henkilön, kenelle merkkiä haetaan, tulee pääsääntöisesti olla SAGIn seuran jäsen. Ansiomerkin mukana tulee ansiomerkin kunniakirja.

Pronssinen ansiomerkki

Pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää vähintään 5 vuotta kestäneestä ansioituneesta, aktiivisesta ja säännöllisestä seura-, alue- tai liittotoiminnasta agilityn hyväksi. Pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää myös urheilijalle tai valmentajalle, joka voittaa Euroopanmestaruusmitalin tai Suomen mestaruuden tai saavuttaa vastaavan menestyksen para-, seniori- tai junioriagilityssä. Lisäksi pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää merkittävistä ansioista agilitykulttuurin hyväksi.

Hopeinen ansiomerkki

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle vähintään 10 vuotta kestäneestä ansioituneesta, aktiivisesta ja säännöllisestä seura-, alue- tai liittotoiminnasta agilityn hyväksi tai joka toimenpiteillään on erittäin tuntuvasti tukenut liiton toimintaa taikka muutoin erittäin huomattavasti myötävaikuttanut koko maan agilityurheilun edistämisessä. Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää myös urheilijalle tai valmentajalle, joka voittaa maailmanmestaruusmitalin tai saavuttaa vastaavan menestyksen para-, seniori- tai junioriagilityssä. Lisäksi hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää merkittävistä ansioista agilitykulttuurin hyväksi.

Kultainen ansiomerkki

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle vähintään 20 vuotta kestäneestä ansiokkaasta, aktiivisesta ja säännöllisestä seura-, tai alue- ja liittotoiminnasta agilityn hyväksi tai joka toimenpiteillään on erittäin tuntuvasti tukenut liiton toimintaa. Kultaisen ansiomerkin myöntämiseen vaaditaan toimintaa myös liittotasolla tai muutoin erittäin huomattavaa myötävaikuttamista koko maan agilityurheilun edistämisessä.

Kunniajäsen ja kunniapuheenjohtaja

Kunniajäseneksi voidaan kutsua liiton tarkoitusta erityisesti edistänyt henkilö. Kunniapuheenjohtajaksi voidaan kutsua liiton puheenjohtajana toiminut henkilö, joka on merkittävästi parantanut liiton toimintaedellytyksiä ja toiminut poikkeuksellisen tarmokkaasti liiton parhaaksi. Kunniajäsenen ja kunniapuheenjohtajan kutsuu hallitus, ja hyväksyy liiton kokous.

Standaari

Pienoislippu voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle erittäin ansiokkaasta agilityn kehittämisestä, sen edistämisestä tai yhteistyöstä. Standaarilla voidaan muistaa myös merkkipäivänä agilityn parissa pitkään toiminutta henkilöä.

Hinnasto, sisältää postikulut
Kultainen ansiomerkki  50,40 euroa
Hopeinen ansiomerkki  44,50 euroa
Pronssinen ansiomerkki  40,40 euroa
Standaari  43,40 euroa